Διακοπή του πρωταθλήματος της Super League 2

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑΣ ΑΡΧΗΣ - ΠΑΡΕΣΤΗΣΑΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΛ ΚΑΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 03 Φεβ 2023 11:30

Την επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος της Super League 2,(όπως έγραψε προχθές η «Ε»), αποφάσισε ομόφωνα το διοικητικό συμβούλιο της διοργανώτριας αρχής, στη χθεσινή του συνεδρίαση.

Οι ΠΑΕ της δεύτερης κατηγορίας, προέβησαν σε αυτή την κίνηση, διαμαρτυρόμενες για την πρόθεση του Υφυπουργείου Αθλητισμού, να μειώσει το μερίδιό τους από τον μόνιμο μηχανισμό χρηματοδότησης, από τη φορολόγηση των κερδών του στοιχήματος.
Οι ομάδες της Super League 2 ζητούν από την Πολιτεία να τους αποδοθεί ποσό 8,5 εκατ. ευρώ, κατ’ εφαρμογήν της Κοινής Υπουργικής Απόφασης του 2021, το οποίο επισημαίνουν ότι έχει προϋπολογιστεί και είναι απαραίτητο για τη βιωσιμότητά τους. Παράλληλα, δηλώνουν ότι επιφυλάσσονται του δικαιώματος να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, «... καθ’ οιουδήποτε αυθαίρετα και αναπόδεικτα προσβάλλει, θίγει ή δυσφημεί τόσο τη διοργανώτρια αλλά και τις συμμετέχουσες ΠΑΕ». Στη χθεσινή συνεδρίαση παρέστησαν εκπρόσωποι της ΑΕΛ και του Ηρακλή, από τη Λάρισα. Η σχετική ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής αναφέρει: «Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League 2, παρέστησαν οι εκπρόσωποι των κατωτέρω αναφερομένων ΠΑΕ ΑΕΚ Β, ΠΑΕ ΑΕΛ, ΠΑΕ Athens Kallithea, ΠΑΕ Αιγάλεω, ΠΑΕ Αλμωπός Αριδαίας, ΠΑΕ Αναγέννηση Καρδίτσας, ΠΑΕ Απόλλων Πόντου, ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης, ΠΑΕ Βέροια ΝΠΣ, ΠΑΕ Διαγόρας, ΠΑΕ Επισκοπή, ΠΑΕ Ηλιούπολη, ΠΑΕ Ηρακλής Λάρισας, ΠΑΕ Ηρόδοτος ΠΑΣΑ, ΠΑΕ Θεσπρωτός, ΠΑΕ Κηφισιά, ΠΑΕ Μακεδονικός, ΠΑΕ Νίκη Βόλου, ΠΑΕ ΟΦ Ιεράπετρας, ΠΑΕ Παναχαϊκή, ΠΑΕ ΠΑΟ Ρουφ, ΠΑΕ Παναθηναϊκός Β, ΠΑΕ Πανσερραϊκός, ΠΑΕ ΠΑΟΚ Β, ΠΑΕ ΠΟΤ Ηρακλής, ΠΑΕ Προοδευτική, ΠΑΕ Χανιά, οι οποίες ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισαν:
Αναστέλλεται επ’ αόριστον η διεξαγωγή των επόμενων αγωνιστικών των πρωταθλημάτων της Super League 2 και της Κ-19 λόγω ανωτέρας βίας, αφού μέχρι σήμερα δεν έχει εφαρμοστεί η υπ’ αριθμ. 620241/21-12-21 ΚΥΑ που εξεδόθη σε εφαρμογή του Ν 4764/20 άρθρου 79 και δεν έχει αποδοθεί το ποσό των 8.5 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί στα έσοδα φορολογίας των τυχερών παιγνίων, έσοδο προϋπολογισμένο για τη βιωσιμότητα των ομάδων.
Η Super League 2 επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της και να προσφύγει αρμοδίως για την προάσπιση των συμφερόντων της στα αστικά και ποινικά δικαστήρια καθ’ οιουδήποτε αυθαίρετα και αναπόδεικτα προσβάλλει, θίγει ή δυσφημεί τόσο τη διοργανώτρια αλλά και τις συμμετέχουσες ΠΑΕ».

 

ΦΙΛΙΚΟ ΗΡΑΚΛΗ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΑΕΛ
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη Super League 2 και την αναστολή επ’ αόριστον των επόμενων αγωνιστικών του πρωταθλήματος μέχρι να προκύψει οριστική λύση στα δίκαια αιτήματα των ομάδων, η ΠΑΕ Ηρακλής Λάρισας ανακοίνωσε τη διεξαγωγή φιλικής αναμετρήσεις με την ΠΑΕ ΑΕΛ στο AEL FC ARENA.
Η φιλική αναμέτρηση θα διεξαχθεί αύριο Σάββατο 4/2 και ώρα 14:45, με τους δύο προπονητές Χρήστο Χατζηλιάδη (Ηρακλής), Γιάννη Ταουσιάνη (ΑΕΛ), να έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν όλους τους παίκτες που θα έχουν στη διάθεσή τους. Οι φίλαθλοι που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το παιχνίδι, θα εισέρχονται από την δυτική κερκίδα (θύρες 18 – 19) με γενική είσοδο 5 ευρώ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass