Βήμα πρόκρισης για την Μπενφίκα

Η ΤΣΕΛΣΙ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ, Η ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ ΤΗ ΝΙΚΗ

Δημοσίευση: 16 Φεβ 2023 9:00

Στον δρόμο που χάραξαν προχθές Μίλαν και Μπάγερν βάδισαν χθες Ντόρτμουντ και Μπενφίκα. Οι «ροσονέρι» και οι Βαυαροί επιβλήθηκαν στα πρώτα ματς των «16» του Champions League των Τότεναμ και Παρί Σ.Ζ. και χθες το ίδιο συνέβη με τους Βεστφαλούς απέναντι στην Τσέλσι (1-0 εντός έδρας) και τους «Αετούς» κόντρα στην Μπριζ (2-0 εκτός έδρας), με τους Πορτογάλους να βρίσκονται «αγκαλιά» με την πρόκριση στους προημιτελικούς της διοργάνωσης. Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 7 Μαρτίου.


Μετά από περίπου 7 χρόνια και συγκεκριμένα από τον Μάρτιο του 2016, όταν είχε νικήσει την Τότεναμ με 2-1, η Μπορούσια δεν είχε καταφέρει να πανηγυρίσει απέναντι σε αγγλική ομάδα.
Το αρνητικό ρεκόρ των 8 ηττών και 2 ισοπαλιών στα 10 ματς που έγιναν σταμάτησε χθες στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ», όπου το συγκρότημα του Τέρζιτς επικράτησε με 1-0 της Τσέλσι των πολλών ευκαιριών κι έκανε το πρώτο βήμα για να «τσεκάρει» το «εισιτήριο» που οδηγεί στους «8».
Οι «μπλε» είχαν μοιραίο παίκτη τον Ζοάο Φέλιξ, ο οποίος είχε δοκάρι και άλλες δύο μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρει, ενώ οι Λονδρέζοι είχαν κι άλλες φάσεις για να φτάσουν τουλάχιστον στην ισοφάριση, αλλά έπεσαν πάνω σε έναν εκπληκτικό Κόμπελ, που είχε «κατεβάσει ρολά».
Η πρώτη αναμέτρηση των Μπριζ και Μπενφίκα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση ανέδειξε μεγάλη νικήτρια την πρωτοπόρο της Primeira Liga με 2-0 επί βελγικού εδάφους, αποτέλεσμα που τη φέρνει μία ανάσα από την πρόκριση στους προημιτελικούς.
Η Μπενφίκα συνέχισε την καλή παράδοση απέναντι στις ομάδες του Βελγίου, καθώς με τη χθεσινή της νίκη έφτασε τις 10 σε 15 ματς (έχει μόλις μία ήττα). Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος δεν πιέστηκε ιδιαίτερα από τους επιθετικούς των γηπεδούχων, που πέτυχαν πρώτοι γκολ με τον Οντόι στο 45’, αλλά ακυρώθηκε με τη χρήση του VAR, καθώς ο σκόρερ της Μπριζ ξεκίνησε από θέση οφσάιντ.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα και οι σκόρερ των πρώτων αγώνων της φάσης των «16» και τα υπόλοιπο πρόγραμμα έχουν ως εξής:
Μίλαν-Τότεναμ 1-0
(7’ Ντίας)
Παρί Σ.Ζ.-Μπάγερν 0-1
(53’ Κομάν)
Μπριζ-Μπενφίκα 0-2
(51’ πεν. Ζοάο Μάριο, 88’ Νέρες)
Ντόρτμουντ-Τσέλσι 1-0
(63’ Αντεγέμι)
Λειψία-Μάντσεστερ Σ. 22/2
Ίντερ-Πόρτο 22/2
Λίβερπουλ-Ρεάλ Μ. 23/2
Άιντραχτ Φρ.-Νάπολι 23/2

 

Η Σίτι «γονάτισε» 3-1 την Αρσεναλ στο «Emirates»
Η τεράστια εμπειρία της Μάντσεστερ Σίτι σε συνθήκες πρωταθλητισμού, αλλά και η «καρδιά» πρωταθλητή που έδειξε σε κρίσιμα σημεία του αγώνα, της χάρισαν ένα σπουδαίο διπλό επί της Άρσεναλ με 3-1 στο «Emirates» (42’ πέν. Σάκα - 24’ Ντε Μπρόινε, 72’ Γκρίλις, 82’ Χάαλαντ) σε εξ αναβολής παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής της Premier League και την οδήγησαν στην κορυφή της βαθμολογίας, ισόβαθμη στους 51 βαθμούς με τους «κανονιέρηδες» που έχουν έναν αγώνα λιγότερο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass