Φλουρί με αυξήσεις και προστάζ στη Λάρισα…

ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΔΚΕ, ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΩΣΤΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ

Δημοσίευση: 15 Φεβ 2023 11:10

Σε μια εξαιρετική εκδήλωση, που έστειλε μήνυμα ενότητας και συναδελφοσύνης, ο Σύνδεσμος Διαιτητών Καλαθόσφαιρας Κεντροδυτικής Θεσσαλίας και ο Σύνδεσμος Κριτών Μπάσκετ νομού Λάρισας πραγματοποίησαν την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας, σε εκδήλωση που διοργάνωσαν από κοινού, στο Village Garden.


Όμως, το φλουρί ήταν «διπλό», καθώς όταν ο αθλητικός συντάκτης της «Ε», Σωτήρης Κέλλας, σε μια σύντομη ομιλία του (λόγω βράβευσης) αναφέρθηκε στην ανάγκη να αυξηθούν οι αμοιβές διαιτητών και κριτών στα τοπικά πρωταθλήματα (με επιδότηση από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθόσφαιρας και όχι με επιβάρυνση των σωματείων), τότε τον λόγο πήρε ο σύμβουλος σε θέματα διαιτησίας της ΕΟΚ, Νίκος Πιτσίλκας, και δήλωσε ότι ήδη υπάρχει πρόταση για αύξηση των αμοιβών από τη νέα χρονιά, φέρνοντας πολλά χαμόγελα - και δικαιολογημένα… Ο Νίκος Πιτσίλκας πιάνει τον παλμό των διαιτητών και κριτών…
Το δεύτερο φλουρί ήταν αποκλειστικά για τους διαιτητές που ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαμπάκας ανακοίνωσε ότι με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού τα προστάζ των διαιτητών (αξιολόγηση για την άνοδο σε εθνική κατηγορία) θα γίνουν στη Λάρισα και η Γενική Συνέλευση της ΟΔΚΕ. Το αίτημα κατέθεσαν στην Περιφέρεια ο πρόεδρος της ΟΔΚΕ, Παντελής Ελευθεριάδης, με τον επίτιμο πρόεδρο του Συνδέσμου, Ηλία Καφφέ, και τον πρόεδρο του Συνδέσμου, Αποστόλη Νικολούλη.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν ο εθνικός καθηγητής Διαιτησίας Γιώργος Τανατζής (την απονομή έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Κώστα Καλαμπάκας), ο διεθνής διαιτητής Βασίλης Πιτσίλκας (λόγω αγωνιστικών υποχρεώσεων, την πλακέτα παρέλαβε ο πατέρας του Νίκος από τον πρόεδρο της ΟΔΚΕ Παντελή Ελευθεριάδη και το μέλος της Διοίκησης του Συνδέσμου Διαιτητών Θάνο Παλιοβάιο), ο υπεύθυνος του Τμήματος Αθλητισμού της ΔΗΚΕΛ Βασίλης Καταραχιάς (την απονομή έκανε ο γραμματέας του Συνδέσμου Μίλτος Παπαπρίλης), η πρόεδρος του Συνδέσμου Κριτών Καλαθοσφαίρισης Αττικής Τάνια Μερίκα (την απονομή έκανε η γραμματέας του Συνδέσμου Κριτών Κική Ιωάννου), o αθλητικογράφος Σωτήρης Κέλλας (την απονομή έκανε η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων), η διαιτητής Αναστασία Βόντσα (λόγω ασθένειας το έπαθλο παρέλαβε ο Γιώργος Τσούντσουρας) και η κριτής Χριστίνα Ανδρέου που έγινε διεθνής και μπορεί να παίζει σε παιχνίδια FIBA που θα γίνονται στη Λάρισα (την απονομή έκανε ο πρόεδρος των κριτών Χρήστος Πετρόπουλος).
Στην εκδήλωση, εκτός των προαναφερομένων, έδωσαν το «παρών» και: ο πρόεδρος της ΕΣΚΑΒΔΕ Κώστας Νικάκης, ο αντιπρόεδρος της ΕΣΚΑΘ Βάιος Φαλάγγας, ο γενικός γραμματέας της ΕΣΚΑΘ Κώστας Ζέικος, ο ειδικός γραμματέας της ΕΣΚΑΘ Ζήσης Δότας, ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Κριτών Καλαθοσφαίρισης Αττικής Τάσος Αναστασόπουλος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κριτών Μπάσκετ Καρδίτσας Νίκος Καρατάσιος και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών μπάσκετ με καρότσι Σπύρος Τσούντσουρας.
Όλοι ευχήθηκαν και του χρόνου, ενωμένοι, να συζητήσουν για το καλό του λαρισινού μπάσκετ, που αυτήν τη στιγμή εκπροσωπείται σε Εθνική κατηγορία μόνο από μία ομάδα, τον Γ.Σ. Αμπελώνα στη Γ’ Εθνική.


Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΑ
Η Τάνια Μερίκα και ο Τάσος Αναστασόπουλος είναι πρόεδρος και γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Κριτών Αθηνών που σταμάτησαν την ενεργό δράση όταν έπαιξαν κριτές στον τελικό της Ολυμπιάδας της Αθήνας στον τελικό μεταξύ Ιταλίας και Αργεντινής.
Η Τάνια Μερίκα που διακρίνεται και για τις καλλιτεχνικές της ανησυχίες (δεν είναι τυχαίο ότι φέτος τίμησε τον Διονύση Σαββόπουλο) ήταν δημοσιογράφος στο «Έθνος» επί αρκετά χρόνια, ενώ είναι ανιψιά του αείμνηστου Αρχιεπισκόπου Ιακώβου που ήταν γνωστός για την αντιδικτατορική του δράση. Για το καλό των κριτών δεν διστάζει να παραιτηθεί από οποιαδήποτε θέση και δεν είναι τυχαίο ότι περιβάλλεται με πολλή αγάπη απ’ όλους τους ανθρώπους του Συνδέσμου.
Χθες έδωσε και μια ξεχωριστή φωτογραφία στον Σύνδεσμο Κριτών ν. Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass