Ενας 16χρονος φέρελπις στο Μαυροβούνι

*Ο ΡΑΦΑΗΛ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ * «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΩΣ Η ΟΜΑΔΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ» ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΗΝ «Ε»

Δημοσίευση: 29 Δεκ 2022 12:30

Α.Ο. ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ: Η ομάδα έκπληξη την φετινή χρονιά, στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας DE-TOX, καθώς μετά από δέκα αγωνιστικές, φιγουράρει στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 26 βαθμούς, έναν πίσω από την πρωτοπόρο Α.Ε. Κιλελέρ και έναν μπροστά από τον Αχιλλέα Φαρσάλων, που βρίσκεται στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.


Παράλληλα είναι η μοναδική αήττητη ομάδα του πρωταθλήματος και έχει στο ενεργητικό της οκτώ νίκες και μόλις δύο ισοπαλίες, κάτι που δείχνει πως έχει ένα ανταγωνιστικό σύνολο, που ίσως λίγοι περίμεναν πως θα έχει τέτοια αξιόλογη ως τώρα πορεία.
Στην ομάδα υπάρχουν έμπειροι παίκτες, όπως ο Αλέξης Κακαζούκης, ο Κώστας Μπρέλλας και ο Αποστόλης Ακριβόπουλος, οι οποίοι στο παρελθόν είχαν αγωνιστεί κυρίως στον Απόλλωνα Λάρισας.
Όμως στο δυναμικό του σωματείου, βρίσκονται πολλά νέα παιδιά και ανάμεσά τους είναι και ο 16χρονος Ραφαήλ Εμμανουήλ, ο οποίος πέρασε τα καλύτερα Χριστούγεννα της ζωής του, διότι πέτυχε ένα υπέροχο γκολ στον αγώνα με τον Σμόλικα (σ.σ. έκανε το 0-1 και το ματς τελείωσε 2-3) και δέχθηκε πολλά συγχαρητήρια, για τις φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλε.
Γεννήθηκε το 2006, είναι επιθετικός παίζει σε όλες τις θέσεις, ξεκίνησε από την Ακαδημία Olympic και το 2020 μεταγράφηκε στην Αστραπή Νέας Πολιτείας. Την επόμενη χρονιά πήγε στον ΑΟ Μαυροβουνίου όπου συνεχίζει για δεύτερη συνεχόμενη περίοδο.
Παρά το νεαρό της ηλικίας του, είναι πολύ προσγειωμένος και σε δηλώσεις που έκανε στην «Ε», για την ομάδα του, την ΑΕΛ και ποιες είναι οι προσωπικές του φιλοδοξίες, τόνισε τα εξής:

*ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ: «Είμαστε όλοι μας χαρούμενοι, κάνουμε υπερήφανο το χωριό και το κυριότερο, απολαμβάνουμε το ποδόσφαιρο και αποτελούμε μια ωραία παρέα, μια οικογένεια.
Δεν είναι τυχαίο που η ομάδα βρίσκεται στη 2η θέση και αυτό οφείλεται στην πολύ καλή δουλειά που γίνεται από τον προπονητή μας Δημήτρη Κουκουλιάφκα, από τη βοήθεια που έχουμε εμείς οι μικρότεροι σε ηλικία παίκτες από τους μεγαλύτερους, αλλά και από τη στήριξη της διοίκησης.
Με την αρμονική συνεργασία όλων, έρχονται και οι επιτυχίες, ενώ οι λέξεις γκρίνια και νευρικότητα λείπουν από την ομάδα μας και έχουμε αντίθετα ηρεμία, πολύ καλό κλίμα.
Δεν μπορούμε να πούμε πού θα φτάσουμε μέχρι το τέλος, αλλά θα επιδιώξουμε να πλασαριστεί η ομάδα στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας».
-ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΛ: «Είναι η ομάδα που συμπαθούμε όλοι μας στην οικογένεια, ο πατέρας μου Θοδωρής που φόρεσε τη φανέλα της αλλά και ο θείος μου Γιώργος, έχουν μεγάλη αγάπη γι’ αυτήν και στεναχωριούνται όταν χάνει. Ζούμε έντονα τα παιχνίδια και θα χαρούμε να τη δούμε να επιστρέψει στη Super League. Από μικρός την ακολουθούσα, όμως τώρα συνειδητοποιώ γιατί αυτή η ομάδα με το βυσσινί χρώμα, έχει κάτι το διαφορετικό».

*ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΤΟΥ: «Καταρχάς θα ήθελα να αναφερθώ στους δύο προπονητές, τον νυν Δημήτρη Κουκουλιάφκα και στον πρώην Βασίλη Μπακογιάννη, οι οποίοι με εμπιστεύτηκαν και μου έδωσαν ευκαιρίες. Οφείλω να συνεχίζω να δουλεύω σκληρά και ο χρόνος θα δείξει τι μπορώ να καταφέρω. Κάθε νέο παιδί σίγουρα ονειρεύεται για να φτάσει όσο το δυνατόν ψηλότερα, όμως από την πλευρά μου, αυστηρός κριτής είναι ο πατέρας μου και στον αγωνιστικό χώρο, θα προσπαθήσω να δείξω, τις ικανότητές μου.
Πάνω από όλα να είμαστε πρώτα υγιείς και μετά θα δούμε τι μπορούμε να καταφέρουμε».

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass