«Πάγωσε» το Αλκαζάρ στο 90’+6’!

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Β’ ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ ΣΕ 2-2, ΕΝΩ Η ΑΕΛ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΜΕ 1-0 ΚΑΙ 2-1 - ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΣΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΗΡΩΑΣ Ο ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ - ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΙΝΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΤΣΙΚΙΔΗΣ - ΝΕΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΩΝ «ΒΥΣΣΙΝΙ» ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ - ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο ΤΑΟΥΣΙΑΝΗΣ: ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ, ΣΕΝΤΕΡ ΜΠΑΚ ΚΑΙ ΣΕΝΤΕΡ ΦΟΡ

Δημοσίευση: 05 Ιαν 2023 11:10

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας
Φωτ.: Βαγγ. Κουσιώρας

«Πάγωσε» το Αλκαζάρ στο 90’+6’ του χθεσινού αγώνα ΑΕΛ-ΠΑΟ Β’, όταν από εκτέλεση φάουλ του Βουτσάο Ρόμπι, ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε με σουτ σε 2-2 και η λαρισινή ομάδα απώλεσε δύο σημαντικούς βαθμούς, ενώ έχασε και σημαντικό μέρος της ψυχολογίας της.

Οι «βυσσινί» προηγήθηκαν με 1-0 (Μαυριάς 34’) και 2-1 (Καλουτσικίδης 69’), ενώ ενδιάμεσα είχε ισοφαρίσει o Μπιλάλ (51’).
Τώρα η ΑΕΛ βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας, ενώ δεν είναι καλός οιωνός ότι δεν μπόρεσε να κερδίσει τα παιδιά ηλικίας 17-22 ετών του Παναθηναϊκού που έπαιξαν και με ελλείψεις.
Ο προπονητής Ταουσιάνης έκανε λόγο για μεταγραφές παικτών στις θέσεις δεξί μπακ (σημαίνει τέλος συνεργασίας με τον Θανάση Παπαγεωργίου), σέντερ μπακ (χθες αναγκαστικά αγωνίστηκαν Πλέγας, Γαρουφαλλιάς) και σέντερ φορ (τραυματίας ο Όγκμποε), αλλά δεν ξέρουμε αν προλαβαίνει η ΑΕΛ να ξαναμπεί στον «χορό» της ανόδου, αφού με έναν αγώνα περισσότερο είναι τρεις βαθμούς πίσω από τον Πανσερραϊκό!
Ο νέος τεχνικός έδωσε ευκαιρίες βάζοντας στο αρχικό σχήμα τους Μαυριά, Καλουτσικίδη (πέτυχαν γκολ) και έκαναν πρώτη συμμετοχή Γλυνός και Ζησούλης (η αλλαγή του τελευταίου προκάλεσε εντύπωση βάζοντας τον αριστερό πλάγιο επιθετικό, αφού η ΑΕΛ χρειαζόταν πιο έμπειρο παίκτη με δεδομένο ότι το σκορ ήταν εύθραυστο).
Ο καλύτερος του γηπέδου ήταν ο τερματοφύλακας Κώστας Θεοδωρόπουλος, αφού η άμυνα θύμιζε «ελβετικό τυρί», δηλαδή ήταν γεμάτη τρύπες. Έκανε δύο σπουδαίες αποκρούσεις, μία σε κάθε ημίχρονο…
Η ουσία είναι ότι από δω και πέρα η ΑΕΛ θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ αν θέλει να πετύχει τον στόχο της ανόδου και να φέρει τρεις πολύ καλούς και ακριβούς παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά. Και μπορεί να υπάρχει περιοριστικό όριο στις μεταγραφές, αλλά υπάρχουν νεαροί παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά αν γίνουν οι σωστές επιλογές διαθέτοντας τα απαραίτητα χρήματα.
Πρόσωπο της αναμέτρησης ήταν ο Αγιώτης τεχνικός του ΠΑΟ Β’ Σωτήρης Αντωνίου (πρώην προπονητής της ΠΑΕ ΑΕΛ), ο οποίος εξέφρασε στο φιλικό του περιβάλλον το παράπονο πως, παρότι είχε διετές συμβόλαιο, κανένας από την ΑΕΛ δεν τον πήρε τηλέφωνο προκειμένου να λύσουν τη συνεργασία τους το καλοκαίρι. Είπε μάλιστα πως ο ίδιος έμαθε ότι δεν θα είναι προπονητής από τις εφημερίδες, αλλά δεν ήθελε να δημιουργήσει κανένα πρόβλημα. Δεν ήθελε να μείνει στο συμβόλαιο και επισήμανε πως όταν κάποιος δεν τον θέλει, δεν θέλει και ο ίδιος. Όπως είπε, «πλήρωσε» το ότι ήταν πρόσληψη του πρώην μεγαλομετόχου Αλέξη Κούγια.


Ο ΑΓΩΝΑΣ
Στο παρθενικό του παιχνίδι στον πάγκο της ΑΕΛ, ο Γιάννης Ταουσιάνης με δεδομένες τις απουσίες, τους τιμωρημένους Γκοτζαμανίδη, Ηλιάδη, αλλά και τον τραυματία Μαξιμένκο, ξεκίνησε το 4-3-3 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Κώστα Θεοδωρόπουλο, στην άμυνα δεξιά τον Καλουτσικίδη, σέντερ μπακ τους Πλέγα και Γαρουφαλλιά και αριστερά τον Κοσσονού.
Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Θωμαΐδης, Κώστας Παπαγεωργίου και Αντράντα, ενώ στην επίθεση οι Μαυριάς (δεξιά), Πεντρόσο και Νίνο (αριστερά).
Ο πρώην προπονητής της ΠΑΕ ΑΕΛ Σωτήρης Αντωνίου έπαιξε με 4-4-2 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον 22χρονο Ξενόπουλο (ανήκει στην ανδρική ομάδα). Στην άμυνα οι: Ανδρικόπουλος (δεξιά), Σιδεράς, Ρόμπι, Μαρτίνης (αριστερά). Στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ αγωνίστηκαν Εμπό και Καραμπά, ενώ στα άκρα οι Σαρδέλης (αριστερά) και Κρυπαράκος (δεξιά), ενώ στην επίθεση αγωνίστηκαν οι Μπιλάλ και Νταμπίζας.
Η ΑΕΛ απείλησε στο 3’ όταν το σουτ του Μαυριά από το ύψος της μεγάλης περιοχής μπλόκαρε ο Ξενόπουλος, ενώ στο 11’ μακρινό σουτ του Πεντρόσο, καταλήγει άουτ. Ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Κώστα Παπαγεωργίου στο 19’.
Μετά από ένα εικοσάλεπτο πίεσης της ΠΑΕ ΑΕΛ, η πρώτη προσπάθεια να βγει ο ΠΑΟ Β’ στην επίθεση ήταν στο 21’, αλλά ο Πλέγας πρόλαβε και απέκρουσε σε κόρνερ προ του Εμπό.
Η ΑΕΛ από το 21’-25’ κέρδισε τέσσερα διαδοχικά κόρνερ, αλλά ο Γαρουφαλλιάς στο ένα εξ αυτών στο 23’, στο σουτ που έκανε μέσα από τη μεγάλη περιοχή, δεν μπόρεσε να νικήσει τους αμυντικούς των φιλοξενούμενων.
Στο 26’ ένα σουτ του Κώστα Παπαγεωργίου κατέληξε άουτ και στο 34’ ο Αντράντα με τον Μαυριά άλλαξαν γρήγορα την μπάλα και το σουτ του δεύτερου βρίσκει τον Σιδερά, αλλάζει πορεία και καταλήγει στα δίχτυα του Ξενόπουλου.
Στο 39’ ήρθε η ώρα του Κώστα Θεοδωρόπουλου όταν από σέντρα του Ανδρικόπουλου, ο Μπιλάλ έκανε σουτ μέσα από τη μικρή περιοχή και απέκρουσε ο τερματοφύλακας της λαρισινής ομάδας.
Στο 40’ ένα σουτ του Μαρτίνη έξω από τη μεγάλη περιοχή, μπλόκαρε ο Θεοδωρόπουλος, ενώ μια σέντρα σουτ του Καραμπά στο 43’ από δεξιά κατέληξε άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Όπως τελείωσε το πρώτο μέρος, έτσι ξεκίνησε το δεύτερο, με πίεση του Παναθηναϊκού και στο 51’ ο Κραμπάς κλέβει την μπάλα από τον Γαρουφαλλιά, και από δεξιά κάνε το γύρισμα στη μικρή περιοχή και ο Μπιλάλ με σουτ διαμορφώνει το 1-1.
Η ΑΕΛ σχεδόν άμεσα (54’) κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για δεύτερη φορά, όταν ο Κώστας Παπαγεωργίου εκτελεί φάουλ από τα δεξιά, η μπάλα φτάνει στο δεύτερο δοκάρι ο Γαρουφαλλιάς σκοράρει, αλλά το γκολ ακυρώθηκε, καθώς ο παίκτης της λαρισινής ομάδας υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.
Η ΑΕΛ συνεχίζει να πιέζει, ο Ταουσιάνης ρίχνει στον αγώνα Μιλτιάδη, Κούστα για κάνει την ομάδα πιο επιθετική, αλλά το φάουλ του Κώστα Παπαγεωργίου στο 57’ από αριστερά απέκρουσε εντυπωσιακά ο Ξενόπουλος.
Η ΑΕΛ κατάφερε να κάνει το 2-1 στο 69’ όταν ο Μιλτιάδης από δεξιά κάνει σέντρα και ο Καλουτσικίδης με ωραίο σουτ τη στέλνει στα δίχτυα του Ξενόπουλου.
Στη συνέχεια, τη σκυτάλη του αγώνα πήρε ο ΠΑΟ και ο… Θεοδωρόπουλος, αφού ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ απέκρουσε στο 79’ σουτ του Ταβάρες από το ύψος της μεγάλης περιοχής.
Κάπου εκεί η ΑΕΛ είχε την ευκαιρία να βάλει τρίτο γκολ… Στο 80’ ο Ξενόπουλος νικάει τον Κούστα σε τετ-α-τετ, ενώ στο 82’ ο Μιλτιάδης βρίσκεται απέναντι στον τερματοφύλακα του ΠΑΟ Β’, αλλά στέλνει την μπάλα μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του.
Ο Ταουσιάνης κάνει το παιχνίδι των καθυστερήσεων βάζοντας και τον Ζησούλη (έκπληξη...), αλλά στο 90’+6’ ο Βουτσάς εκτελεί φάουλ από τη μεσαία γραμμή και ο Ρόμπι ανενόχλητος με σουτ κάνει το 2-2 στέλνοντας τους παίκτες του Παναθηναϊκού στα ...ουράνια και την ΑΕΛ στα …υπόγεια.

 

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ κορυφαίος ο Θεοδωρόπουλος για τις δύο σπουδαίες αποκρούσεις στο 21’ και στο 79’. Ακολούθησε ο Μιλτιάδης που μπήκε αλλαγή, αλλά έχει βάρος το τετ-α-τετ που έχασε. Ο Κοσσονού ταλαιπωρήθηκε από αριστερά, ενώ ο Καλουτσικίδης από δεξιά ήταν καλύτερος. Πλέγας και Γαρουφαλλιάς δεν είχαν παίξει ποτέ μαζί (αλήθεια γιατί ο Γωγουβίτης που ήταν στον πάγκο προτιμήθηκε το καλοκαίρι αντί του Θεολόγου και η ομάδα έχει μόνο τρία σέντερ μπακ;) και πήγαν άσχημα.
Ο Θωμαΐδης μέτριος, ενώ ο Κώστας Παπαγεωργίου πολύ καλός. Έλειψε στις Σέρρες. Ο Αντράτα με τον Κούστα είχαν ίωση και φάνηκαν από τα τρεξίματά τους που ήταν αδύναμα. Ο Μαυριάς ήταν πολύ καλός στο πρώτο μέρος, ενώ ο Γλυνός όταν μπήκε είχε διάθεση. Ο Νίνο είχε καλές ενέργειες, ενώ ο Πεντρόσο δεν φάνηκε. Ο Ζησούλης μπήκε λίγο και δεν κρίνεται (τον είδαμε πλάγιο, αλλά νομίζουμε ότι η θέση του είναι αμυντικός).
Από τον Παναθηναϊκό Β’ ο γιος Νταμπίζας (ο πατέρας του πρώην παίκτης της ΑΕΛ, Νίκος, ήταν στην κερκίδα) και ο Καραμπάς έπαιξαν για πρώτη φορά βασικοί και ήταν καλοί. Κορυφαίοι όμως οι: Ταβάρες και Μπιλάλ. Ο τερματοφύλακας Ξενόπουλος έκανε σπουδαίες αποκρούσεις, ενώ ο Ρόμπι πέτυχε το γκολ του ...βαθμού σβήνοντας οποιοδήποτε λάθος στην άμυνα.

 

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Για τον διαιτητή κ. Πολυχρόνη του Συνδέσμου Πιερίας η ΑΕΛ εκφράζει παράπονα για τον μη καταλογισμό ενός πέναλτι σε ανατροπή του Πεντρόσο και για ανύπαρκτο φάουλ από το οποίο προήλθε το γκολ της ισοφάρισης σε 2-2 του ΠΑΟ Β’.
Επίσης υπάρχει διαμαρτυρία προς τον βοηθό Μπαλιάκα (Κοζάνης) ότι κακώς ακύρωσε γκολ του Γαρουφαλλιά ως οφσάιντ.
Για τον Φράγιο (Μακεδονίας) δεν υπάρχουν παράπονα.
Πάντως όσο δεν θα υπάρχει VAR στην κατηγορία τα παράπονα θα έχουν αύξηση.
Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Γαρουφαλλιάς, Νίνο, Γλυνός, Ανδρικόπουλος, Μαρτίνης, Ρόμπι, Τουρκοχωρίτης, Μπιλάλ.

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ (Γιάννης Ταουσιάνης): Θεοδωρόπουλος, Καλουτσικίδης, Κοσσονού, Πλέγας, Γαρουφαλλιάς, Αντράντα (55’ Κούστα), Θωμαΐδης, Παπαγεωργίου, Μαυριάς (73’ Γλυνός), Πεντρόσο (90+2’ Ζησούλης), Νίνο (55’ Μιλτιάδης).
Στον πάγκο έμειναν: Σουλούκος, Μαϊδανός, Τσουμάνης, Γωγουβίτης, Κούκος.
Παναθηναϊκός Β’ (Σωτήρης Αντωνίου): Ξενόπουλος, Σιδεράς, Μαρτίνης, Ανδρικόπουλος (73’ Καρβούνης), Εμπό, Νταμπίζας (73’ Φουρτάδο), Κρυπαράκος (46’ Ταβάρες), Σαρδέλης (66’ Τουρκοχωρίτης), Ρόμπι, Μπιλάλ, Καραμπάς (55’ Βουτσάς).

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΟΥΣΙΑΝΗΣ:
Είχαμε έλλειψη ποδοσφαιριστών…

Μετά το τέλος του αγώνα, ο τεχνικός της ΠΑΕ ΑΕΛ Γιάννης Ταουσιάνης δήλωσε τα εξής: «Εκ προοιμίου ήταν μία δύσκολη αποστολή γιατί η ομάδα είχε κάποιες πληγές. Ερχόμασταν από δύο ήττες και οι μεγαλύτερες πληγές ήταν η έλλειψη ποδοσφαιριστών για διάφορους λόγους που θα μας δυσκόλευαν στη σημερινή μας αποστολή, να διαχειριστούμε κατά τον καλύτερο τρόπο το παιχνίδι απέναντι σε μία ομάδα η οποία έχει καλή ποιότητα και γενικά δημιουργεί πολλά προβλήματα στους αντιπάλους.
Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε έναν καλό τρόπο παιχνιδιού και δομήσαμε αρκετές καλές επιθέσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν πατούσαμε το ίδιο καλά και ισοφαριστήκαμε. Από εκεί και μετά η ομάδα έβγαλε τρομερή αντίδραση και οι παίκτες έκαναν κατάθεση ψυχής που είναι σημαντική σε κάθε παιχνίδι και προηγήθηκαν ξανά στο σκορ, δημιουργώντας κι άλλες ευκαιρίες.
Μέχρι εκείνο το σημείο δεν έχω κανένα παράπονο από την προσπάθεια των παικτών, τη συγκέντρωση και την ένταση που έβγαλαν στο γήπεδο. Στο τελευταίο όμως στάδιο έγιναν τόσα πολλά λάθη, όσα δεν έγιναν σε όλο τον αγώνα.
Αυτό είναι και το πιο σκληρό μάθημα σ’ αυτό το παιχνίδι και που πρέπει να κρατήσουμε για να μην το ξαναπάθουμε. Αυτό ήταν πολύ σκληρό και μας στοίχισε δύο βαθμούς. Πονάει αυτό το αποτέλεσμα και για την απώλεια βαθμών, αλλά και ψυχικά γιατί έγινε η προσπάθεια.
Από εκεί και πέρα υπάρχει το αύριο. Πρέπει να βγάλουμε μεγαλύτερη αντίδραση σαν ομάδα, γιατί έχουμε υψηλές απαιτήσεις και στόχους και αυτούς υπηρετούμε. Ευελπιστώ να επιστρέψουν γρήγορα κάποιοι ποδοσφαιριστές και να έρθουν κάποιοι μεταγραφικοί στόχοι που έχουν εντοπιστεί ώστε να έχουμε τη δυνατότητα περισσότερων επιλογών για τα παιχνίδια».
*Ποιοι είναι οι μεταγραφικοί στόχοι;
«Περιμένουμε άμεσα έναν κεντρικό αμυντικό, έναν επιθετικό κι ένα δεξιό μπακ».
*Γιατί χρησιμοποιήθηκε στο τέλος ο άπειρος Ζησούλης;
«Η αλλαγή αυτή έγινε στο 90’+2′ και μπήκε ένα παιδί που είδα στις προπονήσεις αρκετά ζωηρό και ζωντανό με τις δικές του ικανότητες και με έναν σωματότυπο που θα μπορούσε να βοηθήσει σ’ αυτές τις φάσεις που… πληρώσαμε στο τέλος».
* * *
Δηλώσεις έκανε και ο Κώστας Παπαγεωργίου που είπε: «Είμαστε πάρα πολύ στεναχωρημένοι με το αποτέλεσμα του σημερινού παιχνιδιού. Αυτό που θα προσπαθήσουμε από αύριο είναι να κοιτάξουμε μπροστά και να πάμε στο επόμενο ματς για να κερδίσουμε. Δεν μπορούμε να σκύψουμε το κεφάλι, από αύριο όμως θα πρέπει να υπάρξει σκληρή δουλειά για να επανέλθουμε».

 

ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ:
Αν ανοίγαμε πρώτοι το σκορ…

Ο πρώην τεχνικός της ΠΑΕ ΑΕΛ και νυν του ΠΑΟ Β’ Σωτήρης Αντωνίου είπε: «Ήταν ένα συναρπαστικό παιχνίδι το οποίο έχει πολλά συναισθήματα με τη ροή του αποτελέσματος. Θεωρώ πως τα νέα παιδιά που προπονώ εδώ και τρεις μήνες, σήμερα έδειξαν έναν σπουδαίο χαρακτήρα σε μία δυνατή έδρα όπως είναι το Αλκαζάρ, αλλά και απέναντι σε μία ομάδα με πολύ μεγάλη ιστορία. Βρέθηκαν δύο φορές πίσω στο σκορ, αλλά είχαν τα ψυχικά αποθέματα για να επιστρέψουν και να πάρουν ένα πόντο που μπορεί να ήρθε στο τελευταίο λεπτό, αλλά το δούλεψαν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.
Η ΑΕΛ στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά ήταν καλύτερη έχοντας και την αύρα του γηπέδου και του κόσμου της. Από εκεί και μετά ισορροπήσαμε το παιχνίδι και ίσως μιλάγαμε για διαφορετικό αποτέλεσμα αν ο Εμπόι και Μπιλάλ άνοιγαν το σκορ πρώτοι. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο και η τύχη μας έδωσε στο τέλος ένα γκολ στο 90’+6′ και συνεχίζουμε.
Εύχομαι στην ομάδα της ΑΕΛ να πάρει το πρωτάθλημα και να επιστρέψει εκεί που πραγματικά αξίζει».
* * *
Ο Αλέξανδρος Ρόμπι, είπε: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι μεταξύ δύο δυνατών ομάδων με μεγάλη ιστορία. Ατυχήσαμε στο πρώτο ημίχρονο και δεχθήκαμε το γκολ στο τέλος του ημιχρόνου. Στα αποδυτήρια μιλήσαμε με τον προπονητή και ακολουθήσαμε το πλάνο πετυχαίνοντας την ισοφάριση. Στη συνέχεια δεχθήκαμε νέο τέρμα, αλλά δεν το παρατήσαμε ποτέ το ματς και δικαιωθήκαμε στο τέλος με το γκολ μου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass