ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΤΟΡΙΛ ΜΕ 2-0

Ο Αστέρας Τρίπολης κράτησε τη σημαία ψηλά

Δημοσίευση: 03 Οκτ 2014 3:28 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 17:56

 

Συνέχεια στην εκπληκτική φετινή ευρωπαϊκή πορεία του έδωσε ο Αστέρας Τρίπολης, που με γκολ των Ουσέρο (22΄) και Πάρα (52΄) επιβλήθηκε 2-0 της Παρτιζάν Βελιγραδίου στο «Θ. Κολοκοτρώνης», σημείωσε την πρώτη νίκη της ιστορίας του στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ και οδηγεί μόνος την κούρσα στον 3ο όμιλο της διοργάνωσης, καθώς η Τότεναμ αναδείχθηκε ισόπαλη της Μπεσίκτας (1-1) στο Λονδίνο.

Το πρέσινγκ που άσκησε ο Αστέρας ψηλά «μπλόκαρε» την Παρτιζάν, της απέκοψε την κυκλοφορία και την κατέστησε εντελώς ακίνδυνη στο πρώτο ημίχρονο, αντίθετα με τους γηπεδούχους που βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα στο 22΄ ύστερα από εξαιρετικά οργανωμένη προσπάθεια και σουτ του Ουσέρο. Ο Αστέρας είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει, αλλά ο Λούκατς είπε «όχι» στο τετ α τετ με τον Μάσα (25΄) και στο σουτ του Ρόλε (40΄).

Η αρκαδική ομάδα ξεκίνησε το ίδιο δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο, φτάνοντας μάλλον εύκολα στο 2-0 με τον Πάρα στο 52΄, ύστερα από τη σέντρα του Λούι. Η Παρτιζάν φάνηκε για πρώτη φορά στο 63΄ με ένα σουτ του Βουλίτσεβις, που ανάγκασε τον Κοσίτσκι σε δύσκολη επέμβαση καθώς η μπάλα κόντραρε, για να αστοχήσει ο Λούι στο 71΄ ύστερα από εξαιρετική προσπάθεια και ο ίδιος να αναγκάσει τον Λούκατς σε σωτήρια επέμβαση στο 74΄, στην τελευταία καλή φάση του αγώνα.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Κοσίτσκι, Παντελιάδης, Σανκαρέ, Λούι, Γκοϊάν, Ουσέρο, Ρόλε (90΄ Μουνάφο), Ζησόπουλος, Μάσα, Πάρα (59΄ Μπαράλες), Γιαννιώτας (73΄ Κιτόκο).

ΠΑΡΤΙΖΑΝ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ (Μάρκο Νίκολιτς): Λούκατς, Βολκόφ, Βουλίτσεβιτς, Στάνκοβιτς, Τσίρκοβιτς, Μπράνκο Ίλιτς, Γκρμπιτς (63΄ Νίνκοβιτς), Ζίβκοβιτς (46΄ Φοφανά), Σάσα Ίλιτς (77΄ Κόιτς), Πάντιτς, Λάζοβιτς.

ΕΣΤΟΡΙΛ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 2-0

Ο τραγικός σε όλες τις γραμμές, Παναθηναϊκός, ηττήθηκε 2-0 από την Εστορίλ στην Πορτογαλία, στο πλαίσιο του 5ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ. Η δεύτερη σερί ήττα για το «τριφύλλι» και πρώτη νίκη των Ιβήρων, προήλθε από τα τέρματα των Κλέμπερ (52΄) και Αμάντο (66΄).

Ο Παναθηναϊκός έμεινε χωρίς νίκη για 7η φορά σε ισάριθμα ευρωπαϊκά εκτός έδρας παιχνίδια που έδωσε σε φάση ομίλων, ενώ η σημερινή ήταν η 5η σερί ήττα του σε αγώνες ομίλων. Ήττα από μία ομάδα που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν εύκολη «λεία» για τους «πράσινους», οι οποίοι σε ένα ακόμη ματς έδειξαν τα πολλά κενά που έχουν σε όλες τις γραμμές τους και την έλλειψη ποιότητας, μιας και οι παίκτες που υποτίθεται ότι τη διαθέτουν (Πράνιτς, Πέτριτς, Μπαϊράμι) ήταν γι΄ άλλη μια φορά...εκτός αγώνα.

Τα πρώτα 45 λεπτά στο «Αντόνιο Κοΐμπρα ντα Μότα» του Εστορίλ κύλησαν με τις δύο ομάδες να δίνουν γρήγορο ρυθμό στο ματς, αλλά από κει και πέρα οι παίκτες έκαναν πολλά λάθη και οι φάσεις στις δύο περιοχές ήταν ελάχιστες.

Σε γενικές γραμμές, ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο του αγώνα, δεν απειλήθηκε σχεδόν καμία φορά από τους γηπεδούχους, ωστόσο, το πρόβλημα στη μεσαία γραμμή ήταν εμφανέστατο για την ελληνική ομάδα. Ο Πέτριτς ήταν αποκομμένος από τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, δεν τροφοδοτήθηκε, ενώ από τα άκρα ο Μπαϊράμι προσπάθησε στο ξεκίνημα, αλλά κουράστηκε γρήγορα, ενώ ο Ντίνας, που ήταν ο πιο κινητικός παίκτης του Παναθηναϊκού, δεν βρήκε τους διαδρόμους για να απειλήσει καθώς έβρισκε μπροστά του αρκετά οργανωμένη την άμυνα των Πορτογάλων.

Με πολλά αβίαστα λάθη από την πλευρά του Παναθηναϊκού ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Οι «πράσινοι» χωρίς να πιέζονται ιδιαίτερα «πουλούσαν» διαρκώς την μπάλα και το...πλήρωσαν. Ο Σεμπά έκλεψε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή απέφυγε τον Σίλντενφελντ και έδωσε έτοιμο γκολ στον Κλέμπερ, ο οποίος σα σε προπόνηση έκανε το 1-0 στο 52΄.

Προσπάθησε να αντιδράσει ο Παναθηναϊκός από την «ψυχρολουσία» που δέχτηκε, είχε δύο φάσεις στα επόμενα λεπτά με τους Πέτριτς και Καρέλη, αλλά δεν έφτασε στην ισοφάριση. Τα λάθη για την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου δε σταμάτησαν, παρά την είσοδο των Δώνη και Καρέλη στο ματς, ούτε η αλλαγή συστήματος (4-4-2) έφερε αποτέλεσμα. Οι «πράσινοι» ήθελαν, αλλά δε μπορούσαν, με συνέπεια να δεχτούν και δεύτερο γκολ στο 66΄.

Από τη σέντρα του Κλέμπερ, ο Αμάντο βγήκε...κρυφός κυνηγός και με κεφαλιά «έγραψε» το 2-0, σκορ που έμεινε έως το τέλος του ματς και που δικαιολογημένα πανηγύρισαν οι γηπεδούχοι. Στο 88΄ ο Ατζαγκούν σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ με το Βάγκνερ κατάφερε να στείλει την μπάλα πάνω στο γκολκίπερ της Εστορίλ, στη μεγαλύτερη ευκαιρία του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι.

Μετά το αποτέλεσμα αυτό, ο Παναθηναϊκός ψάχνει ένα θαύμα για να προκριθεί στους «32» της διοργάνωσης, καθώς ακολουθεί η εκτός έδρας αναμέτρηση με την Αϊντχόφεν.

ΕΣΤΟΡΙΛ (Ζοζέ Κουσέιρο): Βάγκνερ, Ταβάρες, Λουίς, Ράφαελ, Νασιμέντο, Εσίτι, Καμπρέρα, Αμάντο (78΄ Φελίπε Γκονσάλβες), Τοσέ (63΄ Κούκα), Λόπες (46΄ Κλέμπερ), Σεμπά

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Σίλντενφελντ, Ζέκα, Μπούρμπος, Ατζαγκούν, Ντίνας (55΄ Δώνης), Πράνιτς (75΄ Λαγός), Μπαϊράμι (46΄ Καρέλης), Πέτριτς.

Τα αποτελέσματα των ομίλων 1-6

1ος όμιλος

Βιγιαρεάλ-Απόλλων Λεμεσού 4-0

Ζυρίχη-Γκλάντμπαχ 1-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Βιγιαρεάλ         5-1          4

Απόλλων Λεμ.   3-6          3

Γκλάντμπαχ      2-2          2

Ζυρίχη              3-4          1

3η αγωνιστική (23/10)

Βιγιαρεάλ-Ζυρίχη

Γκλάντμπαχ-Απόλλων Λεμεσού

2ος όμιλος

Ελσίνκι-Μπριζ 0-3

Τορίνο-Κοπεγχάγη 1-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μπριζ                3-0          4

Τορίνο                1-0          4

Κοπεγχάγη        1-1          3

Ελσίνκι              0-4          0

3η αγωνιστική (23/10)

Μπριζ-Κοπεγχάγη

Τορίνο-Ελσίνκι

3ος όμιλος

Αστέρας Τρίπολης-Παρτιζάν 2-0

Τότεναμ-Μπεσίκτας 1-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Αστέρας Τρ.       3-1          4

Μπεσίκτας         2-2          2

Τότεναμ             1-1           2

Παρτιζάν            0-2          1

3η αγωνιστική (23/10)

Τότεναμ-Αστέρας Τρίπολης

Παρτιζάν-Μπεσίκτας

4ος όμιλος

Σέλτικ-Ντ.Ζάγκρεμπ 1-0

Άστρα-Σάλτσμπουργκ 1-2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Σάλτσμπουργκ  4-3          4

Σέλτικ               3-2          4

Ντιναμό Ζάγκρ.  5-2          3

Αστρα               2-7          0

3η αγωνιστική (23/10)

Σάλτσμπουργκ-Ντ.Ζάγκρεμπ

Σέλτικ-Άστρα

5ος όμιλος

Εστορίλ-Παναθηναϊκός 2-0

Ντιναμό Μόσχας-Αϊντχόφεν 1-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ντιναμό Μ.        3-1          6

Αϊντχόφεν          1-1          3

Εστορίλ             2-1          3

Παναθηναϊκός    1-4          0

3η αγωνιστική (23/10)

Αϊντχόφεν-Παναθηναϊκός

Εστορίλ-Ντιναμό Μόσχας

6ος όμιλος

Σεντ Ετιέν-Ντνίπρο 0-0

Ίντερ-Καραμπάχ 2-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ιντερ                   3-0          6

Σεντ Ετιέν            0-0          2

Καραμπάχ          0-2          1

Ντνίπρο               0-1         1

3η αγωνιστική (23/10)

Ντνίπρο-Καραμπάχ

Ίντερ-Σεντ Ετιέν

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass