Ενας σχολικός τελικός με συγκινήσεις και ανατροπή

ΝΙΚΗΤΗΣ ΑΝΑΔΕΙΧΘΗΚΕ ΤΟ 7ο ΕΠΑΛ - ΘΥΜΙΣΕ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΛΛΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ - ΚΡΑΤΗΘΗΚΕ ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ - ΞΕΧΑΣΤΗΚΕ Η ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ

Δημοσίευση: 07 Μαρ 2023 11:05

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας
Φωτ.: Αλεξ. Παπαγεωργίου

Μέρα κατά του «school bullying» (σχολικού εκφοβισμού) χθες, αλλά μόνο εκφοβισμός δεν υπήρξε στον χθεσινό τελικό ποδοσφαίρου των Λυκείων της Λάρισας (παρά την παρουσία ανδρών ιδιωτικής ασφάλειας και αστυνομίας για να ελεγχθεί η είσοδος και ο αριθμός μαθητών στο γήπεδο…) που έγινε στο στάδιο Αλκαζάρ (μετά από έξι χρόνια).

Μετά από ωραίο παιχνίδι, με έντονες συγκινήσεις και αθλητικό σεβασμό, το 7ο ΕΠΑΛ κέρδισε με ανατροπή το 5ο ΓΕΛ με 2-1 κατακτώντας τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο.
Ο αγώνας έγινε στη σκιά του δυστυχήματος των Τεμπών, όπου υπήρξε ομιλία, ενός λεπτού σιγή και πανό που ανάρτησαν οι μαθητές των δύο σχολείων.
Η ομάδα του 5ου ΓΕΛ που ήταν καλύτερη σε όλο το πρώτο μέρος (ζήτησε πέναλτι, αποβολή αντιπάλου, αλλά στα σχολικά πρωταθλήματα δεν υπάρχει…VAR, μελλοντικά ίσως συμβεί…, για να δούμε ποιος έχει δίκιο και μετράνε μόνο οι αποφάσεις του διαιτητή) κατάφερε να προηγηθεί με 1-0 χάρη σε τέρμα του Βασίλη Βασιλειάδη. Ο ίδιος είχε την ευκαιρία να πετύχει νωρίτερα τέρμα, αλλά το φάουλ που εκτέλεσε απέκρουσε ο Ντάτσι.
Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους (τα ημίχρονα έχουν διάρκεια 35 λεπτά), ο Μπιθυζής (αγωνίζεται στον Ηρακλή Λάρισας παίρνοντας μεταγραφή από τον Απόλλωνα Λάρισας) έκανε το 1-1 και ενώ όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα οδηγηθεί στα πέναλτι, ο ίδιος παίκτης στο 68’ έκανε το τελικό 2-1, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του σχολείου του μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς με καπνογόνα. Και στα δύο γκολ είχε συμμετοχή ο Βέλα με τις πάσες που έκανε προς τον σκόρερ.
Ο Μπιθυζής ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης, ενώ θα μπορούσε να είχε πετύχει δύο ακόμα τέρματα (ένα σε κάθε ημίχρονο), αλλά η ομάδα του 5ου ΓΕΛ είχε σε πολύ καλή μέρα τον τερματοφύλακα Παρλίτση.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Δημήτρης Κυρίτσης με βοηθούς τους κ. Αλέξανδρο Πάτση και Στέργιο Σκριάπα.
7ο ΕΠΑΛ (Γ. Καμάκας): Ντάτσι, Μαξακούλη, Γαρυφάλλου, Τσιπλικιάρης, Χατζησαββίδης, Τσούτσος, Νικολακούλης, Ασίκογλου, Μπιθυζής, Πινακάς, Βέλας (Γιάκου, Μπατζογιάννης, Κούρτι, Χαντζάρας, Σχοινάς, Βογιατζάκης, Λέσι).
5ο ΓΕΛ (Ν. Παπανικολάου-Γ. Παπαρίζος): Παρλίτσης, Βασιλειάδης, Χαλδούπης, Χριπάτσιος, Λάζος, Μπέζας, Δημοβέλης, Κουτζαηλίας Κ., Ματθαίου, Μπιώτης, Παπαδάκος (Μαλιαχώβας, Σεργκάνης, Μανίκας, Νάρης, Γκάνας, Χαΐνης, Χολέβας).
*Τις απονομές έκαναν ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Λιούπας, ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Αναστασίου, η αν. διευθύντρια Περιφερειακής Εκπαίδευσης κ. Βάσω Ζιάκα και ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Νίκος Ζέρβας.
* * *
Τον αγώνα μεταξύ άλλων παρακολούθησαν ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Λιούπας, ο υποψήφιος δήμαρχος Θανάσης Μαμάκος, ο πρώην προϊστάμενος του γραφείου Φυσικής Αγωγής Βασίλης Κούργιας και ο υπεύθυνος του χλοοτάπητα του ΕΑΚ Θωμάς Αντωνόπουλος (πατέρας του ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ ΑΕΛ Λάμπρου).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass