ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΠΣΛ ΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

Ζητούν επίσημα την άρση της απόφασης

*Κατέθεσαν εγγράφως σχετικό αίτημα στη διοίκηση της Ένωσης *Ζ. Γρηγορίου: «Οι παρατηρητές αγώνων θα συνεχίζουν στις Α’ και Α1 κατηγορίες απλά θα καλύπτουν και κάποια παιχνίδια σε Β’, Γ’ που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον»

Δημοσίευση: 07 Οκτ 2014 0:22 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:05

 

Την άρση της απόφασης του Δ.Σ. της ΕΠΣΛ για ορισμό παρατηρητών διαιτησίας ως παρατηρητές αγώνων ζητούν επίσημα οι παρατηρητές αγώνων. Το συγκεκριμένο αίτημα κατατέθηκε εγγράφως στο Δ.Σ. της ΕΠΣΛ με το σκεπτικό ότι μία τέτοια απόφαση ουσιαστικά υποβαθμίζει το ρόλο του παρατηρητή αγώνα και το έργο που παρέχει. Τη επιστολή συνέταξαν από κοινού οι παρευρισκόμενοι παρατηρητές αγώνων στην πρόσφατη συγκέντρωση στην Αδριανού και την παρέδωσαν στον πρόεδρο της αρμόδιας επιτροπής και β’ αντιπρόεδρο της ΕΠΣΛ Γιάννη Ιωαννίδη. Οι παρατηρητές αγώνων κρίνουν ότι η σχετική απόφαση του Δ.Σ. της ΕΠΣΛ δεν έχει τεθεί στη σωστή βάση και διαφωνούν με το να ορίζονται οι παρατηρητές διαιτησίας ως παρατηρητές αγώνων σε παιχνίδια των Α’ και Α1 κατηγοριών και όσοι παρατηρητές αγώνων περισσεύον να καλύπτουν αγώνες των μικρότερων κατηγοριών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το προηγούμενο Σαββατοκύριακο οι παρατηρητές διαιτησίας είχαν λάβει οδηγίες να βρίσκονται ανάμεσα στους πάγκους των δύο ομάδων (και όχι στην κερκίδα) εκεί δηλαδή που κάθεται ο παρατηρητής αγώνα προκειμένου να πάρουν μία πρώτη γεύση από τα νέα τους καθήκοντα.

Το θέμα όμως έχει απασχολήσει και τους παρατηρητές διαιτησίας και δεν είναι λίγοι εκείνοι που διαφωνούν. Το βασικότερο επιχείρημα που παραθέτουν είναι ότι αφενός όταν ο παρατηρητής διαιτησίας εκτελεί καθήκοντα παρατηρητή αγώνα (έλεγχος των πάγκων των ομάδων, διατήρηση της τάξης, απομάκρυνση προσώπων που δεν έχουν άδεια να παραβρίσκονται στο χώρο ευθύνης κ.λπ.) είναι πολύ πιθανό να χάσει επίμαχες φάσεις και αποφάσεις του διαιτητή τον οποίο θα πρέπει να βαθμολογήσει στη συνέχεια και αφετέρου δεν του δίνεται η δυνατότητα από τη μεσαία γραμμή να έχει σαφή και τεκμηριωμένη άποψη για τις περιπτώσεις οφ σάιντ.

Το θέμα έγινε γνωστό προφορικά από τον πρόεδρο της ΕΠΣΛ Ζήση Γρηγορίου ο οποίος στη συγκέντρωση των διαιτητών τη Δευτέρα (22/9) στα γραφεία του ΣΔΠΛ είχε ενημερώσει σχετικά τους παρατηρητές διαιτησίας. Επίσημη ωστόσο απόφαση από το Δ.Σ. ή την Εκτελεστική Γραμματεία δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη ούτε για το σκεπτικό και το πλαίσιο λειτουργίας του νέου μέτρου.

Η «Ε» επικοινώνησε με τον κ. Γρηγορίου ο οποίος μιλώντας για τη συγκεκριμένη απόφαση του Δ.Σ. της Ένωσης είπε τα εξής:

«Το σκεπτικό της απόφασης στηρίζεται στο ότι επειδή ούτως ή άλλως οι παρατηρητές διαιτησίας ορίζονται στα παιχνίδια της Α’ και της Α’ Ερασιτεχνικής θα μπορούσαν και λόγω των γνώσεών τους και λόγω της επαφής τους με τους διαιτητές να εκτελέσουν παράλληλα και χρέη παρατηρητή αγώνα. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι παρατηρητές αγώνων δεν θα χρησιμοποιούνται σ’ αυτές τις δύο μεγάλες κατηγορίας. Φυσικά και θα χρησιμοποιούνται αλλά για πρώτη φορά θέλουμε να δώσουμε έμφαση και στις Β’ και Γ’ κατηγορίες σε παιχνίδια που η Επιτροπή Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου κρίνει ότι παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Αρκετά είναι τα παραδείγματα αγώνων σ’ αυτές τις κατηγορίες που έπρεπε να υπάρχει παρατηρητής αγώνα για να καταγράψει κάποια γεγονότα αλλά δυστυχώς δεν υπήρχε. Μ’ άλλα λόγια οι παρατηρητές αγώνων παραμένουν στις δύο μεγάλες κατηγορίες αλλά θα ορίζονται και σε συγκεκριμένα παιχνίδια των Β’ και Γ’ κατηγοριών.

Παρά ταύτα το μέτρο αυτό ξεκίνησε πιλοτικά. Αν δούμε ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει θα το σταματήσουμε. Εάν δούμε ότι ο παρατηρητής διαιτησίας εκτελώντας και χρέη παρατηρητή αγώνα δεν μπορεί να ελέγξει όλες φάσεις ή τις αποφάσεις του διαιτητή θα το σταματήσουμε» κατέληξε ο κ. Γρηγορίου.

TO ΕΝΤΥΠΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Πιλοτικά αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή και το έντυπο ενημέρωσης για τη διαιτησία που θέλει να εφαρμόσει το Δ.Σ. της ΕΠΣΛ. Πρόκειται για το έντυπο που θα μοιράζεται και θα συμπληρώνεται από τους εκπροσώπους των σωματείων με παρατηρήσεις σχετικά με την ώρα άφιξης των διαιτητών στο γήπεδο, την ενδυμασία τους και την συμπεριφορά τους στους ανθρώπους των ομάδων που βρίσκονται στον πάγκο.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass