Ο Ιωνικός «τιμώρησε» τον Παναθηναϊκό

Δημοσίευση: 22 Δεκ 2022 11:45

Ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός έπαιξε με τη «φωτιά» απέναντι στον ουραγό Ιωνικό κι εντέλει... κάηκε στο φινάλε, με την ομάδα της Νίκαιας να ισοφαρίζει στο 84ο λεπτό με τον Άοσμαν το γκολ του Μπερνάρ και να φτάνει στο ισόπαλο 1-1, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Super League.


Στο 14’ ο Παναθηναϊκός πήρε το προβάδισμα στο σκορ, όταν από διώξιμο του Χουάνκαρ με το γόνατο, ο Ιωαννίδης κατέβασε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε, ο Χουτεσιώτης απέκρουσε ασθενώς κι ο Μπερνάρ παίρνοντας το «ριμπάουντ» έκανε το 1-0.
Δύο λεπτά αργότερα (16’) από ωραία αντεπίθεση του Παναθηναϊκού και χαμηλή σέντρα του Μπερνάρ προς τον Παλάσιος, ο Αργεντινός από τα πέντε μέτρα σούταρε στο αριστερό δοκάρι του Χουτεσιώτη.
Στο 84’ ο Ιωνικός «τιμώρησε» τις πολλές χαμένες ευκαιρίες του Παναθηναϊκού. Ο Μασάς έκανε εντυπωσιακή ενέργεια από τα δεξιά, πέρασε τον αντίπαλό του και σέρβιρε προς τον Άοσμαν, ο οποίος πλάσαρε με το αριστερό και ισοφάρισε σε 1-1.
ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Σόουζα, Σάκιτς, Τσίμπσαχ, Αντούνες, Λοβέρα (75’ Μασάς), Άοσμαν (90’+5’ Πογκοσιάν), Φαντιγκά (87’ Ελευθεριάδης), Μάντζης (87’ Ν. Ιωαννίδης).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Τσέριν, Βαγιαννίδης (59’ Κουρμπέλης), Μπερνάρ, Παλάσιος, Φ. Ιωαννίδης (70’ Σπόραρ).

 

ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
Ο Κώστας Φορτούνης επέστρεψε με δύο γκολ (34’, 45’), ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 2-0 στο ημίχρονο απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες», αλλά ακόμη κι έτσι αυτό δεν ήταν αρκετό προκειμένου η «προβληματική», ειδικά στην ανασταλτική λειτουργία, ομάδα του Μίτσελ να πάρει τη νίκη.
Με αντεπίθεση διαρκείας στο β’ ημίχρονο ο «Άγιαξ της Ηπείρου» με τα γκολ των Παμλίδη (64’) και Λιάσου (76’) κατόρθωσε να σώσει τον βαθμό της ισοπαλίας ισοφαρίζοντας σε 2-2 στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής, απέναντι σε έναν αντίπαλο που είχε μείνει στα αποδυτήρια στο ίδιο διάστημα και σε μια έδρα παραδοσιακά δύσκολη για τους «ερυθρόλευκους». Στο 63’ ο Λιάσος είχε κεφαλιά στο δοκάρι.
*Όσο ήρεμος και αθλητικός ήταν ο αγώνας στο χορτάρι, άλλη τόση... ανησυχία υπήρχε στις εξέδρες, με αποτέλεσμα να υπάρξει μια συνολική διακοπή περίπου 20 λεπτών λίγο μετά την έναρξή του, λόγω φωτοβολίδων και... καρεκλοπόλεμου στις εξέδρες.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θανάσης Στάικος): Σούλης, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πήλιος, Καραχάλιος, Ριένστρα, Λιάσος, Μορέιρα, Παμλίδης (81’ Ροσέρο), Σταματελόπουλος (60’ Μπάλαν).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ Γκονζάλεθ): Πασχαλάκης, Βρουσάι (22’ Ανδρούτσος), Ρέτσος, Ντόη, Ρέαμπτσιουκ (81’ Μαρσέλο), Εμβιλά, Χουάνγκ (81’ Γκάρι Ροντρίγκες), Μπιέλ, Χάμες Ροντρίγκες (71’ Κασάμι), Φορτούνης, Ελ Αραμπί (71’ Μπακαμπού).

 

«ΚΟΛΛΗΣΑΝ» ΣΤΟ ΜΗΔΕΝ
Όλα τα είχε, εκτός από γκολ, η αναμέτρηση ανάμεσα σε Αστέρα Τρίπολης και ΝΠΣ Βόλος που διεξήχθη στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης». Η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά είχε τις καλύτερες των ευκαιριών, ωστόσο δεν μπόρεσε να ξεπεράσει την αντίσταση του Μπόρις Κλέιμαν που κράτησε όρθιους τους Θεσσαλούς (στο 2’ έβαλε το χέρι του στην κεφαλιά του Ασιερ Μπενίτο στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Ηρακλής Μεταξάς): Παπαδόπουλος, Τζουκάνοβιτς, Καστάνιο, Καρμόνα, Τασουλής, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Κρέσπι (65’ Μπαράλες), Σίτο (65’ Γκαρντάβσκι), Τιλίκα (87’ Μπερτόγλιο), Μπενίτο (46’ Μπαρτόλο).
ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Αλχο, Ουές, Σιέλης, Εσκοβάλ, Μεταξάς (67’ Πίρινεν), Μπαριέντος, Μεθκίδα (79’ Ματίγια), Ντέλετιτς, Νοκάερ (72’ Κούτσιας), Οζέγκοβιτς.

 

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ... ΦΑΝ ΒΕΕΡΤ Η ΑΕΚ
Η ΑΕΚ κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Λαμίας την οποία νίκησε 3-0 στην OPAP Arena, πολύ πιο δύσκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ. Τα γκολ πέτυχαν οι Φαν Βέερτ (67’, 90+4’), Γκαρσία (88’) και έτσι η Ένωση μπήκε με το δεξί στην επανέναρξη του πρωταθλήματος της Super League. Παράλληλα «ξόρκισε μία κατάρα», αφού είχε πολλά χρόνια να κερδίσει τον τελευταίο αγώνα της πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Μήτογλου, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (62’ Φαν Βέερτ), Γιόνσον, Πινέδα, Μάνταλος (87’ Γαλανόπουλος), Γκαρσία (90+1’ Χριστόπουλος), Αραούχο
ΛΑΜΙΑ (Σάββας Παντελίδης): Σαράνοφ, Αντέτζο, Κορνέζος, Σιμόν, Γκοράνοφ (84’ Σαραμαντάς), Τζανδάρης, Σλίβκα (72’ Ντε Βινσέντι), Μπεχαράνο (79’ Μπάμπης), Τσιλούλης, Νούνιες (84’ Μποάκιε), Μανούσος (72’ Γιακουμάκης)

 

ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ
Έπειτα από ένα συναρπαστικό παιχνίδι, ειδικά στο δεύτερο μέρος, Λεβαδειακός και Άρης αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1 στο στάδιο «Λάμπρος Κατσώνης». Υπέροχα τα γκολ των Στέφεν Χάμοντ (38’) και Λουίς Πάλμα (64’), σε ματς που θύμισε το αντίστοιχο προ ημερών για τους «16» του Κυπέλλου (1-2). Ωστόσο, αυτή τη φορά, η ομάδα του Γιάσμινκο Βέλιτς άντεξε στην πίεση των παικτών του Άλαν Πάρντιου, παίρνοντας τον βαθμό.
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιάσμινκο Βέλιτς): Μαρκόβσκι, Μπαχανάκ, Χάμοντ (71’ Λούα Λούα), Μεχία, Βήχος, Μουτίνιο, Ντεντάκης, Βρακάς (78’ Τζημόπουλος), Δούμτσιος (90’+3’ Τσιριγώτης), Νίκας, Τσάπρας.
ΑΡΗΣ (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα, Εμπακατά (46’ Ιτούρμπε), Πίρσμαν, Μαζικού, Μπράμπετς, Νταμπό (46’ Πάλμα), Ετέμπο, Ματέο Γκαρσία, Οντουμπάτζο, Γκρέι, Ζερβίνιο (46’ Μαντσίνι).

 

ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Λεβαδειακός-Άρης    1-1
ΑΕΚ-Λαμία    3-0
Αστέρας Τρίπολης-Βόλος    0-0
ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός    2-2
Ιωνικός-Παναθηναϊκός    1-1
ΣΗΜΕΡΑ
ΟΦΗ-Ατρόμητος    (17:00)
Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ    (19:30)

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 14 αγώνες)
1. Παναθηναϊκός    38
2. ΑΕΚ    32
3. Ολυμπιακός    26
4. ΠΑΟΚ    25 - 13 αγ.
. Βόλος    25
6. Άρης    22
7. Παναιτωλικός    16 - 13 αγ.
8. Ατρόμητος    15 - 13 αγ.
9. Αστέρας Τρίπολης    14
10. ΟΦΗ    10 - 13 αγ.
. ΠΑΣ Γιάννινα    10
12. Λαμία    9
13. Λεβαδειακός    8
. Ιωνικός    8

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass