ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΕΝΤΑΚΗΣ:

Η αποτελεσματικότητα των εμβολίων ενισχύεται μέσω της σωματικής άσκησης

ΑΘ. ΤΖΙΑΜΟΥΡΤΑΣ: Η ΓΥΜΝΑΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δημοσίευση: 10 Δεκ 2022 11:15

«Η αποτελεσματικότητα των εμβολίων ενισχύεται μέσω της σωματικής άσκησης». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο ομότιμος καθηγητής του ΤΕΦΑΑ (Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού) Γιάννης Κουτεντάκης σε ημερίδα που διοργάνωσε το Νομαρχιακό Τμήμα της ΠΕΠΦΑ (Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής) Ν. Λάρισας και το Εθνικό Κέντρο - «Η Άσκηση είναι Φάρμακο-Ελλάς» («Exercise is Medicine-Greece»), με την υποστήριξη του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Και πρόσθεσε ότι «σε 20 χρόνια δεν θα υπάρχει καμία δουλειά που ο εργαζόμενος θα ιδρώνει».
Και με βάση αυτά ανέλυσε τη σημασία της άσκησης, κάτι που οι αρχαίοι πρόγονοι το έκαναν τρόπο ζωής, αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τον αρχηγό των Σπαρτιατών στη μάχη των Θερμοπυλών, τον Λεωνίδα, που είχε ηλικία 60 χρονών και μέσα σε 7 μέρες διήνυσε 400 χιλιόμετρα (Σπάρτη-Θερμοπύλες), έχοντας και 35 κιλά οπλισμό! Ανέφερε και άλλα ηλιακά παραδείγματα, όπως του Σοφοκλή που έζησε 90 χρόνια, του Ισοκράτη (99 χρονών) και του Πλάτωνα (80 χρονών) και άλλων…
Ομιλητής ήταν και ο κ. Αθανάσιος Τζιαμούρτας, καθηγητής του ΤΕΦΑΑ Π.Θ., με γνωστικό αντικείμενο «Βιοχημεία της Άσκησης», ο οποίος πραγματοποίησε ομιλία με θέμα: «Άσκηση και προσαρμογές για την υγεία και την αθλητική απόδοση». Ανέφερε τη σημασία της άσκησης που χρειάζεται να είναι καθημερινή, έστω και για δέκα λεπτά, ενώ μπορεί να υπάρξει πισωγύρισμα ιδιαίτερα στους μυς του σώματος.
Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος της ΠΕΠΦΑ κ. Κώστας Τσιτώτας, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΛ Βαγγέλης Μόρας και ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νίκος Ζέρβας.
Χαιρετισμούς έστειλαν ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Λιούπας και η αναπληράτρια περιφερειακή διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βάσω Ζιάκα.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δημοτικός σύμβουλος Βασ. Παπαδημητρίου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας «Κων. Κούμας» κ. Παπαποστόλου, ο πρώην προϊστάμενος του γραφείου Φυσικής Αγωγής κ. Βασίλης Κούργιας, ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας Κώστας Γκόλτσος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Ν. Λάρισας Αποστόλης Γούλας και άλλοι.
Την εκδήλωση συντόνισε το μέλος της Ακαδημίας Αθλητικών Συντακτών του ΠΣΑΤ, δημοσιογράφος της «Ελευθερίας», Σωτήρης Κέλλας.

 

ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΠΦΑ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ
Εκλέχθηκε νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην ΠΕΠΦΑ παράρτημα Ν. Λάρισας, που το απαρτίζουν κατ’ αλφαβητική σειρά οι: Βαΐου Έρικα, Δημητρίου Ελένη, Κωστόπουλος Κωνσταντίνος, Μπατσίλα Δάφνη, Μπουγά Παρασκευή, Τσιούρβα Μαρία, Τσιτώτας Κωνσταντίνος και αναπληρωματικά οι Γκουράβας Βασίλης, Καλέτσιος Ηλίας και Πατσίκας Εμμανουήλ.
Στην Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέχθηκαν οι Ξενοπούλου Παρασκευή, Τζιατζιάς Μιχάλης και Φούντας Αθανάσιος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass