Ιστορική μέρα για την ΕΑΛ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2022 12:10

Σημαντική ημέρα για τον Σύλλογο της Ένωσης Αθλοπαιδιών Λάρισας «ΠΗΓΑΣΟΣ» θα είναι η Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022, αφού -σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων και το βιβλιοπωλείο Καλτσάς- θα παρουσιαστεί στο κοινό της πόλης το βιβλίο του επίτιμου προέδρου του Συλλόγου, κου Σπύρου Κων. Μπαρμπούτη με τίτλο «ΕΝΩΣΗ ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΗΓΑΣΟΣ» 50 ΧΡΟΝΙΑ 1968/2018.


Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο στις 19:30 και για το βιβλίο θα μιλήσουν οι κ. Κωνσταντίνος Τζανακούλης, πρώην δήμαρχος Λαρισαίων, και Νικόλαος Παπαθεοδώρου ιατρός-ιστοριοδίφης. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Σωτήριος Κέλλας.
Το βιβλίο δεν θα υπήρχε χωρίς τη συμβολή της Περιφέρειας Θεσσαλίας και ειδικά του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού, του Δήμου Λαρισαίων και ιδιαίτερα του δημάρχου Λαρισαίων Αποστόλη Καλογιάννη και της ΠΕΔ ν. Λάρισας με συμμετοχή του Θανάση Νασιακόπουλου.
Ο Σπύρος Μπαρμπούτης αποτελεί ένα εκ των ιδρυτικών μελών του Συλλόγου και για 50 χρόνια διετέλεσε αδιάλειπτα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς επίσης και για πάνω από 20 χρόνια πρόεδρός του.
Στον πρόλογό του για το βιβλίο αναφέρει: «Η ΕΑΛ ήταν και παραμένει ένας ζωντανός αθλητικός οργανισμός, που έχει συμβάλει αποφασιστικά και ενεργά, για 50 χρόνια, στα αθλητικά δρώμενα της Λάρισας.
Πενήντα χρόνια ΕΑΛ. Σαν όνειρο φαντάζει στο πέρασμα των χρόνων, το αθλητικό αυτό σχήμα, το οποίο γεννήθηκε τη δύσκολη περίοδο του 1968 και έγινε, πράγματι, σημείο αναφοράς για τον αθλητισμό της Λάρισας.
Η προσπάθεια δημιουργίας της ΕΑΛ, είχε ως πρωτεργάτες μία ομάδα συμπολιτών, με σημείο εκκίνησης την αγάπη τους για τον Αθλητισμό και τη διάθεση για προσφορά στη νεολαία. Είναι οι ίδιοι που επινόησαν τη μορφή, τις αρχές και τη λειτουργία της.
Στα 50 χρόνια λειτουργίας της, η ΕΑΛ απέδειξε πως διαθέτει όραμα συνέχειας και κατάφερε να αναδειχθεί ως ένας σταθερός αθλητικός οργανισμός, με δραστηριότητα που σημάδεψε ανεξίτηλα τον λαρισινό Αθλητισμό.
Η πρόοδος που συντελέστηκε δεν συνιστά μόνο σημείο καταξίωσης, αλλά και απόδειξη ευθύνης για ανάλογη συνέχεια.
Η καταγραφή της ιστορίας της ΕΑΛ φέρνει στο προσκήνιο γεγονότα, αποφασιστικές καμπές της και μία γενικότερη απεικόνιση του λαρισινού Αθλητισμού.
Φωτίζονται γεγονότα κάθε εποχής και η φωτογράφησή τους, πιστεύω, ξαναφέρνει τον αναγνώστη παρόντα σήμερα στις στιγμές εκείνες του τότε. Ίσως οι φωτογραφίες μαρτυρούν πολλά περισσότερα από αυτά που όλοι προσπαθούμε να γράψουμε.
Γίνεται στην έκδοση αυτή, προσπάθεια παράθεσης μιας σύνοψης της ιστορίας της ΕΑΛ, με σκοπό αφενός να τιμήσει όλους όσους συνέβαλαν στη σημαντική της πορεία και αφετέρου να δώσει την απαιτούμενη πληροφόρηση, προσπαθώντας πάντοτε να είμαστε αντικειμενικοί, όσο το επέτρεψαν οι πηγές μας.
Δεν ήταν καθόλου εύκολο να αποτιμήσει κάποιος, με νηφαλιότητα και συναισθηματική απόσταση που απαιτείται, την πορεία της ΕΑΛ των 50 χρόνων ζωής της, ειδικά για κάποιον που την έζησε από κοντά. Το βιβλίο αυτό είναι μία απόπειρα καταγραφής χαρακτηριστικών στιγμών από την 50χρονη πορεία της ΕΑΛ, ένα βιβλίο αναμνήσεων.
Στην καταξίωση της ΕΑΛ συνέβαλαν, φυσικά οι συντελεστές της (αθλητές και αθλήτριες, προπονητές και μέλη της Διοίκησης), καθώς ευτύχησε να έχει στις γραμμές της ιδιαίτερα άξιους και εργατικούς ανθρώπους, οι οποίοι ταύτισαν το προσωπικό τους όραμα με την επιτυχία της ΕΑΛ.
Η ύπαρξη της ΕΑΛ και η συμπλήρωση των 50 χρόνων ζωής της, συναισθηματικά, με ώθησαν στη συγγραφή αυτού του πονήματος. Ήταν μία απόφαση η οποία, θέλω να πιστεύω, θα βοηθήσει τη διατήρηση της αθλητικής μνήμης της προηγούμενης περιόδου και θα αποδώσει τιμή προς όλους εκείνους που πρόσφεραν στον σύλλογο.
Είχα την τιμή να είμαι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ΕΑΛ και να είμαι πρόεδρός της τα τελευταία 20 χρόνια, πιστεύοντας ότι συνέχισα μία πορεία για τον σύλλογο, την οποία είχαν ως στόχο και οι προηγούμενοι από μένα πρόεδροι του Δ.Σ., ώστε να βρίσκεται η ΕΑΛ στην καλύτερη πάντα θέση.
Από τη θέση, αφού ευχαριστήσω όλους εκείνους που την υπηρέτησαν τα 50 χρόνια, θέλω να ευχηθώ στην ΕΑΛ να έχει πάντα επιτυχίες».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass