Μικρά Ερασιτεχνικά...

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2022 11:00

Βησσ. Δρόσος: Ο Δωτιέας έχει πολλά ακόμα να δώσει

Ο Δωτιέας Αγιάς κέρδισε τον πρώτο του φετινό βαθμό στον 2ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής, δείχνοντας ότι έχει το σθένος να διεκδικήσει και, γιατί όχι, να κερδίσει το στοίχημα της παραμονής.


Ο Αναδολού ήταν ο παίκτης κλειδί, καθώς πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης (στο 1-1 με τον ΠΟΕ στην Ελασσόνα), ωστόσο ένας από τους βασικούς συντελεστές της ικανοποιητικής εικόνας που παρουσίασαν οι «ερυθρόλευκοι» στο ντεμπούτο του τεχνικού Χρήστου Καπελιάνη, ήταν και ο Βησσαρίων Δρόσος που επέστρεψε στη βασική ενδεκάδα.
«Ήταν ένας πολύ σημαντικός βαθμός για μας γιατί προερχόμασταν από ήττες και ενισχύει την ψυχολογία της ομάδας για τη δύσκολη συνέχεια» σχολίασε ο 20χρονος επιθετικός του Δωτιέα και πρόσθεσε:
«Θέλουμε να συνεχίσουμε με αυτόν τον ρυθμό. Βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και κάθε αντίπαλο κατάματα. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Πιστεύω ότι τα μέχρι τώρα αποτελέσματα μας αδικούν και ότι η ομάδα έχει πολλά περισσότερα να δώσει».
Ο Βησσαρίων Δρόσος αποκτήθηκε φέτος από Μακεδονικό, ενώ έχει θητεύσει στην Ακαδημία του Παναθηναϊκού, στον Αχιλλέα Φαρσάλων, με τον οποίο έκανε ντεμπούτο στη Γ’ Εθνική σε ηλικία 15 ετών, στις Κ-17 και Κ-19 της ΑΕΛ, στην Κ-19 του Απόλλωνα Λάρισας και στον Αετό Μακρυχωρίου, ενώ τα εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά του και το ταλέντο του κέντρισαν το 2021 την ολλανδική Χέρενφεεν, στην οποία είχε δοκιμαστεί μετά από σχετική πρόσκληση.

 

Ανθούπολη: Η καλύτερη επίθεση στον νομό

Η ομάδα της Ανθούπολης κινείται πλέον με κεκτημένη ταχύτητα στον 2ο Όμιλο της Β’ ΕΠΣΛ. Βρίσκεται μόνιμα στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα καταγράφοντας ένα πολύ σημαντικό ρεκόρ. Μετά από πέντε αγωνιστικές διαθέτει την καλύτερη επίθεση στον νομό (στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΛ) με 27 γκολ στο ενεργητικό της που σημαίνει 5,4 γκολ κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι. Ακολουθεί ο Αχιλλέας Φαρσάλων («DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ) με 24 γκολ σε επτά παιχνίδια και ο Ατρόμητος Αγ. Αναργύρων (Β’ ΕΠΣΛ, 3ος Όμιλος) με 22 γκολ σε πέντε αγώνες αντίστοιχα.
Η ομάδα του Μιχάλη Ζιώγα (το έργο του οποίου αποδίδει καρπούς) είναι το απόλυτο φαβορί, ωστόσο τίποτα δεν έχει κριθεί από τώρα.

 

Παρακολουθεί τα ερασιτεχνικά ο Βασίλης Καραπιάλης

Φαν του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου «δηλώνει» ο Βασίλης Καραπιάλης ο οποίος βρίσκεται ανελλιπώς στα γήπεδα του νομού κάθε Σαββατοκύριακο. Ο φωτογραφικός φακός της «Ε» τον «συνέλαβε» αυτήν τη φορά στη Γιάννουλη (την προηγούμενη αγωνιστική ήταν στο ντέρμπι του Αχιλλέα Φαρσάλων με το Κιλελέρ) όπου παρακολούθησε το παιχνίδι της τοπικής Δήμητρας με τον Παναγροτικό (1-0). Μαζί του και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και πρώην παρατηρητής αγώνων της ΕΠΣΛ, Φραγκούλης Λακερδάς.

 

Η πιο φτωχή σε γκολ

Η 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος της «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ ήταν η πιο φτωχή σε συγκομιδή τερμάτων μέχρι τώρα, καθώς σημειώθηκαν 19 γκολ. Το ρεκόρ κατέχει η 2η αγωνιστική της διοργάνωσης με 31 γκολ (3,8 κατά μ.ο. ανά παιχνίδι), δεύτερη καλύτερη είναι η 5η αγωνιστική με 26 τέρματα και στην τρίτη θέση ακολουθεί η 6η αγωνιστική με 25 γκολ αντίστοιχα. Η 1η και η 3η αγωνιστικές είχαν συγκομιδή 23 τερμάτων έκαστη, ενώ η 4η ένα γκολ λιγότερο ήτοι 22.

 

Επιασε κορυφή ο Κουβελάς

Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡ ΤΗΣ «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ

Στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ -μαζί με τον Μπλατσέρη του Αχιλλέας Φαρσάλων- αναρριχήθηκε ο Κουβελάς. Ο επιθετικός του Κιλελέρ μετά το χατ-τρικ στο 4-1 της ομάδας του επί του Μακρυχωρίου έφτασε τα 7 γκολ.
Στη δεύτερη θέση με ένα γκολ λιγότερο ακολουθεί ο Τσιάκος του Φαλανιακού. Αναλυτικά ο πίνακας των σκόρερ μετά τις επτά πρώτες αγωνιστικές στην «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ:
7 Γκολ: Μπλατσέρης (Αχιλλέας Φ.), Κουβελάς (Κιλελέρ)
6 Γκολ: Τσιάκος (Φαλανιακός)
5 Γκολ: Γκανάβας (Παναγροτικός)
4 Γκολ: Ραμάι (Συκούριο), Νικόλι (Μελισσοχώρι), Χριστοδούλου (Παναγροτικός), Αναγνώστης (Κιλελέρ)
3 Γκολ: Χασομέρης (Κιλελέρ), Κουμπούρας, Κερμελίδης (Αχιλλέας Φ.), Γκουντίκας, Μανακούσιος (Παναγροτικός), Ν. Μπατζέλας, Σπανός, Πράπας (Μαυροβούνι), Μάντζαρης (Γόννοι), Λ. Τσατσελάρι (Τύρναβος), Γελαλής (Βλαχογιάννι)
2 Γκολ: Βαγενάς, Φασούλας (Κιλελέρ), Λάκης (Βλαχογιάννι), Δημολιός, Γκαραλιάκος, Παπακωνσταντίνου, Μακρής (Αχιλλέας Φ.), Οσμάνι, Χριστώνης, Κουσιώρας (Πελασγιώτιδα), Κίτσιος (Οικονόμος), Καραμάνος (Μελισσοχώρι) Κόκκινος, Ντούρας, Χαζίζι (Σμόλικας), Δούκας, Δεληχάς (Δαμασιακος), Ακριβόπουλος, Μπέτσης (Μαυροβούνι), Μπούμπουλης (Γόννοι)

 

Γλέντησαν στο καζαναριό και επέστρεψαν στις νίκες

Συνήθως γίνεται το αντίστροφο. Πρώτα κερδίζεις και μετά το γλεντάς. Στην περίπτωση του Δαμασιακού τα πράγματα έγιναν με διαφορετική σειρά. Η ομάδα το βράδυ της Παρασκευής γλέντησε στο καζαναριό του Ματράκη όπου έβραζε τσίπουρο ο πρόεδρος του συλλόγου Ζήσης Δεληχάς και την Κυριακή το απόγευμα πήρε το τρίποντο στο Μελισσοχώρι (με 1-0 κόντρα στον τοπικό Αστέρα), επιστρέφοντας στις νικηφόρες εμφανίσεις μετά από τέσσερις αγωνιστικές. Γούρικο το καζαναριό…

 

Στιγμές απόλαυσης

Τα παιδιά χαίρονται και απολαμβάνουν το ποδόσφαιρο, ωστόσο όταν οι καιρικές συνθήκες διακόπτουν την αγωνιστική δράση το «παρεάκι» δεν χαλάει. Κάπως έτσι είχαν τα πράγματα για τους μικρούς του Αετού Μακρυχωρίου που απόλαυσαν το τραπέζι που τους παρέθεσε η φάρμα Αντάμαλης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass