ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Οι αυλές έγιναν γήπεδα

Δημοσίευση: 07 Οκτ 2014 15:32 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:05

 

Του Σωτ. Κέλλα

Για μια μέρα οι αυλές των σχολικών κτιρίων σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια μετατράπηκαν σε γήπεδα καθώς με επιτυχία διοργανώθηκε στη Λάρισα η «Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού», ενός νέου θεσμού που προωθεί το υπουργείο Παιδείας και θα διεξάγεται κάθε χρόνο την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου. Η συμμετοχή υπήρξε εντυπωσιακή ενώ τα παιδιά παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τις δραστηριότητες αλλά και τον κεντρικό θεματικό άξονα «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι».

Η «Ε» βρέθηκε χθες σε δύο σχολεία, στο 4ο Δημοτικό αλλά και στο σχολικό συγκρότημα του 4ου Γυμνασίου-Λυκείου.

Στο 4ο Δημοτικό ο γυμναστής Σπύρος Μέκρας έδειξε ενθουσιασμένος από τον θεσμό που ξεκίνησε, ενώ μετά από ομιλία στο αμφιθέατρο η εκδήλωση συνεχίστηκε με αθλητικές δραστηριότητες στην αυλή του σχολείου όπου συμμετείχαν όλα τα παιδιά παίρνοντας «γεύση» από διάφορα αθλήματα. Μας είπε:

«Νομίζω ότι τέτοιες ιδέες προάγουν τον αθλητισμό και βοηθάνε στην αθλητική ανάπτυξη». Στο συγκρότημα του 4ου Γυμνασίου-Λυκείου η γυμνάστρια Δήμητρα Τριανταφύλλου μας είπε ότι διοργανώθηκαν αγώνες μπάσκετ, βόλεϊ αλλά και πινγκ –πονγκ που πρόσφεραν στα παιδιά ενθουσιασμό για άθληση. Το χάρηκαν όλοι και μια τέτοια μέρα δίνει μεγαλύτερη δυναμική από μια διδακτική μέρα σε δύσκολες εκπαιδευτικές συνθήκες με βάση το φορτωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Ο ενθουσιασμός ήταν μεγάλος και η αυλαία των εκδηλώσεων έκλεισε με αγώνα μεταξύ των καθηγητών (Τζατζάκης, Γιωτόπουλος, Αγαπίου, Ταουσάνης, Κοτρώτσιος, Ζιάκος) και των μαθητών. Μάλιστα ορισμένοι καθηγητές αισθάνθηκαν και αυτοί παιδιά καθώς μπήκαν και αυτοί στον πειρασμό να αθληθούν. Ο γυμναστής του 4ου Γυμνασίου Γιάννης Τζουβίλης μίλησε για την αναγκαιότητα να συνεχιστεί η αθλητική εκπαίδευση των μαθητών μέσα από θεματικούς άξονες όπως ο ρατσισμός, και η βία που προάγουν το αθλητικό γίγνεσθαι.

ΣΤΟ 15ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ

Με εικαστικές και αθλητικές δραστηριότητες, τιμήθηκε η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με τη συμμετοχή πολλών μαθητών του 15ου Γυμνασίου-Λυκείου και συντονίστηκε από τους καθηγητές Φυσ. Αγωγής κ. Ζιώγα Μιχάλη και κ. Ζιώγο Νικόλαο. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η κ. Σκάρλου Μαρία, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και ο κ. Θάνος Νικόλαος, πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου «Αμυγδαλιές» της Ν. Πολιτείας.

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΑ

«Θεσμοθετήσαμε την Πρώτη Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο πλαίσιο του Κοινωνικού Σχολείου, το οποίο έχει δράσεις για τον αθλητισμό, για τη σωστή διατροφή, που έχει μαθήματα για τους γονείς για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, που έχει ακόμα ενημέρωση για τον ρατσισμό και για τον σεβασμό στη διαφορετικό. Με όλα αυτά στοχεύουμε στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πολίτη και όχι μόνο για τη δημιουργία ενός κατόχου γνώσεων και πληροφοριών» τόνισε ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος, στο πλαίσιο του νέου θεσμού, επισκέφθηκε το Γενικό Λύκειο Καμινίων και την Ελληνογερμανική Αγωγή.

«Πρέπει να ακούτε τους γυμναστές σας. Σήμερα είναι μία μεγάλη ημέρα. Στόχος της Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού είναι όλοι οι μαθητές να ακούσουν κάτι για την άθληση, όλοι να κάνουν κάτι, όλοι να αθληθούν» ανέφερε ο κ. Λοβέρδος, μιλώντας στους μαθητές. «Ο αθλητισμός είναι υγεία και αυτοπεποίθηση και αυτό το μήνυμα θέλουμε να δώσουμε φέτος στα 12.500 σχολεία της χώρας. Αν η ρόδα κυλήσει, κανένας δεν θα την σταματήσει πια μετά από ένα χρόνο» πρόσθεσε.

ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΔΟΞΟΣ ΘΕΣΜΟΣ

Με αφορμή την έναρξη, από σήμερα, της «Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού», ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ξεκινά σήμερα ένας νέος φιλόδοξος θεσμός για την προώθηση της άθλησης και του αθλητισμού στα παιδιά της πατρίδας μας. Η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού είναι μια κοινή πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στο πλαίσιο ενός ευρύτερου προγράμματος δράσεων, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και τα Kids’ Athletics, τα οποία ξεκίνησαν φέτος από το αρχαίο στάδιο της Επιδαύρου, έγιναν στο Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας, στην Άρτα, τα Γιάννενα και την Κατερίνη, και συνεχίζονται στην Αλεξανδρούπολη, την Καλαμάτα και τη Θεσσαλονίκη. Η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού έχει κυρίως συμβολικό περιεχόμενο, καθώς υπογραμμίζει τη σημασία που έχει η ένταξη της άθλησης στην καθημερινότητα των παιδιών, ως ένα διάλειμμα χαράς και εκτόνωσης. Βεβαίως, η πρόκληση για την ενίσχυση του μαζικού αθλητισμού στις νέες ηλικίες και για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της παιδικής παχυσαρκίας είναι μεγάλη και επιτακτική, και χρειάζεται συνένωση δυνάμεων, συντονισμό και προγραμματισμό δράσεων. Όμως η ευρεία συμμαχία μεταξύ της πολιτείας, των εκπαιδευτικών – των οποίων την Παγκόσμια Ημέρα τιμήσαμε χθες και οι οποίοι υπό δύσκολες συνθήκες συνεχίζουν να προσφέρουν στα παιδιά και την κοινωνία μας - των οικογενειών και κάθε άλλου φορέα της κοινωνίας των πολιτών, είναι πλέον αποδεδειγμένα εφικτή και αποτελεσματική. Με τη βεβαιότητα λοιπόν ότι ο νέος αυτός θεσμός, η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, θα συμβάλει ουσιαστικά σ’ αυτόν τον μεγάλο στόχο, εύχομαι καλή αρχή και καλή συνέχεια».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass