ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΚΡΙΤΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ενημέρωση για τις αλλαγές των κανονισμών

Δημοσίευση: 07 Οκτ 2014 19:20 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:06

Ο σύνδεσμος κριτών μπάσκετ νομού Λάρισας πραγματοποίησε συνάντηση-συζήτηση με αφορμή την έναρξη της νέας μπασκετικής περιόδου 2014-2015, σε συνάρτηση με τις αλλαγές των κανονισμών που ανακοίνωσε η FIBA και ισχύουν από 1η Οκτωβρίου.  Ο πρόεδρος της ΚΕΔ/ΕΣΚΑΘ κ. Βασίλης Μπεκιάρης ενημέρωσε τους κριτές για τις αλλαγές αυτές που αφορούν την χορήγηση τάιμ άουτ, τα 24 δευτερόλεπτα και το τεχνικό σφάλμα και συζήτησε μαζί τους για τυχόν απορίες. Πιο συγκεκριμένα όσον αφορά την χορήγηση τάιμ άουτ, σε κάθε ομάδα μπορεί να χορηγηθούν

 

• Δύο (2) τάιμ άουτ στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου.

• Τρία (3) τάιμ άουτ στη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου, με ανώτατο όριο δύο (2) από αυτά τα τάιμ άουτ στα τελευταία δύο (2) λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου.

• Ένα (1) τάιμ άουτ στη διάρκεια κάθε παράτασης. Σκοπός της αλλαγής αυτής είναι να αποφεύγεται ο υπερβολικός αριθμός χορήγησης τάιμ άουτ στο τέλος του αγώνα.

Σε ότι αφορά τα 24 δευτερόλεπτα, για να γίνει πιο γρήγορο το παιχνίδι και να επιτραπούν περισσότερες επιθέσεις/σουτ κατά τη διάρκεια του αγώνα, ως επακόλουθο ενός επιθετικού ριμπάουντ, μετά από σουτ για καλάθι ή μετά την τελευταία ή μοναδική ελεύθερη βολή, το ρολόι των είκοσι τεσσάρων (24) δευτερολέπτων θα επαναρρυθμίζεται στα δεκατέσσερα (14) δευτερόλεπτα. Και τέλος λόγω του ότι το τεχνικό σφάλμα, θεωρείται ως ποινή υπερβολική, πλέον θα χορηγείται  μία (1) ελεύθερη βολή στους αντιπάλους, ακολουθούμενη από:

• Επαναφορά από την προέκταση της κεντρικής γραμμής, απέναντι από το τραπέζι της γραμματείας.

• Αναπήδηση στον κεντρικό κύκλο για την έναρξη της πρώτης περιόδου. Επίσης για να επιβάλλει αυστηρότερη ποινή στην περίπτωση παικτών που δεν υπακούν στους αθλητικούς κανόνες, βλάπτοντας κατ΄ επανάληψη έτσι την εικόνα του αγώνα, ένας παίκτης θα αποβάλλεται όταν χρεώνεται με δύο (2) τεχνικά σφάλματα.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass