Κορυφαίος τερματοφύλακας ο Κ. Θεοδωρόπουλος της ΑΕΛ

ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΣΑΠΠ ΚΑΙ ΣΤΟΝ 1ο ΟΜΙΛΟ ΤΗΣ SUPER LEAGUE 2

Δημοσίευση: 13 Δεκ 2022 11:50

Τους κορυφαίους της σεζόν 2021-22 βράβευσε χθες ο ΠΣΑΠΠ στην 41η Γιορτή του συνδικαλιστικού οργάνου των επαγγελματιών παικτών και παικτριών.


Στο Μέγαρο Μουσικής έγινε η εκδήλωση, με τον Γιώργο Μασούρα του πρωταθλητή Ολυμπιακού να ψηφίζεται καλύτερος Έλληνας παίκτης, αλλά την τιμητική τους είχαν ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΣ Γιάννινα στις βραβεύσεις σε ό,τι αφορά τη Super League 1.
Καλύτερος προπονητής ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που οδήγησε τους «πράσινους» στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας -πρώτου τροπαίου μετά από 8 χρόνια-, ενώ ψηφίστηκαν, επίσης, ο Σεμπάστιαν Παλάσιος ως ο καλύτερος ξένος και ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος (ανήκει πλέον στη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας) ως ο καλύτερος νέος. Από την πλευρά τους, οι Ηπειρώτες είδαν τον Γιούρι Λοντίγκιν (στον Παναθηναϊκό πλέον) να είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας, ενώ οι Λοντίγκιν, Σάλιακας (στη Ζανκτ Πάουλι) και Κάργας (ΠΑΟΚ) να βρίσκουν θέση στην κορυφαία ενδεκάδα.
Βραβεύσεις υπήρξαν και για τους κορυφαίους της Super League 2, με τους Γιάννη Πασά και Γιάννη Λουκίνα να βραβεύονται ως οι καλύτεροι Έλληνες παίκτες των δύο Ομίλων, ο Κώστας Θεοδωρόπουλος της ΑΕΛ ως καλύτερος τερματοφύλακας, ενώ καλύτεροι προπονητές ήταν -αναμενόμενα- ο Παύλος Δερμιτζάκης με τη Βέροια και ο Γιάννης Ταουσιάνης, που οδήγησε τον Λεβαδειακό στην άνοδο στη μεγάλη κατηγορία. Υπήρξαν βραβεύσεις για πρώτη φορά και για το γυναικείο ποδόσφαιρο, αλλά και μερικές ειδικές βραβεύσεις, όπως αυτή του Σέρχιο Αραούχο.
Αναλυτικά, οι καλύτεροι της αγωνιστικής περιόδου 2021-22 έχουν ως εξής:
Super League 1
Καλύτερος Έλληνας: Γιώργος Μασούρας (Ολυμπιακός).
Καλύτερος τερματοφύλακας: Γιούρι Λοντίγκιν (ΠΑΣ Γιάννινα).
Καλύτερος ξένος: Σεμπάστιαν Παλάσιος (Παναθηναϊκός).
Καλύτερος νέος: Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος (Παναθηναϊκός).
Καλύτερος προπονητής: Ιβάν Γιοβάνοβιτς (Παναθηναϊκός).
Καλύτερη ενδεκάδα: Γιούρι Λοντίγκιν (ΠΑΣ Γιάννινα), Μανώλης Σάλιακας (ΠΑΣ Γιάννινα), Παπ Αμπού Σισέ (Ολυμπιακός), Γιάννης Κάργας (ΠΑΣ Γιάννινα), Χουάνκαρ (Παναθηναϊκός), Γιαν Εμβιλά (Ολυμπιακός), Γιάσμιν Κούρτιτς (ΠΑΟΚ), Σεμπάστιαν Παλάσιος (Παναθηναϊκός), Γιώργος Μασούρας (Ολυμπιακός), Τομ Φαν Φέερτ (Βόλος), Σέρχιο Αραούχο (ΑΕΚ).
Καλύτερος διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος.
* Καλύτερος Έλληνας εξωτερικού: Τάσος Μπακασέτας (Τραμπζονσπόρ).
Super League 2
1ος (Βόρειος) Όμιλος
Καλύτερος τερματοφύλακας: Κώστας Θεοδωρόπουλος (ΑΕΛ).
Καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής: Γιάννης Πασάς (Βέροια).
Καλύτερος ξένος ποδοσφαιριστής: Χισάμ Κανίς (Πανσερραϊκός).
Καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής: Γιώργος Κούτσιας (ΠΑΟΚ Β’).
Καλύτερος προπονητής: Παύλος Δερμιτζάκης (Βέροια).
2ος (Νότιος) Όμιλος
Καλύτερος τερματοφύλακας: Γιώργος Στρέζος (Καλλιθέα).
Καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής: Γιάννης Λουκίνας (Καλαμάτα).
Καλύτερος ξένος ποδοσφαιριστής: Νίλι (Λεβαδειακός).
Καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής: Άντριους Τετέι (Κηφισιά).
Καλύτερος προπονητής: Γιάννης Ταουσιάνης (Λεβαδειακός).
Α’ Εθνική Γυναικών
MVP: Ακσά Μαστάκ (Άβαντες Χαλκίδας).
Καλύτερη τερματοφύλακας: Δήμητρα Γιαννακούλη (Άβαντες Χαλκίδας).
* Καλύτερη Ελληνίδα εξωτερικού: Βεατρίκη Σαρρή (Μπέρμιγχαμ).
*Ο ΠΣΑΠΠ τίμησε, επίσης, τους Ορέστη Καρνέζη και Αβραάμ Παπαδόπουλο, οι οποίοι αποχώρησαν από την ενεργό δράση, για την προσφορά τους στο ποδόσφαιρο.

 

ΚΩΣΤΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ:
Να βελτιώσουμε το πρωτάθλημα που τόσο βασανίζεται

Καλύτερος τερματοφύλακας του Α’ Ομίλου της Super League 2, για τη σεζόν 2021-2022, αναδείχθηκε ο Κώστας Θεοδωρόπουλος της ΑΕΛ στη χθεσινή 41η γιορτή του ΠΣΑΠΠ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Κατά τη στιγμή της βράβευσης, ο γκολκίπερ και αρχηγός των «βυσσινί», ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής: «Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό το βραβείο, δύο πράγματα θέλω να πω. Πρώτον να αφιερώσω αυτό το βραβείο στην οικογένειά μου και τη γυναίκα μου και το δεύτερο το πιο σημαντικό σαν ποδοσφαιριστής Super League 2, θα ήθελα όλοι εμείς εδώ οι ποδοσφαιριστές, όλοι οι αρμόδιοι, να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε αυτό το πρωτάθλημα, που τόσο βασανίζεται. Ευχαριστώ πολύ».

 

Συγκλονιστικές στιγμές με Αραούχο

ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ FAIR PLAY ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΑΛΚΗ
«ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΟΥ ΕΙΔΑ ΕΝΑΝ ΓΙΟ. ΕΝΑΝ ΑΚΟΜΑ ΓΙΟ ΜΟΥ», ΕΙΠΕ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ

Δυνατές στιγμές κατά την 41η γιορτή του ΠΣΑΠΠ. Το πρώτο βραβείο που δόθηκε ήταν αυτό του Fair play και πήγε στον Σέρχιο Αραούχο, επιθετικό της ΑΕΚ, για την κίνησή του να αφιερώσει το γκολ που πέτυχε με τον Άρη στον αδικοχαμένο Άλκη Καμπανό, σχηματίζοντας το γράμμα «Α» κατά τον πανηγυρισμό του.
«Εγώ εκείνη τη στιγμή περίμενα. Είχα στο μυαλό μου να αποδώσω τιμή στην οικογένεια του Άλκη και περίμενα εκείνη τη στιγμή για να αφιερώσω το γκολ. Είμαι απλός άνθρωπος, καταλαβαίνω τον πόνο της οικογένειας και για αυτό αν μου επιτρέπετε θέλω να δώσω το βραβείο στην οικογένεια του Άλκη.
Εγώ από την πλευρά μου αυτό που έχω να πω είναι πως οι γονείς μου μου έδωσαν κάποιες αξίες. Αυτό που ελπίζω εγώ είναι να είμαστε αντίπαλοι μόνο για 90 λεπτά και να μη συμβεί ποτέ κάτι παρόμοιο», ανέφερε στην ομιλία του ο Αργεντινός.
Τη βράβευση στον Αραούχο έκαναν οι γονείς του Άλκη που συγκλόνισαν με τα λόγιά τους. «Είναι η πρώτη φορά που βρισκόμαστε με τον Αραούχο. Ευχαριστούμε για την πρόσκληση να βραβεύσουμε τον Αραούχο. Ο Σέρχιο αποτελεί παράδειγμα για όλους. Πρέπει να πιστέψουμε ότι το ποδόσφαιρο είναι άθλημα που ενώνει. Πρέπει να μάθουμε να χειροκροτάμε τους αθλητές όλων των ομάδων, όχι μόνο της δικής μας. Πρέπει να ανέβουμε το σκαλοπάτι της αξιοπρέπειας και του σεβασμού. Να δείξουμε ότι δεν ανήκουν στο ποδόσφαιρο άτομα με τέτοιες συμπεριφορές» τόνισε ο πατέρας του Άλκη, ενώ η μητέρα του είπε: «Κοιτάζοντας τον Σέρχιο είδα ακόμη έναν γιο, τον γιο μου».
Ο Αραούχο στη συνέχεια έδωσε το βραβείο του στους γονείς του Άλκη Καμπανού, με τον πατέρα του να λέει συγκινημένος: «Δεν περιμέναμε να μας δώσει το βραβείο. Όταν έβλεπα όλες αυτές τις εκδηλώσεις συγκινήθηκα. Δάκρυσα, ευχαριστώ πάρα πολύ Σέρχιο».

 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΜΠΑΚΑΣΕΤΑ:
Πάλευα με την κατάθλιψη

ΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΤΗ SUPER LEAGUE 2 ΕΙΝΑΙ ΗΡΩΕΣ

Ο Τάσος Μπακασέτας αναδείχθηκε κορυφαίος Έλληνας του εξωτερικού στα βραβεία ΠΣΑΠ.
Στην ίδια κατηγορία ήταν, επίσης, υποψήφιοι οι Τσιμίκας (Λίβερπουλ) και Μαυροπάνος (Στουτγκάρδη).
Ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος και πρωταθλητής Τουρκίας με την Τράμπζονσπορ συγκλόνισε όταν ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο του, καθώς αποκάλυψε πως στο παρελθόν πάλεψε με την κατάθλιψη.
Οι δηλώσεις του Τάσου Μπακασέτα στα βραβεία ΠΣΑΠ έχουν ως εξής: «Συγχαρητήρια στον ΠΣΑΠΠ. Ως μέλος του ΠΣΑΠΠ θέλω να πω μερικά πράγματα», είπα αρχικά ο Μπακασέτας.
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένεια του Άλκη για τη δύναμη ψυχής που έδειξαν. Είναι ένα κόσμημα για την κοινωνία», επισήμανε ο «Μπάκα» και πρόσθεσε πως: «Δεν μπορώ να μη σχολιάσω τη Super League 2, είναι ήρωες γιατί το κάνουν από αγάπη. Τέλος, έχουμε ως αθλητές αρκετές διακρίσεις, αλλά όταν σε ψηφίζουν οι ίδιοι οι συνάδελφοί σου δεν υπάρχει κάτι πιο τιμητικό, γιατί είναι διαφορετικό να βλέπεις από την τηλεόραση σε τι κακά γήπεδα κάνουν προπόνηση. Έχουν ανάγκη καλύτερες συνθήκες. Οι μικρότερες κατηγορίες είναι ο πυρήνας της Εθνικής ομάδας. Η Κροατία είναι στους «4» του Μουντιάλ. Δεν είναι δικαιολογία πως είμαστε 12 εκατομμύρια. Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε. Οι ποδοσφαιριστές που παίζουν στη Super League 2 είναι ήρωες γιατί το κάνουν από αγάπη».
Και καταλήγοντας έκανε τη μεγάλη αποκάλυψη: «Τέλος, έχουμε ως αθλητές αρκετές διακρίσεις, αλλά όταν σε ψηφίζουν οι ίδιοι οι συνάδελφοί σου δεν υπάρχει κάτι πιο τιμητικό, μου δίνουν μεγάλο κίνητρο. Έχω ανάμεικτα συναισθήματα, γιατί τελευταία φορά πάλευα με την κατάθλιψη. Δεν είμαστε ρομπότ. Υπάρχουν άλλοι που περνάνε πιο δύσκολα. Όλοι περνάνε δύσκολα, αλλά πρέπει να μην τα παρατάμε. Αν βάζεις όλο σου το είναι, τότε σίγουρα θα πετύχεις. Ευχαριστώ την οικογένειά μου», είπε ακόμη ο Τάσος Μπακασέτας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass