Η Δάφνη Γλαύκης έκανε την έκπληξη

ΕΒΓΑΛΕ ΝΟΚ ΑΟΥΤ ΤΟΝ ΚΑΤΑ ΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΟΛΥΜΠΟ ΓΟΝΝΩΝ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ 6-5 ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ (1-1 κ.α.) ΣΤΗ 2η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΠΣΛ - ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ, ΠΕΛΑΣΓΙΩΤΙΔΑ ΚΑΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ

Δημοσίευση: 05 Ιαν 2023 11:30

Του Άρη Γκουτρουμάνη
Η έκπληξη της χθεσινής ημέρας του Κυπέλλου ΕΠΣΛ στο πλαίσιο της 2ης φάσης της διοργάνωσης έγινε στη Γλαύκη όπου η τοπική, και κατά μία κατηγορία μικρότερη, Δάφνη, απέκλεισε τον Όλυμπο Γόννων κερδίζοντας στα πέναλτι με 6-5 (1-1 κ.α.).

Καθοριστικής σημασίας ήταν η είσοδος στο παιχνίδι -με την έναρξη του β’ ημιχρόνου- του τερματοφύλακα των γηπεδούχων Κωνστάντου, ο οποίος απέκρουσε το έκτο πέναλτι των φιλοξενούμενων και έστειλε τη Δάφνη στην επόμενη φάση του θεσμού.
Οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί στο 26’ με τον Βράκα, ενώ οι φιλοξενούμενοι, που αγωνίστηκαν με αρκετές ελλείψεις, ισοφάρισαν στο 40’ ο Γκαμπέτας. Δύο δοκάρια είχε ο Μάντζαρης στο 15’ και στο 30’.
Στη διαδικασία των πέναλτι από την ομάδα της Γλαύκης ευστόχησαν οι Σβερκούλης, Μούμος, Βράκας, Τσιώλης, Ντόντος, Παπαποστόλου, ενώ από τον Όλυμπο οι Γκαμπέτας, Μάντζαρης, Ζαϊρές Γ., Μπούμπουλης Β. και Γαγάρας. Δεν ήταν εύστοχος ο Θ. Μπούμπουλης.
ΔΑΦΝΗ ΓΛΑΥΚΗΣ (Γ. Παπαντωνίου): Φιλιππίδης, Παπαποστόλου, Μπατζογιάννης Π., Ντόντος, Ντινούλης, Μούμος, Μητροδήμος, Βράκας, Τσιώλης, Ζβερκούλης, Καραγιάννης (Κωνστάντος, Σπανούλης, Γκουντουβάς).
ΟΛΥΜΠΟΣ ΓΟΝΝΩΝ (Δ. Κωστής): Μπαρμπαγιάννης, Αλεξόπουλος, Μπούμπουλης Θ., Κακούσιος Ε., Ζαϊρές Γ., Γκαμπέτας, Μπουζούκας, Μάντζαρης, Μπούμπουλης Β., Γαγάρας, Τζίκας (Ζαϊρές Β., Τσιτζιλώνης, Παύλου).

 

ΜΕ ΕΥΡΥ ΣΚΟΡ Ο ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ
Με το ευρύ 7-1 ο Δωτιέας Αγιάς επικράτησε του Αετολόφου στο γήπεδο Ανάβρας. Τα γκολ των νικητών πέτυχαν οι Αποστολάκης 3, Τσακάλι 2, Ντακούλας και Δρόσος, ενώ για τον Αετό μείωσε σε 1-7 λίγο πριν την εκπνοή ο Τζεβίντ (σκορ α’ ημιχρόνου 0-5).
Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη του αγώνα ο Αετός Αετολόφου τίμησε τον αρχηγό του Δωτιέα Αγιάς Βασίλη Ντακούλα για την προσφορά του στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.
ΑΕΤΟΣ ΑΕΤΟΛΟΦΟΥ (Κ. Τσανάς): Ζέικος, Τζουβάρας, Κοντοδήμος, Χατζηλιάδης, Κόντρα, Κασίδας, Ντελής Σπ., Γιαννακός, Στεμπάρι, Αργυρούλης, Ντελής Αντ. (Γεράκας, Σαμαράς, Τζεβίντ).
ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ (Χρ. Καπελιάνης): Μπεκτέσι, Σταθάκος, Κορτσάρι, Τσακάλι, Τάρτας, Γιαννακός, Ντακούλας, Χατζής, Δρόσος, Αποστολάκης, Φουκαλάς (Αναδολού, Βλησαρούλης, Ντελής, Καρνάβας, Ντάλλας).

 

ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΤ. ΔΡΑΧΑΛΙΒΑ
Πρόκριση με ανατροπή (και ...υπογραφή Στέλιου Δραχαλίβα) πέτυχε στο Αργυροπούλι ο Οικονόμος Τσαριτσάνης, ο οποίος στο ντεμπούτο του νέου προπονητή Βασίλη Μπακογιάννη επιβλήθηκε της τοπικής Δόξας με 2-1. Παρότι οι φιλοξενούμενοι έχασαν ευκαιρίες στο ξεκίνημα του αγώνα με τους Κίτσιο, Μουλτσιά και Ντούφα, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 33’ με προσπάθεια του Αθ. Κίτσιου που έφυγε στην αντεπίθεση, ξεπέρασε και τον τερματοφύλακα Ν. Δραχαλίβα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Οι Τσαριτσανιώτες ισοφάρισαν στο 59’ με κεφαλιά του Στέλιου Δραχαλίβα που αξιοποίησε τη σέντρα του Ντούφα από αριστερά, ενώ έφτασαν στη νίκη στο 75’ με τον ίδιο σκόρερ που από τα 11 μέτρα νίκησε τον Κιλιργιώτη. Η εσχάτη των ποινών καταλογίστηκε σε απόκρουση του Τσιρογιάννη με το χέρι σε προσπάθεια του Μπουμπουνάρα, ενώ στο 82’ οι του Αργυροπουλίου ζήτησαν τον καταλογισμό πέναλτι, όταν η μπάλα προσέκρουσε αρχικά στον μηρό και ακολούθως στο χέρι του Καραμπίνα, αλλά ο διαιτητής Κοσμάνος (βοηθοί οι Παπαγεωργίου - Μπατζιανούλης) θεώρησε ότι δεν συνέτρεχε παράβαση.
Στο 86’ ο νεοαποκτηθείς Βλαχάκης έχασε μοναδική ευκαιρία για το 1-3, όταν σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ με τον Κιλιργιώτη νικήθηκε από τον τερματοφύλακα των «κιτρινόμαυρων».
ΔΟΞΑ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙΟΥ (Ι. Τσαλάγγας): Κιλιργιώτης, Μπουζούκα, Τσιρογιάννης (89’ Μπαμπάκος), Δασκαλόπουλος, Βάνης (80’ Σ. Λέκα), Α. Λέκα, Π. Κίτσος (73’ Μ. Γιάντσες), Φουρτούνας, Πατσιωτός, Αθ. Κίτσιος, Σακοράφας.
ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Β. Μπακογιάννης-Ν. Καραμήτσιος): Ν. Δραχαλίβας, Γεωργούλης, Στ. Δραχαλίβας, Καραμπίνας, Αλεξόπουλος, Μιφτάρι, Ντούφας, Δ. Μουλτσιάς (70’ Δριστέλας), Γ. Κίτσιος (46’ Βλαχάκης), Πούτας, Λαγιόκαπας (46’ Μπουμπουνάρας).

 

ΕΥΚΟΛΑ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ
Εύκολη πρόκριση με 4-0 μέσα στον Δρυμό επί του τοπικού Κεραυνού πέτυχε η Αναγέννηση Ευαγγελισμού. Το σκορ άνοιξε στο 25’ ο Τόλιος με σουτ (0-1) και ακολούθησαν οι Κότυλης (38’, με κεφαλιά), Φάκας (41’, με πλασέ) και Λιούρας Λ. (51’, με σουτ).
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ (Κ. Καζάκης): Γκουλοβάνγκας, Κότυλης, Ράτζας (46’ Καλογιάννης), Γκαραβέλης, Ντόκος, Καζάκης (52’ Δόλγυρας), Πρακατές, Βαλατσός (46’ Τσάτσος), Λιούρας Λ., Φάκας (46’ Λιούρας Σπ.), Τόλιος (52’ Καρέλας).

 

Ο ΤΣΕΛΑ ΕΔΩΣΕ ΤΗ ΝΙΚΗ
Η Πελασγιώτιδα πέρασε από τους Αμπελόκηπους κερδίζοντας την ομώνυμη ομάδα με 1-0 χάρη στο γκολ του Τσέλα στο 31’ μετά από εξαιρετική προσπάθεια του Χριστώνη. Έτσι οι «πετεινοί» που αγωνίστηκαν με αρκετούς νεαρούς παίκτες όπως οι Γκρίμπας, Δημητρόπουλος και Σταυροθανασόπουλος σφράγισαν το εισιτήριο για την επόμενη φάση του θεσμού.
ΠΕΛΑΣΓΙΩΤΙΔΑ (Κ. Μπακατσής): Μαστοροδήμος, Γκρίμπας, Δάσσιος Δ., Κουτσικούλης, Γελαλής, Φώλιας (46’ Δάσσιος Ι.), Χριστώνης, Τσιουραντάνης (75’ Σταυροθανασόπουλος), Τσέλα (65’ Δημητρόπουλος), Κουσιώρας (46’ Ιορδανίδης), Καλούσης.

 

ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
1ος Όμιλος
Δρυμός- Ευαγγελισμός    0-4
Αργυροπούλι-Οικονόμος    1-2
Δασοχώρι-Βλαχογιάννι (αναβλ.)
2ος Όμιλος
Γλαύκη- Γόννοι    6-5 πέν. (1-1 κ.α.)
Αετόλοφος-Δωτιέας Αγιάς    1-7
3ος Όμιλος
Αμπελόκηποι-Πελασγιώτιδα    0-1

 

Επιστροφή Βλαχάκη στον Οικονόμο Τσαριτσάνης

Με τον πιο ηχηρό τρόπο «εγκαινίασε» τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο ο Οικονόμος Τσαριτσάνης, ο οποίος επανέφερε στις τάξεις του τον 20χρονο μεσοεπιθετικό Γιάννη Βλαχάκη που αγωνιζόταν από το καλοκαίρι μέχρι τώρα στον Π.Ο. Ελασσόνας.
Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Βλαχάκης θα φορέσει για τρίτη φορά τα «πράσινα», καθώς ήταν στέλεχος της τσαριτσανιώτικης ομάδας τόσο κατά την περίοδο 2020-2021 στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής (αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 4 γκολ στον μοναδικό γύρο που παίχθηκε τότε λόγω της πανδημίας) όσο και κατά την περσινή περίοδο στη μεγάλη τοπική κατηγορία, οπότε αναδείχθηκε δεύτερος σκόρερ με 10 τέρματα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass