Ζωντανός στη μάχη της σωτηρίας ο Ηρακλής Λάρ.

ΠΕΤΥΧΕ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΟΥ ΜΕ 1-0 - ΤΟ «ΧΡΥΣΟ» ΓΚΟΛ Ο ΣΥΡΕΓΓΕΛΑΣ ΣΤΟ 63’ ΜΕ ΚΕΦΑΛΙΑ

Δημοσίευση: 05 Ιαν 2023 11:15

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Πολύτιμη νίκη στην προσπάθεια που κάνει να κερδίσει το στοίχημα της παραμονής στη Super League 2 πέτυχε χθες στο Ael Fc Arena ο Ηρακλής Λάρισας με 1-0 επί του Θεσπρωτού, στο πλαίσιο της εμβόλιμης 9ης αγωνιστικής του Α’ Ομίλου της διοργάνωσης.


Ήταν η δεύτερη κατά σειρά, και η πρώτη για το 2023, νίκη των «κυανόλευκων», που έκαναν έτσι ποδαρικό στον νέο χρόνο με ιδανικό τρόπο. «Χρυσός» σκόρερ αποδείχτηκε ο Όμηρος Συρεγγέλας που με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Χριστίδη έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 63’.
Οι έξι βαθμοί που έχει πλέον στο ενεργητικό της η λαρισινή ομάδα αυξάνουν την αυτοπεποίθηση για τη δύσκολη συνέχεια και ανεβάζουν ακόμα περισσότερο την ψυχολογία των παικτών του Χρήστου Χατζηλιάδη.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο Ηρακλής Λάρισας έδειξε από την αρχή ότι ήθελε όσο τίποτα άλλο τη νίκη, αποδείχτηκε πιο ουσιαστικός και στηρίχτηκε στο β’ μέρος στο οποίο ήταν πιο επιθετικός καταφέρνοντας να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Παράλληλα δημιούργησε τις προϋποθέσεις για περισσότερα τέρματα, ωστόσο παρουσίασε αδυναμία στην τελική προσπάθεια. Από την άλλη πλευρά, ο Θεσπρωτός που πάλεψε για το καλύτερο, πλησίασε πολύ κοντά στο γκολ σε δύο περιπτώσεις, ωστόσο η μπάλα αποκρούστηκε τη μία από το οριζόντιο και την άλλη από το δεξί κάθετο δοκάρι του Παπαγιάννη.
Το πρώτο μέρος ήταν πιο ισορροπημένο με τον Θεσπρωτό να κάνει την πρώτη απειλητική κόντρα επίθεση μόλις στο 2ο λεπτό, αλλά η τελική επιλογή δεν ήταν η ενδεδειγμένη. Ο Ηρακλής απάντησε στο 14’ όταν ο Συρεγγέλας προσπάθησε να «κρεμάσει» από τα 40 μέτρα τον αντίπαλο τερματοφύλακα χωρίς να το πετύχει, ενώ στο 17’ ο Χριστίδης από πολύ κοντά, αλλά από πλάγια θέση δεν μπόρεσε με σουτ να παραβιάσει την εστία των φιλοξενουμένων.
Στο 30’ μία ακόμα αντεπίθεση του Θεσπρωτού πέρασε ανεκμετάλλευτη, με τον Δρίτσα να μην μπορεί να πλασάρει, για να φτάσουμε στο 33’ όταν οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν το γκολ με τον Οικονομίκο, το σουτ του οποίου (από το ύψος του πέναλτι) χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.
Ο Ηρακλής έφτασε πολύ κοντά στο γκολ στο 40’ με τον Μπάντροβιτς, ο οποίος μετά από σέντρα του Γκουγκούδη πετάχτηκε μόνος στο 2ο δοκάρι, αλλά πλάσαρε ελάχιστα άουτ.
Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με δύο ακόμα ευκαιρίες για τον Ηρακλή Λάρισας με τους Χριστίδη (41’) και Συρεγγέλα (43’).
Στην επανάληψη το σκηνικό του αγώνα διαφοροποιήθηκε με τους γηπεδούχους να είναι πιο επιθετικοί και να έχουν την υπεροχή των κινήσεων. Αυτό φάνηκε στο 58’ με το διαγώνιο σουτ του Τασιούλη που πέρασε ελάχιστα άουτ, για να φτάσουμε στο 63’ όταν μετά από κόρνερ του Χριστίδη, ο Συρεγγέλας στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας με αποφασιστική κεφαλιά έγραψε το 1-0.
Στο 66’ ο Λεσάι θα μπορούσε να είχε βάλει τέλος στο παιχνίδι όταν ευνοήθηκε από άστοχη έξοδο του Τσιμόπουλου, αλλά πλάσαρε άουτ σε κενή εστία από πλάγια αριστερά.
Οι γηπεδούχοι «καρδιοχτύπησαν» στο 68’ όταν, μετά από βαθιά μπαλιά, ο Γώγος από πολύ κοντά έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα χτύπησε στη ρίζα της δεξιάς κάθετης δοκού για να την μπλοκάρει στη συνέχεια πάνω στη γραμμή ο Παπαγιάννης, ενώ στο 86’ ένα σουτ του Λεσάι φάνηκε να αιφνιδιάζει τον αντίπαλο τερματοφύλακα που δεν κατάφερε να συγκρατήσει την μπάλα και παραχώρησε κόρνερ.
Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση του αγώνα, με το 1-0 να διατηρείται μέχρι το τέλος και τον Ηρακλή Λάρισας να πανηγυρίζει την κατάκτηση τριών πολύτιμων βαθμών.
Συρεγγέλας, Αλτάνης, Γκαλίτσιος, Γκουγκούδης και Δοδοντσάκης ξεχώρισαν από τους νικητές, ενώ από τους ηττημένους οι Χατζάκος, Γώγος και Οικονομίκος.
Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Καλατζής από την ΕΠΣ Θεσσαλίας (προσπάθησε να κρατήσει τις ισορροπίες και το πέτυχε σε μεγάλο βαθμό) ο οποίος έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Γώγο (28’), Πανταζέλο (58’), Αλτάνη (66’), Βασιλάκη (77’) και στον προπονητή του Ηρακλή κ. Χατζηλιάδη (88’). Βοηθοί του ήταν ο κ. Βογιατζής (Καρδίτσας) και η κ. Τσικλητάρη (Πιερίας), ενώ 4ος διαιτητής ο κ. Μπεκιάρης (Καρδίτσας).
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Χρ. Χατζηλιάδης): Παπαγιάννης, Γκαλίτσιος, Γκουγκούδης, Δοδοντσάκης, Καμπέρης, Μπάμης, Αλτάνης (84’ λ.τ. Σούμπασης), Συρεγγέλας (84’ Καψάλης), Χριστίδης (77’ Ζαφειρίου), Λεσάι, Μπάντροβιτς (54’ Τασιούλης).
ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ (Χ. Ρότσα): Τσιμόπουλος, Βασιλάκης, Γώγος, Ρίζος, Τρομπούκης (70’ Ρούσης), Λύγκας (84’ Φακκής), Πανταζέλος, Χατζάκος, Οικονομίκος, Μπίκας (70’ Παππάς), Δρίτσας.

 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Απόλλων Π.-Πανσερραϊκός    0-2
Αναγ. Καρδίτσας-ΠΟΤ Ηρακλής    1-0
ΠΑΟΚ Β’-Απόλλων Λάρ.    6-1
ΑΕΛ - Παναθηναϊκός Β’    2-2
Ηρακλής Λάρ.- Θεσπρωτός    1-0
Διαγόρας - Αλμωπός Αρ.    1-1
Βέροια- Μακεδονικός    (σήμερα, 15:15, ΕΡΤ3)
Ρεπό: Νίκη Βόλου

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. ΠΑΟΚ Β’    8 αγ.    18-7    19
2. Πανσερραϊκός    8 αγ.    12-5    19
3. Αναγ. Καρδίτσας    8 αγ.    10-3    18
4. ΑΕΛ    9 αγ.    13-7    16
5. Νίκη Βόλου    8 αγ.    10-5    13
6. Διαγόρας    8 αγ.     14-10    13
7. Μακεδονικός    7 αγ.    7-4    11
8. ΠΟΤ Ηρακλής    8 αγ.    10-8    11
9. Βέροια ΝΠΣ    8 αγ.    9-10    10
10. Παναθηναϊκός Β’    8 αγ.    15-13    10
11. Αλμωπός Αρ.     9 αγ.    5-7    10
12. Απόλλων Λάρ.     9 αγ.    7-24    9
13. Απόλλων  Π.     9 αγ.    5-14    6
14. Ηρακλής Λάρ.     8 αγ.    3-11    6
15. Θεσπρωτός    9 αγ.    7-17    3

 

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Παρασκευή 6/1
15:45, Πανσερραϊκός-Αναγ. Καρδίτσας
Σάββατο 7/1
14:45, Παναθηναϊκός Β’-Απόλλων Π.
Κυριακή 8/1
14:45, Αλμωπός Αρ.-Ηρακλής Λάρ.
14:45, Θεσπρωτός-ΠΑΟΚ Β’
14:45, Απόλλων Λάρ.-Νίκη Βόλου
14:45, Μακεδονικός-ΑΕΛ
Δευτέρα 9/1
15:15, ΠΟΤ Ηρακλής-Διαγόρας
Ρεπό: Βέροια Ν.Π.Σ

 

Χρ. Χατζηλιάδης: Σημαντική νίκη σ’ ένα οριακό ματς

Σχολιάζοντας τη χθεσινή νίκη της ομάδας του ο τεχνικός του Ηρακλή Λάρισας, Χρήστος Χατζηλιάδης επισήμανε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Ήταν μία σημαντική νίκη σ’ ένα οριακό ματς και καταφέραμε να διπλασιάσουμε τις νίκες μας. Τα παιδιά ανταπεξήλθαν στις δυσκολίες του παιχνιδιού και αξίζουν συγχαρητήρια. Ξέραμε ότι θα ήταν έναν πολύ δύσκολο παιχνίδι γιατί ο αντίπαλος ήταν στην ίδια θέση με εμάς και ήθελε να ξεφύγει από την τελευταία θέση. Βγάλαμε πάθος και δύναμη. Δεν ήταν τόσο ποιοτικό το παιχνίδι. Ήμασταν και λίγο τυχεροί στις φάσεις με τα δοκάρια του αντιπάλου, χάσαμε όμως αρκετές ευκαιρίες, ενώ στο α’ ημίχρονο θα μπορούσαμε να προηγηθούμε. Παρ’ όλα αυτά από μία στατική φάση καταφέραμε να σκοράρουμε. Το διαχειριστήκαμε κατάλληλα στη συνέχεια και κρατήσαμε το σκορ. Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι γιατί η συνέχεια είναι πάρα πολύ δύσκολη».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass