Μόνη στην κορυφή η Γιουβέντους

Δημοσίευση: 06 Οκτ 2014 2:07 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:01

 

Η Γιουβέντους ήταν η νικήτρια στο ντέρμπι κορυφής της 6ης αγωνιστικής του ιταλικού πρωταθλήματος, καθώς επικράτησε 3-2 της Ρόμα στο Τορίνο και έμεινε μόνη στην κορυφή της κατάταξης, με το απόλυτο των 18 βαθμών. Ήταν ένα επεισοδιακό ματς, ιδίως στο πρώτο ημίχρονο, όπου ο διαιτητής Ριόκι καταλόγισε τρία πέναλτι, που όλα αμφισβητήθηκαν! Η προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ προηγήθηκε στο 27΄ με πέναλτι του Τέβες, το οποίο καταλογίστηκε για χέρι του Μαϊκόν που βρισκόταν στο τείχος σε ένα φάουλ του Πίρλο. Στη φάση αυτή αποβλήθηκε για έντονη διαμαρτυρία ο προπονητής των «τζιαλαρόσι», Ρούντι Γκαρσία. Λίγο αργότερα, όμως, ο Ριόκι έδωσε πέναλτι υπέρ της Ρόμα, σε ένα «αγκάλιασμα» του Τότι με τον Λιχτστάινερ εντός περιοχής, όπου φαίνεται ο ένας να τραβάει τον άλλον. Ο αρχηγός των «τζιαλορόσι» ευστόχησε και ισοφάρισε στο 32΄, υποχρεώνοντας τον Μπουφόν να μαζέψει τη μπάλα από τα δίχτυα του για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα. Η Ρόμα πήρε προβάδισμα στο 44΄ με τον Ιτούρμπε, μετά από καταπληκτική ενέργεια και ασίστ του Ζερβίνιο, αλλά στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου η «γηραιά κυρία» κέρδισε νέο πέναλτι, σε ανατροπή του Πογκμπά από τον Πιάνιτς, και ο Τέβες ισοφάρισε. Στο β’ μέρος ο ρυθμός έπεσε κάπως, αλλά η Γιουβέντους έψαξε περισσότερο το γκολ και δικαιώθηκε στο 86΄, όταν ο προωθημένος Μπονούτσι με κεφαλιά μετά από κόρνερ διαμόρφωσε το τελικό 3-2.

Σε ό,τι αφορά στους Έλληνες της Ρόμα, Κώστας Μανωλάς και Χοσέ Χολέμπας ήταν στη βασική ενδεκάδα, όμως ο πρώτος αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη στο 88΄, μαζί με τον Αλβάρο Μοράτα, με τον οποίο διαπληκτίστηκε. Ο διεθνής αμυντικός φάνηκε να ρίχνει κουτουλιά στον Ισπανό και κινδυνεύει με βαριά τιμωρία. Ο Βασίλης Τοροσίδης έμεινε στον πάγκο.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα η επιστροφή του Αντρέα Πίρλο από τον τραυματισμό του, με τον Μάσιμο Αλέγκρι να τον χρησιμοποιεί στη βασική ενδεκάδα, αφήνοντας εκτός τον Βιδάλ. Η σύνθεση της Γιουβέντους: Μπουφόν, Κάσερες (46΄ Ογκμπόνα), Μπονούτσι, Κιελίνι, Λιχτστάινερ, Πογκμπά, Πίρλο (79΄ Βιδάλ), Μαρκίζιο, Ασαμόα, Τέβες, Γιορέντε (59΄ Μοράτα)

ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΒΕΡΟΝΑ ΜΕ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΤΑΧΤΣΙΔΗ

Με τέρμα του Παναγιώτη Ταχτσίδη στο 89ο λεπτό η Βερόνα πήρε τη νίκη απέναντι στην Κάλιαρι με 1-0 στην αναμέτρηση με την οποία άνοιξε η αυλαία της 6ης αγωνιστικής του ιταλικού πρωταθλήματος.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass