«Μεθ’ ορμής ακαθέκτου» ο Δωτιέας Αγιάς

*Επιβλήθηκε του ΠΑΟΚ Κρηστώνης με 2-0 και εδραιώθηκε στην 3η θέση του 2ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής *Δ. Ντελής (35’) και Λαβαντσιώτης (62’) οι σκόρερ των «ερυθρολεύκων» *Εντυπωσιακός ο πορτιέρο Μπεκτέσι

Δημοσίευση: 23 Ιαν 2023 16:00

Η ομάδα που λίγο πριν την εκκίνηση του φετινού πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού, συνεχίζει να εντυπωσιάζει. Ο λόγος για τον Δωτιέα Αγιάς ο οποίος κινείται «μεθ’ ορμής ακαθέκτου» και το απέδειξε για μία ακόμα φορά χθες με τη νίκη (τρίτη συνεχόμενη) επί του ΠΑΟΚ Κρηστώνης με 2-0 στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου.

Έτσι, η ομάδα του Χρήστου Καπελιάνη εδραιώθηκε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα και βλέπει με περισσότερη αισιοδοξία τη δύσκολη συνέχεια. Τα γκολ για τους «ερυθρόλευκους» πέτυχαν οι Δ. Ντελής (35’) και Λαβαντσιώτης (62’). Μάλιστα, ο δεύτερος γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο τα 25α γενέθλιά του, καθώς μετά το τέλος του αγώνα τον περίμενε μία… τούρτα έξω από τα αποδυτήρια του γηπέδου Μακρυχωρίου!
Σε ό,τι αφορά το παιχνίδι, οι παίκτες του Δωτιέα Αγιάς έκαναν για μία ακόμα φορά κατάθεση ψυχής. Ήταν μαχητικοί, είχαν ουσία στο παιχνίδι τους και κυρίως ήξεραν τι ζητούσαν και πώς να το πετύχουν, απέναντι σ’ έναν ανταγωνιστικό αντίπαλο που ήθελε τους βαθμούς και δημιούργησε ορισμένες επικίνδυνες καταστάσεις, ωστόσο ο τερματοφύλακας Μπεκτέσι -που ήταν από τους κορυφαίους των «ερυθρολεύκων» μαζί με τους Δ. Ντελή, Λαβαντσιώτη- όποτε χρειάστηκε, επενέβη σωτήρια και κράτησε ανέπαφη την εστία του.
Αν και οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν πιο επιθετικά, και στο 15’ δημιούργησαν την πρώτη καλή στιγμή με τον Ρομανίδη, ο Δωτιέας βρήκε γρήγορα τα πατήματά του και απάντησε στο 22’ με τον Χατζή, ενώ στο 25’ άγγιξε το γκολ με την κοντινή κεφαλιά του Βλησαρούλη.
Τελικά το γκολ, που έδειχνε ότι ήταν θέμα χρόνου, ήρθε στο 35’ όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Αναδολού, ο Δημήτρης Ντελής με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-0).
Στο 43’ ο Δωτιέας θα μπορούσε να είχε σκοράρει και δεύτερη φορά όταν μετά την ωραία ενέργεια και σέντρα του Δρόσου, ο Βλησαρούλης δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.
Το β’ ημίχρονο ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να πιέζουν και στο 49’ ο Ι. Κυριακίδης από πολύ καλή θέση επιχείρησε βολέ, αλλά ο Μπεκτέσι απέκρουσε εντυπωσιακά, ενώ κάτι αντίστοιχο έγινε και στο 65’ στο μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ του Ματετζίδη, το οποίο έδιωξε σε κόρνερ.
Τελικά στο 62’ μετά την έξυπνη πάσα του Τσακάλι, ο Λαβαντσιώτης «έσπασε» το οφσάιντ, μπήκε υπό πίεση στη μεγάλη περιοχή και με ψύχραιμο πλασέ έγραψε το 2-0.
Από κει και πέρα, οι φιλοξενούμενοι είχαν κάποιες πολύ καλές ενέργειες κυρίως με τον Τσολακίδη, ενώ από την άλλη πλευρά ο Δωτιέας έχασε ευκαιρίες με τους Λαβαντσιώτη, Φουκαλά και Αποστολάκη, για να παραμείνει έτσι το 2-0 μέχρι το τέλος και τον Δωτιέα Αγιάς να πανηγυρίζει μία ακόμα πολύ σημαντική νίκη.
Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Πέτσας (Τρικάλων), με βοηθούς τους κ. Παπαγεωργόπουλο (Τρικάλων) και Δόδογλου (Φθιώτιδας).
ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ (Χ. Καπελιάνης): Μπεκτέσι, Ντάλλας (85’ Φουκαλάς), Τσακάλι, Ντελής Δ., Ντακούλας, Βλησαρούλης (85’ Ντελής Ι.), Λαβαντσιώτης, Αναδολού, Δρόσος (53’ Αποστολάκης), Χατζής Θ. (80’ Χατζής Κ.), Γιαννακόπουλος.
ΠΑΟΚ ΚΡΗΣΤΩΝΗΣ (Β. Παμπορίδης): Σαχαλίδης, Χατζηλιάδης, Ιωαννίδης Θ., Μαυροκεφαλίδης, Ματετζίδης, Ρουστέμ (65’ Μωϋσιάδης), Κυριακίδης Ι., Ευθυμιάδης, Ρωμανίδης (58’ Κυράνης), Χατζηασλανίδης (46’ Ιωαννίδης Ι.), Τσολακίδης.

ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Χανιώτης-Μακεδονικός    1-0
Κοζάνη-Πιερικός    2-0
Καστοριά-Ολυμπιακός Β.    0-0
Κεραμίδι-Αγγελοχώρι    2-2
Δωτιέας Αγιάς-ΠΑΟΚ Κρηστώνης    2-0
ΓΑΣ Σβορώνου-ΠΟΕ    0-0
Εδεσσαϊκός- ΑΕΠ Κοζάνης    1-2

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Κοζάνη    27-3    26
2. Πιερικός    15-9    19
3. Δωτιέας Αγιάς    9-16    16
4. ΑΟ Χανιώτης    12-14    15
5. ΠΟ Ελασσόνας    8-7    14
6. Αγγελοχώρι    23-13    14
7. Κεραμίδι    12-9    14
8. Σβορώνος    12-14    12
9. ΑΕΠ Κοζάνης    14-21    12
10. Μακεδονικός Φούφας    8-10    11
11. Ολυμπιακός Βόλου    6-9    10
12. Καστοριά    5-10    10
13. ΠΑΟΚ Κρηστώνης    7-18    10
14. Εδεσσαϊκός    10-15    7

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (29/1, 15:00)
Μακεδονικός Φούφα-Πιερικός
Ολυμπιακός Βόλου-ΑΟ Χανιώτης
Αγγελοχώρι-Κοζάνη
ΠΑΟΚ Κρηστώνης-Καστοριά
ΠΟ Ελασσόνας-Κεραμίδι
ΑΕΠ Κοζάνης-Δωτιέας Αγιάς
Σβορώνος-Εδεσσαϊκός

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass