ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022

Αντιδρούν οι σύλλογοι σε αλλαγή ημερομηνίας

Δημοσίευση: 08 Οκτ 2014 22:24 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:09
           

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2022 ίσως χρειαστεί να μετακινηθούν από την παραδοσιακή ημερομηνία διεξαγωγής τους, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο αν χρειαστεί να πραγματοποιηθεί το ίδιο διάστημα το μουντιάλ της FIFA στο Κατάρ, δήλωσε το ηγετικό στέλεχος της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συλλόγων, Ουμπέρτο Γκαντίνι.

Ο Γκαντίνι που είναι αντιπρόεδρος της ECA, της Ένωσης με τους 200 πιο ισχυρούς συλλόγους της Ευρώπης και αθλητικός διευθυντής της Μίλαν, μιλώντας στη διάσκεψη που έγινε στο Στάμφορντ Μπριτζ, είπε ότι το παγκόσμιο κύπελλο υπερισχύει των Χειμερινών Αγώνων.

«Χωρίς αμφισβήτηση το μουντιάλ είναι ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα ισάξιο των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Όμως οι Χειμερινοί Αγώνες, με όλο το σεβασμό δεν είναι στο ίδιο επίπεδο», είπε ο Γκαντίνι.

Και πρόσθεσε: «Όταν έχεις μια τόσο μεγάλη διοργάνωση όπως το παγκόσμιο κύπελλο και χρειάζεται να μετακινήσεις τη διεξαγωγή του από το καλοκαίρι, μην μου πείτε ότι δεν είναι δυνατό να βρεθεί μία λύση με παράλληλη μετακίνηση της ημερομηνίας διεξαγωγής των Χειμερινών Αγώνων ώστε να μην συμπέσουν χρονικά, ειδικά τώρα που οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί είναι ακόμα υπό τη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων και τη διοργάνωση διεκδικούν μόνο δύο πόλεις (Πεκίνο και το Αλμάτι). Με τη γνώση και το διάλογο είναι δυνατόν να επιτευχθεί μια λύση που θα ικανοποιεί την πλειοψηφία».

Η FIFA ανέθεσε από το 2010 το μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ και έκτοτε έχουν αρχίσει οι προβληματισμοί για το διάστημα διεξαγωγής του, αφού για τους καλοκαιρινούς μήνες δεν γίνεται κουβέντα εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών οι οποίες επικρατούν στην περιοχή του Κόλπου.

Ο Γκαντίνι, πρόσθεσε επίσης, ότι το 76% των ποδοσφαιριστών στα δύο τελευταία μουντιάλ (Νότιας Αφρικής και Βραζιλίας) δεσμεύονταν με συμβόλαιο συνεργασίας με συλλόγους της ECA και οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί για τη διεξαγωγή του μουντιάλ 2022, θα απαιτεί τη συναίνεση της Ένωσης των ευρωπαϊκών συλλόγων.

Ο πρόεδρος της ECA και ο διευθύνων σύμβουλος της πρωταθλήτριας Γερμανίας Μπάγερν Μονάχου, Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε είπε από την πλευρά του: «Το πρώτο πράγμα που πρέπει να αναγνωρίσουμε είναι ότι η απόφαση της FIFA βασίστηκε στην διεξαγωγή του παγκοσμίου κυπέλλου το καλοκαίρι του 2022».

Για να τονίσει: Αν τώρα υπάρχει μια ισχυρή επιθυμία για τους εμπλεκόμενους φορείς, τη FIFA, την UEFA, τη FIFPro (η ένωση των ποδοσφαιριστών) και άλλους, να αλλάξουν την ημερομηνία, είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε υπό έναν όρο: ότι δεν θα υπάρχει ζημία για τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους, γιατί αν μεταφέρουμε τη διεξαγωγή του μουντιάλ από το καλοκαίρι στο Νοέμβριο ή τον Ιανουάριο, τότε αυτό θα επηρεάσει τις επιχειρήσεις μας και το αγωνιστικό πρόγραμμα».

Και κατέληξε ο Ρουμενίγκε: «Δεν είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε ένα τέτοιο λογαριασμό. Αυτό το κόστος δεν μπορεί να πληρωθεί από τους συλλόγους. Δεν είμαστε έτοιμοι να το πληρώσουμε και θα πρέπει να καταστεί σαφές στη FIFA ότι χρειάζεται η καλή θέληση των συλλόγων, διαφορετικά δεν είμαστε έτοιμοι να το συζητήσουμε».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass