Επιστροφή στο Ael Fc Arena…

*ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΗΡΑΚΛΗ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΑΕΛ (14.45) *ΘΑ ΤΙΜΗΘΕΙ Η ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΠΙΛΟΤΩΝ ΤΣΙΤΛΑΚΙΔΗ, ΤΟΥΡΟΥΤΣΙΚΑ *ΠΣΑΠΠ: ΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡIΣΤΕΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ

Δημοσίευση: 04 Φεβ 2023 12:30

Το πρωτάθλημα της Super League 2 με απόφαση της διοργανώτριας αρχής έχει διακοπεί, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατανομή των χρημάτων από το Στοίχημα, και πλέον κανένας δεν ξέρει πότε θα γίνει η επανεκκίνηση.


Ξεκίνησε αργά, ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος και δεν αποκλείεται να υπάρξουν αγωνιστικές μεσοβδόμαδα ή να τελειώσει τον Ιούνιο…
Βέβαια, αυτήν τη χρονιά δεν υπάρχουν μπαράζ, αλλά οι ποδοσφαιριστές είναι αρκετά καταπονεμένοι, με δεδομένο ότι κάποιες ομάδες κάνουν προετοιμασία από τα μέσα Ιουλίου!
Το αντίδοτο στη διακοπή για να κρατηθούν οι ομάδες σε καλή φυσική κατάσταση είναι τα φιλικά παιχνίδια, και η ΑΕΛ, στο πλαίσιο αυτό, επιστρέφει στο …Ael Fc Arena για φιλικό αγώνα με τον Ηρακλή Λάρισας σε μια αναμέτρηση που είναι το ...ορεκτικό ενόψει της επίσημης μεταξύ των δύο ομάδων στο πρωτάθλημα.
Ο αγώνας αυτός αποτελεί μήνυμα ενότητας για το λαρισινό ποδόσφαιρο (ίσως θα μπορούσε να παίξει και ο Απόλλωνας Λάρισας, αλλά αυτήν τη στιγμή έχει ...λειψανδρία) και αποσκοπεί στο να βελτιώσουν τα οικονομικά τους.
Το φιλικό παιχνίδι θα έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα, καθώς θα τιμηθεί η μνήμη των ηρώων πιλότων, σμηναγού (Ι) Ευστάθιου Τσιτλακίδη, 31 ετών, και υποσμηναγού (Ι) Μάριου - Μιχαήλ Τουρούτσικα, 29 ετών, που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα.
Αναλυτικά η κοινή ανακοίνωση των δύο ομάδων αναφέρει τα εξής: «Η ΠΑΕ Ηρακλής Λάρισας και η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνουν, από κοινού, ότι πριν την έναρξη της φιλικής αναμέτρησης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 14.45 στο Ael Fc Arena θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ηρώων πιλότων μας, του σμηναγού (Ι) Ευσταθίου Τσιτλακίδη, 31 ετών, και του υποσμηναγού (Ι) Μάριου - Μιχαήλ Τουρούτσικα, 29 ετών, που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα.
Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ θα αποστείλει μέρος των εσόδων του φιλικού σε Κοινωνική - Προνοιακή δομή που θα της υποδείξουν οι οικογένειές τους».
*Οι φίλαθλοι, που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το παιχνίδι, θα εισέρχονται από τη δυτική κερκίδα (θύρες 18-19) με γενική είσοδο 5 ευρώ.

«ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ ΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ»
Με αφορμή την απόφαση αναστολής του πρωταθλήματος, ο ΠΣΑΠΠ εξέδωσε ανακοίνωση και ανέφερε ότι μερίδιο ευθύνης έχουν Πολιτεία, ΕΠΟ, διοργανώτρια. Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών/Ποδοσφαιριστριών τόνισε ότι «θα πληρώσουν το μάρμαρο» οι ποδοσφαιριστές της Super League 2 και οι οικογένειές τους.
Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Ακόμα μια μελανή σελίδα στο πρωτάθλημα της SL2 γράφτηκε σήμερα, μετά την επ’ αόριστον αναστολή του πρωταθλήματος επειδή δεν έχει εφαρμοστεί η υπ’ αριθμ. 620241/21-12-21 Κ.Υ.Α. Η κατηγορία που λογίζεται ως αιμοδότης του ελληνικού ποδοσφαίρου για ακόμα μια φορά δεν τυγχάνει της δέουσας αντιμετώπισης. Δεν θα αναλωθούμε στο ποιος ευθύνεται, αλλά το μόνο που μπορούμε να πούμε -και δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία- είναι πως άπαντες (σ.σ. Πολιτεία, ΕΠΟ, διοργανώτρια αρχή) έχουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης στα όσα συμβαίνουν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι για ακόμα μια φορά οι πραγματικοί πρωταγωνιστές του αθλήματος και οι οικογένειές τους περιήλθαν σε καθεστώς ανασφάλειας και είναι αυτοί που θα κληθούν να πληρώσουν το μάρμαρο. Ως ΠΣΑΠΠ καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς να βρουν άμεσα λύση για να μπει ένα τέλος στον νέο διασυρμό που υφίσταται το ελληνικό ποδόσφαιρο με θύματα τους ποδοσφαιριστές».

ayagenaikis.jpg

Αυγενάκης: Εγώ τους περιμένω..

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης όσον αφορά τις εξελίξεις με τη Super League 2 είπε ότι ήταν ακραία η απόφαση για αναστολή του πρωταθλήματος.
Αναλυτικότερα η απάντηση που έδωσε έχει ως εξής:
«Εγώ ακόμη τους περιμένω, γιατί είχαμε πει σε 48 ώρες θα τα ξαναλέγαμε… Αλλά, αντί να τα ξαναπούμε, γιατί δεν καταλήξαμε κάπου, ανέστειλαν το πρωτάθλημα. Κανένα πρόβλημα… Εμείς συνεχίζουμε τη διαδικασία προετοιμασίας της Κ.Υ.Α. που θα κατανέμει τα χρήματα στις υπόλοιπες τρεις Λίγκες, τη Σούπερ Λιγκ, τη Λίγκα του μπάσκετ, του βόλεϊ και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.
Και βέβαια, όταν με το καλό επανέλθουν στα γήπεδα, τότε θα συνεχίσουμε τη συζήτηση για την όποια χρηματοδότηση μπορεί το κράτος να τους βοηθήσει μέσα από τον μόνιμο μηχανισμό που συστήσαμε για τη στήριξη του αθλητισμού.
Εμείς είμαστε εδώ και το είπαμε πολύ καθαρά προς κάθε κατεύθυνση: Βρεθήκαμε τη δεύτερη φορά για να βάλουμε στο τραπέζι προς όλες τις κατευθύνσεις τα κριτήρια, βάσει των οποίων θα προχωρήσουμε με την κατανομή.
Θα δίναμε ραντεβού σε δύο 24ωρα για να εξετάσουμε όλα τα ενδεχόμενα και την πιθανότητα αύξησης χρηματοδοτήσεων ή άλλους τρόπους βελτίωσης όλων αυτών. Αντ’ αυτού, είδαμε να παίρνουν μια απόφαση, η οποία κατά την άποψή μου είναι ακραία. Εμείς θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας με όλες τις υπόλοιπές Λίγκες… Έχουμε μεριμνήσει ως Πολιτεία για όλους τους εργαζόμενους, είτε είναι ποδοσφαιριστές είτε απλά στελέχη στις ΠΑΕ και συνεχίζουμε την πορεία μας».

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass