Προκρίθηκαν στον επόμενο γύρο Πελασγιώτιδα και Τσαριτσάνη

ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΦΑΛΑΝΙΑΚΟ ΚΑΙ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ

Δημοσίευση: 17 Φεβ 2023 12:00

Προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του Κυπέλλου της ΕΠΣΛ η Πελασγιώτιδα και ο Οικονόμος Τσαριτσάνης, κερδίζοντας αντίστοιχα Φαλανιακό και Δόξα Βλαχογιαννίου.


Η Πελασγιώτιδα, που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση μετά τις τρεις συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα, κέρδισε και την πρόκριση για τους «8» του Κυπέλλου της ΕΠΣΛ, αφού επικράτησε του Φαλανιακού του Τάκη Παραφέστα με 3-1.
Η ομάδα του Κώστα Μπακατσή που έδωσε ρεσιτάλ στον πάγκο πέτυχε το 1-0 στο 29’ με κοντινό πλασέ του Άλκη Νικούλη που βρέθηκε στην κατάλληλη θέση, όταν ο Κωνσταντίνου απέκρουσε σουτ του Τσέλα.
Οι γηπεδούχοι με τον Φλάβιο Οσμάνι έκαναν το 2-0 στο 47’, ενώ στο 60’ ο Τσέλα με εξαιρετικό σουτ έκανε το 3-0 και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του.
Στη συνέχεια, η Πελασγιώτιδα κατέβασε ταχύτητα και οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 80’ με ψηλοκρεμαστό πλασέ του Κώστα Τσιάκου σε 3-1.
Πάντως, οι γηπεδούχοι είχαν μία ακόμα σούπερ ευκαιρία, όταν ο Τσέλα στο 85’ έκανε ατομική προσπάθεια και ο Κωνσταντίνου απέκρουσε εντυπωσιακά.
Χωρίς προβλήματα διεξήχθη η διαιτησία των κ.κ. Γιώργου Αντωνίου, Θανάση Βασιλού και Στέργιου Σκριάπα.
ΠΕΛΑΣΓΙΩΤΙΔΑ (Κ. Μπακατσής): Παρλίτσης, Γκρίμπας, Ιορδανίδης, Κουτσικούλης, Δάσσιος Ι. (25’ λ.τ. Νικούλης, 38’ λ.τ. Χριστοδουλάτος), Τσιγγάνης, Οσμάνι, Δάσσιος Δ. (58’ Φώλιας), Τσέλα, Τσιουραντάνης, Δημητρόπουλος (58’ Σέντζας).
ΦΑΛΑΝΙΑΚΟΣ (Τ. Παραφέστας): Κωνσταντίνου, Καρυώτης, Πάνου (67’ Καραπατσακίδης), Στάμου, Πανταζής (64’ Βαρσάμης), Ντανίκας, Κυρίτσης, Καρακίτσιος, Παπαγεωργίου (53’ Μπλάνας), Τσιάκος, Ανατολίτης (64’ Παρασκευάς).

 

ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ
Την πρόκρισή του στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου εξασφάλισε ο Οικονόμος Τσαριτσάνης, ο οποίος επικράτησε στο «Σπύρος Θάνος» του Βλαχογιαννίου της τοπικής Δόξας με 5-2, ύστερα από ένα θεαματικό παιχνίδι.
Στο 3’ οι «πράσινοι» πλησίασαν στο γκολ, αλλά το σουτ του ευρισκόμενου σε πλεονεκτική θέση Ντούφα αποκρούστηκε από το δεξί δοκάρι του Παπαϊωάννου, ενώ οι γηπεδούχοι «ισοφάρισαν» στο 16’ με μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ του Γελαλή, που προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Νούσια. Στο 26’ άνοιξε το σκορ, όταν ο Τσούτσας εξ επαφής αξιοποίησε τη σέντρα από αριστερά του Δραχαλίβα, ενώ στο 33’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Δραχαλίβα ο Νικολακούλης με κεφαλιά διαμόρφωσε το 0-2.
Με το ξεκίνημα της επανάληψης, καταλογίστηκε πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων σε διεκδίκηση της μπάλλας μεταξύ Αλεξίου - Γκόλτσιου και από τα 11 μέτρα ο Γελαλής μείωσε σε 1-2 (47’). Στο 53’ εκτελώντας κόρνερ ο Δραχαλίβας έστειλε την μπάλα στην «καρδιά» της αμυντικής γραμμής και εκεί διεκδικώντας την οι Τσούτσας - Σπ. Ιωαννίδης την είδαν να καταλήγει στα δίχτυα, με τη συμμετοχή του τελευταίου να είναι ακούσια.
Στο 71’ ο αρχηγός των γηπεδούχων Αλεξίου με «τακουνάκι» σημείωσε το 2-3, αλλά αμέσως ο Τσούτσας (73’) έδωσε και πάλι προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του.
Το τελικό 2-5 φέρει την «υπογραφή» του αρχηγού των νικητών Ντούφα, που με διαγώνιο σουτ ολοκλήρωσε υποδειγματικά την επιθετική προσπάθεια.
Εύκολο έργο είχαν ο διαιτητής Θεόδωρος Κοντογιώργος και οι βοηθοί του Γιάννης Ρουπέλας - Νίκος Κοτούμπας.
ΔΟΞΑ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΙΟΥ (Χάρης Νούσιας): Παπαϊωάννου, Παληγιάννης, Χρόνης, Φράντζας, Κυπαρίσσης, Ρόντε (46’ Αθανασούλης), Αλεξίου, Σεμπ. Ιωαννίδης (72’ Απ. Φακίτσας), Μ. Γκουρομπίνος (61’ Κοντοθανάσης - 74’ Πέτρου), Γελαλής, Σπ. Ιωαννίδης.
ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Βασίλης Μπακογιάννης - Νίκος Καραμήτσιος): Νούσιας, Γεωργούλης, Γκόλτσιος (72’ Μπουμπουνάρας), Νικολακούλης, Γανός, Μιφτάρι, Τσούτσας (78’ Δ. Μουλτσιάς), Πούτας, Ντούφας, Στ. Δραχαλίβας (84’ Μάρκου), Βλαχάκης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass