Παρουσιάστηκε η «χρυσή βίβλος» της ΕΑΛ

*ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΤΩΝ ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΩΝ ΣΠΥΡΟ ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΗ *ΑΣΦΥΚΤΙΚΑ ΓΕΜΑΤΟ ΤΟ «ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ» ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Δημοσίευση: 08 Δεκ 2022 17:10

Παρουσιάστηκε χθες στο ασφυκτικά γεμάτο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο το βιβλίο-λεύκωμα του επί τιμή προέδρου της ΕΑΛ, Σπύρου Μπαρμπούτη, που αποτελεί τη «χρυσή βίβλο» του συλλόγου με τα ιστορικά στοιχεία που καταγράφει για τον μισό αιώνα ζωής του, σε μπάσκετ, βόλεϊ ανδρών, βόλεϊ γυναικών, πάλη και στίβο.


Μέσα από την παρουσίαση του βιβλίου που έγινε από τον μακροβιότερο δήμαρχο Λαρισαίων Κώστα Τζανακούλη και τον ιστοριοδίφη-γιατρό Νίκο Παπαθεοδώρου, ξετυλίχτηκαν άγνωστες στιγμές της ΕΑΛ. Χαρακτηριστικές οι στιγμές που αναφέρθηκαν… Η ίδρυση στις 16 Ιουνίου 1968, η αφύπνιση του λαρισινού μπάσκετ, οι ιστορικές μονομαχίες ΕΑΛ-ΓΣΛ, η παρουσία του παλαιστή Νέστορα Μπατζέλα στην Ολυμπιάδα του 2004, η ανάδειξη της Δέσποινας Μπατζιανούλη ως πρώτη στην Ολυμπιάδα Κωφών στη Δανία στα 400 μέτρα, αλλά κυρίως οι κορωνίδες των επιτυχιών. Αυτές είναι η άνοδος του βόλεϊ στην Α’ Εθνική κατηγορία, που ήταν η πρώτη λαρισινή ομάδα που πέτυχε αυτό το επίτευγμα (έμεινε για οκτώ χρόνια στη μεγάλη κατηγορία), αλλά και η εντυπωσιακή πορεία των γυναικών (13 χρόνια στην Α’ Εθνική κατηγορία, συμμετοχή στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδας και  στους «16» της Ευρώπης στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών).
Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Πινακάς, ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Δεληγιάννης, ο επί σειρά πρόεδρος της ΕΑΛ Θόδωρος Ματίκας και ο νυν πρόεδρος Γιάννης Περουλάκης.
Μεταξύ των άλλων παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Τάχος, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Λαδόπουλος, ο αντιδήμαρχος Θάνος Αδαμόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Μαμάκος, Αργυρόπουλος, Καραλαριώτου, Παπαδημητρίου, Γούλας, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας Τρύφων Τσάτσαρος και άλλοι…
Την παράσταση όμως έκλεψαν παλαίμαχοι αθλητές και αθλήτριες της ΕΑΛ από την πρώτη δεκαετία της ίδρυσής της, μέχρι και αθλητές και αθλήτριες που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους τώρα στον σύλλογο.
Την εκδήλωση συντόνισε το μέλος της Ακαδημίας Αθλητικών Συντακτών του ΠΣΑΤ, δημοσιογράφος της «Ελευθερίας» Σωτήρης Κέλλας.
*Μήνυμα απέστειλε ο βουλευτής ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου, τονίζοντας τα εξής: «Άνθρωπος που υπηρέτησε τον αθλητισμό με ήθος και αξιοπρέπεια, ανέδειξε την ΕΑΛ σε έναν από τους πλέον οργανωμένους και επιτυχημένους αθλητικούς συλλόγους, όχι μόνο της πόλης, αλλά ολόκληρης της Θεσσαλίας, αφήνοντας σπουδαία παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.
Ο λαρισινός αθλητισμός χρωστά πολλά στον Σπύρο Μπαρμπούτη και αξίζουν συγχαρητήρια, σε όσους στηρίζουν και προβάλλουν το σημαντικό έργο του».
Ο κ. Κέλλας, τέλος, αφού ευχήθηκε «καλοτάξιδο» το νέο βιβλίο, προέτρεψε όσους αγαπούν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, να το προμηθευθούν, καθώς όπως υποστήριξε, «δεν καταγράφει απλώς την πορεία και την καταξίωση της ΕΑΛ στα 50 χρόνια ζωής της, αλλά αποτελεί εγχειρίδιο ορθής οργάνωσης, αγάπης, αφοσίωσης και ανιδιοτέλειας, από έναν πραγματικό υπηρέτη του αθλητισμού».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass