ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΛΟΒΕΤΣΙΟΣ:

Μία μέρα ηρεμίας στη Λάρισα...

*«ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ» ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ *ΑΝΑΓΚΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΕΙΣ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΟΔΙΚΩΣ * ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΔΕΝ ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ *Ο ΑΤΣΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΚΑΛΙΕΣ ΤΩΝ ΣΥΜΠΑΙΚΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΤΑ ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ…

Δημοσίευση: 09 Φεβ 2023 12:10
*Στη φωτογραφία ο Δημήτρης Κολοβέτσιος ενώ συνομιλεί  με τον αθλητικό συντάκτη της «Ε» Σωτήρη Κέλλα, παρουσία του αδελφού του Νίκου και του επιστήθιου φίλου του Γιάννη Τσούτσα *Στη φωτογραφία ο Δημήτρης Κολοβέτσιος ενώ συνομιλεί με τον αθλητικό συντάκτη της «Ε» Σωτήρη Κέλλα, παρουσία του αδελφού του Νίκου και του επιστήθιου φίλου του Γιάννη Τσούτσα

Στη Λάρισα βρέθηκε χθες ο Λαρισαίος πρώην παίκτης της ΠΑΕ ΑΕΛ, Δημήτρης Κολοβέτσιος, ο οποίος ήρθε για να ξεφύγει έστω και για 24 ώρες από τη σεισμοπαθή Τουρκία, αφού αγωνίζεται στην Κάισερισπορ που εδρεύει στο Καϊσερί και βρίσκεται τρεις ώρες μακριά από τη Χατάι, όπου ήταν το επίκεντρο του σεισμού.


Ο Δημήτρης Κολοβέτσιος, στη μία μέρα που έμεινε στη Λάρισα, έγινε «πρεσβευτής» της ελληνοτουρκικής φιλίας, αφού κατά τη διάρκεια της παραμονής του επισκέφτηκε τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη, στους οποίους και μετέφερε την ανάγκη στήριξης του γειτονικού λαού, κυρίως οικονομικά, αφού στη Χατάι δεν υπάρχει πρόσβαση για τη μεταφορά τροφίμων και ρούχων. Ο ίδιος χθες το μεσημέρι, μιλώντας στην «Ε», παρουσία του αδελφού του Νίκου και του επιστήθιου φίλου του Γιάννη Τσούτσα, μας είπε ότι οι στιγμές που έζησε με τον σεισμό ήταν από τις πιο τρομακτικές στη ζωή του και δεν μπορεί ακόμη να συνέλθει. Το Καϊσερί δεν είχε τόσες επιπτώσεις από τον σεισμό λόγω του ότι είναι σε υψόμετρο, σε αντίθεση με τις άλλες πόλεις.
Ήρθε στη Λάρισα για να χαλαρώσει από το σοκ και το κούνημα από τους μετασεισμούς και σήμερα το πρωί εκ νέου πετάει για την Τουρκία, αφού ειδοποιήθηκε από τους διοικητικούς της ομάδας ότι το πρωτάθλημα της χώρας δεν θα έχει διακοπή.
Αναφέρθηκε επίσης στον Ατσού (που έκανε όνομα με την Τσέλσι και παίζει στη Χατάισπορ), λέγοντας ότι από την αγκαλιά των συμπαικτών του -όταν πέτυχε το μοναδικό και νικητήριο τέρμα την περασμένη Κυριακή κόντρα στην Κασίμπασα (1-0 στο τελευταίο λεπτό)-, βρέθηκε ξαφνικά κάτω από τα συντρίμμια μιας πολυκατοικίας που γκρεμίστηκε, αλλά ευτυχώς βγήκε σώος. Μετά τον θρίαμβο, λίγο έλειψε να υπάρχει θρήνος.
Ο ίδιος και οι συμπαίκτες του δεν μένουν πλέον στα σπίτια τους (η οικία του Κολοβέτσιου είναι στον 14ο όροφο μιας πολυκατοικίας 21 ορόφων), αλλά στο προπονητικό κέντρο της ομάδας. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Λάρισα χάρηκε για την άμεση επικοινωνία του Περιφερειάρχη με τον Πρόεδρο της ομάδας του, που έχει αναλάβει εδώ και δύο μήνες καθήκοντα στον προεδρικό θώκο, όπως επίσης και για τα ένθερμα λόγια του Δημάρχου.
Σχετικά με την αγωνιστική παραμονή του στην Τουρκία είπε ότι είναι ευχαριστημένος και πως δέχτηκε πρόταση ανανέωσης της συνεργασίας για δύο ακόμα χρόνια. Φέτος, η ομάδα του είναι στην 7η θέση, ο ίδιος αγωνίστηκε μέχρι τώρα σε 19 παιχνίδια (όλα στην αρχική ενδεκάδα), ενώ στον τελευταίο αγώνα δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού. Κλείνοντας, τόνισε… «Ήρθα να δω έστω και για λίγο τα αγαπημένα μου πρόσωπα που λίγο έλειψε να μην τα ξαναέβλεπα. Ευτυχώς στο Καϊσερί δεν υπήρχαν θύματα και ζημιές με εξαίρεση δύο πολυκατοικίες που ήταν ακατοίκητες και με πολλά προβλήματα. Χαίρομαι που ο ελληνικός λαός βοηθάει τον τουρκικό και γίνεται πρώτο θέμα σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Τουρκίας και νιώθω περηφάνια γι’ αυτό. Άλλωστε η ανθρωπιά και η κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή είναι πάνω από κάθε πολιτική…».

Του Σωτ. Κέλλα
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass