Καλή παρουσία του Ηρακλή Λάρισας

ΣΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (2-1) - ΣΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΤΡΙΑΝΤΑΛΕΠΤΩΝ

Δημοσίευση: 12 Φεβ 2023 10:38

Σε φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη χθες στο γήπεδο της Νεάπολης στον Βόλο, ο Ηρακλής ηττήθηκε από τη Νίκη με σκορ 2-1, αλλά άφησε καλές εντυπώσεις με τη συνολική εικόνα που είχε.
Η αναμέτρηση διεξήχθη σε τέσσερα τριαντάλεπτα δίνοντας τη δυνατότητα στους δύο προπονητές να χρησιμοποιήσουν όλους τους ποδοσφαιριστές τους. Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος επέλεξε να χρησιμοποιήσει δύο διαφορετικές συνθέσεις στα δύο εξηντάλεπτα ημίχρονα, ενώ ο Χρήστος Χατζηλιάδης έδωσε τη δυνατότητα να αγωνιστούν και παιδιά από την Κ-19.


Αξίζει να σημειώσουμε το ντεμπούτο του Λαρισαίου Τάσου Κρητικού, πρώην παίκτης της ΑΕΛ από το Πουρνάρι, που έδειξε ότι θα βοηθήσει τη Νίκη, καθώς ήταν ιδιαίτερα κινητικός και μαζί με τον Ολαϊσόλα, δημιούργησαν επικίνδυνες καταστάσεις.
Η Νίκη άνοιξε το σκορ στο 20’ με όμορφο γκολ του Ολαϊσόλα και διπλασίασε τα τέρματά της στο 103’ με τον Τζιώρα. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 108’ με τον Συρεγγέλα.
Η πρώτη τελική καταγράφηκε στο 9’ και ήταν για τον Ηρακλή. Ο Τασιούλης έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Κέρι πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μπουργάνη. Στο ίδιο λεπτό, η Νίκη απάντησε με τον Τσουκαλά, όμως το σουτ από θέση μέσα δεξιά, κατέληξε την αγκαλιά του Φαρμάκη.
Στο 15’ η Νίκη «άγγιξε» το γκολ με δυνατό σουτ του Κρητικού, όμως ο Φαρμάκης με εντυπωσιακή απόκρουση έβγαλε σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης ο Κάσσος πήρε την κεφαλιά στη διεκδίκηση με τον Φαρμάκη, την έστειλε στα δίχτυα, όμως ο ρέφερι κ. Κρητικός υπέδειξε επιθετικό φάουλ στον παίκτη της Νίκης.
Στο 20’ η Νίκη αναπτύχθηκε όμορφα και με ταχύτητα από τα αριστερά, ο Ολαϊσόλα έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή και σε πλάγια θέση και με το αριστερό έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Φαρμάκη, πετυχαίνοντας το 1-0.
Ο Φαρμάκης «κράτησε» το 1-0 πέντε λεπτά αργότερα στο 25’, όταν σε κόρνερ του Ολαϊσόλα από τα δεξιά, ο Γρομητσάρης έκανε την κεφαλιά από το πρώτο δοκάρι, με τον γκολκίπερ του Ηρακλή να μπλοκάρει την μπάλα. Τους ίδιους πρωταγωνιστές είχε και η φάση του 27’, με τον Φαρμάκη να διώχνει ενστικτωδώς την κεφαλιά του Γρομητσάρη από κοντινή απόσταση. Στην εξέλιξη της φάσης ο Ολαϊσόλα έβγαλε διαγώνια στην περιοχή με τον Κρητικό να μην προλαβαίνει και την μπάλα να περνά δίπλα από δεξί δοκάρι του Φαρμάκη.
Με το ίδιο μοτίβο άρχισε το δεύτερο τριαντάλεπτο. Ο Ηρακλής Λάρισας προσπάθησε να πιέσει ψηλά, οι γηπεδούχοι έδωσαν μέτρα και προσπάθησαν βγουν στους κενούς χώρους με τους δραστήριους, Κρητικό και Ολαϊσόλα. Στο 7’ (37’) του δευτέρου μέρους σημειώθηκε η πρώτη αξιόλογη φάση με το δυνατό σουτ του Κυριακίδη να περνά άουτ. Ωστόσο, ο ρυθμός δεν ήταν ο ίδιος με το πρώτο τριαντάλεπτο με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ελάχιστες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.
Στο τρίτο τριαντάλεπτο και συγκεκριμένα στο 68’ ο Μιράντα ελίχθηκε έξω από την περιοχή, σούταρε με δύναμη, όμως ο Παπαγιάννης μπλόκαρε σταθερά.
Στο 75’ ο Μπάλλας έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο Γαβρηιλίδης στην κίνηση προσπάθησε να κάνει το πλασέ, ωστόσο δεν βρήκε την μπάλα γεμάτα με αποτέλεσμα να φτάσει αδύναμα στον Παπαγιάννη.
Στο 87’ η Νίκη έφτασε μία ανάσα από το 2-0 ωστόσο η μπάλα στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μιράντα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Παπαγιάννη.
Με ευκαιρία για τη Νίκη ξεκίνησε το τέταρτο και τελευταίο 30λεπτο του φιλικού αγώνα. Ο Γαβριηλίδης αφού πάτησε περιοχή, σούταρε δυνατά με την μπάλα να σταματά πάνω στον τερματοφύλακα.
Στο 103’ ο Τζιώρας με όμορφη ενέργεια και τελείωμα με δυνατό σουτ από πλάγια θέση, πέτυχε το 2-0 για τη Νίκη Βόλου. Πέντε λεπτά αργότερα ο Ηρακλής μείωσε με τον Συρεγγέλα, όταν ο Ροχάνο δεν απομάκρυνε με ασφάλεια, ο επιθετικός των «κυανόλευκων» εκμεταλλεύτηκε το λάθος και με σουτ μέσα από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το 2-1.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Μπουργάνης, Κάσσος, Αναστασίου, Γρομητσάρης, Ανδρέου, Κυριακίδης, Τσουκαλάς, Παναγιωτίδης, Ολαϊσόλα, Κρητικός, Σιαφά.
Β’ ημίχρονο: Μπουργάνης (91’ Μισυρλής), Λογαράς, Δεληζήσης, Μπάλλας, Κουτσιμπάνας, Κριμιτζάς (115’ Μορέιρα), Μέτσε, Γαβριηλίδης, Ροχάνο, Τζιώρας, Μιράντα.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Χρήστος Χατζηλιάδης): Φαρμάκης (61’ Παπαγιάννης), Γκαλίτσιος (53’ Μπαλαμώτης), Λεσάι (39’ Χριστίδης), Κέρι (39’ Μπόσιο), Χατζής, Λίταινας (78’ Σούμπαση), Γκουγκούδης, Γιαννίτσης (83’ Μπάμης), Τσουμάνης (60’ Συρεγγέλας), Τασιούλης (60’ Ζαφειρίου), Καμπέρης.
Έπαιξαν και οι Γαργάλας, Κουτζαηλίας Γ., Ντάτσι, Παϊτέρης, Κουτζαηλίας Κ., Κούρτης, Βασιλείου, Παπαστόγιας ενώ δεν χρησιμοποιήθηκαν για προληπτικούς λόγους ο Λούκας Γκαρσία και ο Ντιέγκο Κάσας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass