Εγινε …Ηρακλής (1-0)

*ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ «ΡΟΠΑΛΙΑ» ΤΟΥ ΚΑΣΑΣ ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΑΗΤΤΗΤΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ Β’ * ΣΟΥΠΕΡ ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΛΙΤΑΙΝΑ, ΓΚΑΡΣΙΑ, ΤΣΟΥΜΑΝΗ * Ο ΧΑΤΖΗΛΙΑΔΗΣ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΟ ΑΘΟΡΥΒΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Δημοσίευση: 29 Ιαν 2023 12:25

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας, Φωτ.: Βαγγ. Κουσιώρας

Ο Ηρακλής Λάρισας έγινε πραγματικός… Ηρακλής χθες στο Ael Fc Arena, όπου κέρδισε με ένα γκολ πραγματική «ροπαλιά», στο 60’, του Ουρουγουανού Κάσας, τον Παναθηναϊκό με 1-0 και πλέον βλέπει να πολλαπλασιάζονται οι ελπίδες σωτηρίας του. Δεν ήταν μόνο η νίκη, αλλά και η εκπληκτική απόδοση της ομάδας και κυρίως των Λίταινα (με εξαίρεση μια λάθος κίτρινη κάρτα που δέχτηκε), Τσουμάνη (εκπληκτικός παίκτης) και Γκαρσία. Τρεις μεταγραφές που αποδεικνύονται από το... «πάνω ράφι», ενώ ο τεχνικός Χρήστος Χατζηλιάδης που έχει πετύχει δύο ανόδους με τη λαρισινή ομάδα αναδεικνύει και το αθόρυβο έργο των Λαρισαίων προπονητών. Ένας προπονητής που δεν φημίζεται για την προσοχή στην εξωτερική του εμφάνιση ή τις δημόσιες σχέσεις όπως άλλοι συνάδελφοι και αποδεικνύει ότι όλα κρίνονται στον αγωνιστικό χώρο. Στα αξιοσημείωτα ότι η αθηναϊκή ομάδα, που στο τέλος έπαιζε έχοντας μισή ομάδα ξένων παικτών, ήταν αήττητη εκτός έδρας.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο προπονητής του Ηρακλή Λάρισας ξεκίνησε το παιχνίδι με 4-3-3 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Φαρμάκη, στην άμυνα τους: Γκουγκούδη (δεξιά), Γκαλίτσιο, Γιαννίτση, Καμπέρη, στη μεσαία γραμμή τους: Χατζή, Γκαρσία, Λίταινα και στην επίθεση τους: Τσουμάνη, Κάσας, Τασιούλη.
Στην πρώτη καλή ευκαιρία, ο Ηρακλής Λάρισας υποστήριξε ότι πέτυχε τέρμα, όταν ο Ξενόπουλος απέκρουσε ενστικτωδώς, με διπλή εντυπωσιακή επέμβαση, αρχικά την κεφαλιά του Γιαννίτση και ακολούθως την προβολή του Χατζή. Στο σουτ του Χατζή υποστηρίζουν οι άνθρωποι της λαρισινής ομάδας ότι πέρασε η μπάλα τη γραμμή του τέρματος και διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον βοηθό Βογιατζή του Συνδέσμου Διαιτητών Καρδίτσας.
Οι φιλοξενούμενοι στη συνέχεια πήραν τα ηνία του αγώνα και στο 26’ ένα μακρινό σουτ του Σερπέζη μπλόκαρε ο Φαρμάκης, ενώ στο 29’ ο Σερδέλης από πλάγια, μέσα από τη μεγάλη περιοχή, επιχείρησε σουτ το οποίο βρήκε το εξωτερικό μέρος των διχτύων.
Στο 32’ ο Ταβάρες, με ωραίο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, έστειλε την μπάλα μόλις άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα του Ηρακλή.
Η λαρισινή ομάδα ισορροπεί το παιχνίδι και ο Γκουγκούδης απειλεί με ένα σουτ στο 32’ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά στέλνει την μπάλα άουτ και στο 40’ ο Χατζής μόνος από το σημείο του πέναλτι στέλνει την μπάλα στην αγκαλιά του Ξενόπουλου.
Το ημίχρονο κλείνει με ένα διαγώνιο σουτ του Ταβάρες που στέλνει την μπάλα άουτ.
Στο δεύτερο μέρος, ο Ηρακλής Λάρισας συνεχίζει την έντονη πίεση και παίζει ακόμα καλύτερα, ενώ στο 59’ ο Παναθηναϊκός χάνει μεγάλη ευκαιρία όταν από μακρινό σουτ του Προδρομίτη η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι. Στην επαναφορά ο Σαρδέλης άνοιξε το κοντρόλ και έδωσε τη δυνατότητα στον Φαρμάκη να μπλοκάρει.
Είχαν προηγηθεί ένα σουτ του Ταβάρες στο 47’ αριστερά έξω από τη μεγάλη περιοχή και ένα του Τσουμάνη στο 48’ που κατέληξαν άουτ.
Στο 60’ ο Κάσας κάνει υπέροχη ατομική προσπάθεια και με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής κάνει το 1-0. Γκολ για… όσκαρ.
Στο 66’ ο Ταβάρες βρίσκεται τετ-α-τετ με τον Φαρμάκη, αλλά μπλοκάρει ο τερματοφύλακας του Ηρακλή Λάρισας.
Η λαρισινή ομάδα προηγήθηκε με 1-0, αλλά συνέχισε να πιέζει… Και στο 75’ ο Κάσας από το ύψος της μεγάλης περιοχής σουτάρει άουτ, ενώ ήταν μόνος απέναντι από τον τερματοφύλακα του ΠΑΟ Β’.
Ο αγώνας έκλεισε με ένα σουτ του Ταβάρες στο 90’+4’ μέσα από τη μεγάλη περιοχή που μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του Ηρακλή.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από τον Ηρακλή Λάρισας κορυφαίος ο Λίταινας, ο οποίος είναι εκπληκτικός παίκτης, όπως επίσης και ο Γκαρσία. Ο Τσουμάνης σίγουρα θα πάρει παιχνίδια και θα γίνει πολύ καλύτερος. Άριστη η επιλογή που ζήτησε να φύγει από την ΑΕΛ και να πάει δανεικός.
Ο Φαρμάκης δεν έκανε λάθος, ενώ Γκαλίτσιος και Γιαννίτσης κράτησαν τους επιθετικούς του ΠΑΟ Β’. Ο Γιαννίτσης βέβαια «φλέρταρε» με την κόκκινη κάρτα στο πρώτο μέρος όταν χτύπησε παίκτη του ΠΑΟ Β’, αλλά τελικά πήρε κίτρινη…
Ο Γκουγκούδης σαν μπακ πήγε πολύ καλά, όπως και ο Καμπέρης που κράτησε τη θέση του.
Ο Χατζής είναι ηγέτης και ξέρει την κατηγορία. Νομίζουμε ότι η προσθήκη του άλλαξε το επίπεδο της λαρισινής ομάδας, συνδυαστικά με τη συμμετοχή των υπόλοιπων.
Ο Τασιούλης καλός, όπως και ο Λεσάι που μπήκε αλλαγή. Μπάμης και Μπόσιο έπαιξαν λίγο και δεν κρίνονται.
***
Από τον Παναθηναϊκό Β’ Ξενόπουλος, Ταβάρες και Σερπέζης οι καλύτεροι. Ο Αγιώτης τεχνικός Σωτήρης Αντωνίου κάνει εξαιρετική δουλειά και καλή η έμπνευσή του να αλλάξει το σύστημα σε 3-5-2, αλλά Φουρτάδο και Μπιλάλ δεν πρόσφεραν τα αναμενόμενα. Στο τέλος μας έλεγε ότι… «έπρεπε να κερδίσουμε με 4-0» και αναφέρονταν στις ευκαιρίες που έκανε η ομάδα του και κυρίως στο δοκάρι του Προδρομίτη.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Με άγχος ο διαιτητής Κωνσταντίνος Κεχαγιάς (Κοζάνης) που δεν απέφυγε τα λάθη. Έδειξε κίτρινες κάρτες στους: Γιαννίτση, Γκαρσία, Λίταινα, Σαρδέλη. Ο πρώτος βοηθός Ελευθέριος Βογιατζής (Καρδίτσας) δεν ξέρουμε αν έχει δίκιο στη φάση του 21’, που ο Ηρακλής Λάρισας υποστηρίζει ότι το σουτ του Χατζή πέρασε τη γραμμή του τέρματος. Στην κατηγορία δεν υπάρχει VAR. Σωστή στις υποδείξεις η βοηθός Δήμητρα Κοτανίδου.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Ηρακλής Λάρισας (Χατζηλιάδης): Φαρμάκης, Γκαλίτσιος, Κάσας (90+5’ Μπάμης), Λούκας Γκαρσία, Χατζής, Λίταινας, Γκουγκούδης, Γιαννίτσης, Τσουμάνης (90’ Μπόσιο), Τασιούλης (70’ Λεσάι), Καμπέρης.
Παναθηναϊκός Β’ (Αντωνίου): Ξενόπουλος, Σερπέζης, Σιδεράς, Βουτσάς, Αθανασακόπουλος (60’ Εμπό), Μαρτίνης, Προδρομίτης, Ταβάρες, Σαρδέλης (77’ Κρυπαράκος), Τουρκοχωρίτης (68’ Μπιλάλ), Αγκοστίνιο (77’ Καρβούνης).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass