Στον αέρα τα πρωταθλήματα μπάσκετ

ΟΙ ΚΡΙΤΕΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΩΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Δημοσίευση: 07 Δεκ 2022 12:50

Στον αέρα βρίσκονται τα πρωταθλήματα μπάσκετ και η διεξαγωγή των προγραμματισμένων αγώνων όλων των Εθνικών κατηγοριών, αλλά και των ερασιτεχνικών τίθεται εν αμφιβόλω, καθώς οι σύνδεσμοι κριτών της χώρας αποφάσισαν μαζική αποχή μετά την απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη να μην τους αναγνωρίσει ως αθλητικό φορέα.


Αν δεν αρθεί η συγκεκριμένη απόφαση, είναι πολύ πιθανό να μπει λουκέτο επ’ αόριστον σε όλα τα πρωταθλήματα μπάσκετ.
Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων σε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον κ. Αυγενάκη:
«…αιτούμεθα την ανάκληση της αποφάσεώς σας και την έκδοση διευκρινιστικής απόφασής σας για την κατ’ αναλογία με τους διαιτητές και τους κριτές ατομικών αθλημάτων αντιμετώπιση των κριτών καλαθοσφαίρισης.
Σε αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή η Πολιτεία, αποφάσισε ξαφνικά να «καταργήσει» εκατοντάδες κριτές Καλαθοσφαίρισης μη αναγνωρίζοντας τα νόμιμα επί σειρά ετών σωματεία τους, σας δηλώνουμε ότι θα αποχωρίσουμε ευγενικά έως ότου κριθεί η «ύπαρξή μας» από τα αρμόδια Δικαστικά Όργανα».
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΟΚ
«Σκληρή» ανακοίνωση, με αφορμή την πρόθεση των κριτών να απέχουν από τους αγώνες μπάσκετ του Σαββατοκύριακου, εξέδωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Στη σχετική ανακοίνωση η ΕΟΚ τονίζει ότι με την έναρξη της τρέχουσας σεζόν έγινε αποδεκτό το «αίτημα των βοηθών διαιτητών (σημειωτές και χρονομέτρες) να αυξηθούν οι αποζημιώσεις τους», ενώ υπογραμμίζει πως «εντελώς ξαφνικά, εν μέσω της αγωνιστικής περιόδου, οι Σύνδεσμοι των βοηθών διαιτητών (χρονομέτρες και σημειωτές) «ανακάλυψαν» ότι 23 χρόνια που ισχύει ο ίδιος αθλητικός νόμος έως και σήμερα δεν αναγνωρίζει τους «συνδέσμους κριτών» στα ομαδικά αθλήματα». Επισημαίνει ότι «χωρίς καμία απολύτως επικοινωνία με τη διοίκηση της ΕΟΚ και ενώ είχαμε αποδεχθεί τα οικονομικά τους αιτήματα, ξαφνικά και αναίτια απέστειλαν επιστολή στον Υφυπουργό, Λευτέρη Αυγενάκη, με την οποία αποφασίζεται η αποχώρηση από στους αγώνες των Εθνικών κατηγοριών χωρίς να έχει προηγηθεί ο παραμικρός διάλογος με τις διοργανώτριες αρχές», ωστόσο θέτει τους κριτές προ των ευθυνών τους υπογραμμίζοντας πως «αν ορισμένοι θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην ομαλή διεξαγωγή των αγώνων και να οδηγήσουν με αυτόν τον τρόπο όλους τους άλλους συντελεστές του αθλήματος σε υποχρεωτική αποχή, τότε θα αναλάβουν την ευθύνη που του αναλογεί». Επίσης, τονίζει ότι στόχος της ΕΟΚ «είναι -τηρώντας τη νομιμότητα- να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των αγώνων, η ισότιμη μεταχείριση όλων των συντελεστών του αθλήματος και η υποστήριξη των ομάδων», ενώ καταλήγει αναφέροντας πως «η εποχή των μονομερών αποφάσεων έχει περάσει ανεπιστρεπτί...».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΣΚΑΘ
Ανακοίνωσε εξέδωσε χθες το απόγευμα η ΕΣΚΑΘ στην οποία αναφέρει: «Ενημερώνουμε τα Σωματεία της Ένωσης του Νομού Λάρισας ότι ο Σύνδεσμος Κριτών Καλαθοσφαίρισης αποφάσισε την αποχή του από τους αγώνες Καλαθοσφαίρισης τόσο σε τοπικό όσο και σε Εθνικό επίπεδο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass