Qatar 2022: Παγκόσμιο Κύπελλο

Δημοσίευση: 05 Δεκ 2022 8:00

«Καθάρισε» εύκολα η Αγγλία
*Κέρδισε τη Σενεγάλη με 3-0

Παρούσα σε προημιτελικό Μουντιάλ για δεύτερη διαδοχική φορά (στα γήπεδα της Ρωσίας το 2018 έφτασε μέχρι την τετράδα) θα είναι η Αγγλία, η οποία στο τέταρτο χρονικά ματς της φάσης των «16» της διοργάνωσης του Κατάρ επικράτησε άνετα με 3-0 της Σενεγάλης στο Αλ Μπαΐτ της Αλ Κορ. Με τους Τζουντ Μπέλινγχαμ (σε ηλικία 19 ετών και 158 ημερών ο άσος της Ντόρτμουντ έγινε ο δεύτερος νεαρότερος παίκτης που ξεκίνησε βασικός στην εθνική Αγγλίας σε νοκ-άουτ ματς Μουντιάλ, μετά από τον Μάικλ Όουεν, ο οποίος το 1998 απέναντι στην Αργεντινή ήταν μόλις 18 ετών και 198 ημερών) και Φιλ Φόντεν να μοιράζουν ασίστ (μία ο πρώτος, δύο ο δεύτερος) και τους Χέντερσον, Κέιν, Σάκα ν’ αξιοποιούν τις πάσες των συμπαικτών τους, τα «Τρία Λιοντάρια» κατάφεραν να προκριθούν εύκολα στους προημιτελικούς, όπου τους περιμένει η παγκόσμια πρωταθλήτρια, Γαλλία (Σάββατο στις 21:00).


Στην πρώτη της οργανωμένη επιθετική προσπάθεια, η ομάδα του Σαουθγκέιτ άλλαξε ωραία την μπάλα, ο Κέιν έδωσε στον Μπέλινγχαμ κι ο τελευταίος με ασίστ... μισό γκολ έδωσε την ευκαιρία στον Χέντερσον να πλασάρει υποδειγματικά τον Μεντί (1-0) από το σημείο του πέναλτι στο 38’.
Το γκολ έδωσε «φτερά» στους Άγγλους, που πέτυχαν και δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους (45’+3), με τον Χάρι Κέιν ν’ «ανοίγει λογαριασμό» στη διοργάνωση. Η Αγγλία κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο στο β’ μέρος και δεν άργησε να κάνει το 3-0 και να τελειώσει το ματς. Πάλι από ασίστ του Φόντεν, στο 57’, ο Σάκα ανέβασε το δείκτη του σκορ, με το τρίτο του τέρμα στη διοργάνωση.
Κίτρινες: Κουλιμπαλί
ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σαουθγκέιτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς (76’ Ντάιερ), Μαγκουάιρ, Σο, Χέντερσον (82’ Φίλιπς), Ράις, Μπέλινγχαμ (76’ Μέισον Μάουντ), Σάκα (65’ Ράσφορντ), Κέιν, Φόντεν (65’ Γκρίλις).
ΣΕΝΕΓΑΛΗ (Αλιού Σισέ): Ε.Μεντί, Σαμπαλί, Κουλιμπαλί, Ντιαλό, Γιάκομπς (84’ Μπαλό-Τουρέ), Σις (46’ Γκέιγ), Ν.Μεντί, Εντιαγέ (46’ Ντιένγκ), Ντιατά, Σαρ, Ντιά (72’ Ντιεντιού).

 

Ο Εμπαπέ οδηγός της Γαλλίας

Η Γαλλία επιβεβαίωσε τα προγνωστικά, νίκησε χθες την Πολωνία με 3-1 και πήρε εύκολα την πρόκριση για τα προημιτελικά του Μουντιάλ του Κατάρ, όπου θα παίξει με την Αγγλία.
Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές στηρίχθηκαν στα μεγάλα επιθετικά ατού της για να λυγίσουν την αντίσταση της ομάδας του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ειδικά στον σούπερ σταρ τους, τον Κιλιάν Εμπαπέ, ο οποίος διέλυσε την άμυνα της Πολωνίας, δίνοντας την ασίστ για το πρώτο γκολ του Ολιβιέ Ζιρού (44’), που έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών της χώρας του με 52 τέρματα, και πέτυχε το δεύτερο και το τρίτο (74ο και 91ο λεπτό) με δύο εντυπωσιακά σουτ.
Ο διάσημος άσος έγινε έτσι ο πρώτος ποδοσφαιριστής που φτάνει τα 8 γκολ σε Μουντιάλ πριν κλείσει τα 24 του χρόνια! Η Πολωνία μείωσε με πέναλτι του Λεβαντόφσκι στις καθυστερήσεις.
Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Χεσούς Βαλενσουέλα από τη Βενεζουέλα, έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Τσουαμενί - Μπερεζίνσκι
Πολωνία (Τσέσλαβ Μιχνίεβιτς): Σέζνι, Κας, Γκλικ, Κίβιορ (88’ Γκροσίτσκι), Μπερεζίνσκι, Σ. Σιμάνσκι, Κριχόβιακ (71’ Μπιέλικ), Φρανκόφσκι (88’ Μπέντναρεκ), Ζιελίνσκι, Kαμίνσκι (71’ Ζαλέφσκι), Λεβαντόφσκι.
Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Λιορίς, Κουντέ, Βαράν, Ουπαμεκανό, Τεό Ερναντέζ, Ραμπιό, Τσουαμενί (67’ Φοφανά), Γκριεζμάν, Ντεμπελέ (76’ Κομάν), Ζιρού (76’ Τιράμ), Εμπαπέ.

 

Ο 1000άρης Μέσι άνοιξε τον δρόμο...

Ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου, Λιονέλ Μέσι, γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο το 1000ό ματς της καριέρας του. Άνοιξε τον δρόμο στο 35’ στην Αργεντινή με το γκολ που πέτυχε εναντίον της Αυστραλίας και στο 57’ ο Άλβαρες έδωσε καθαρό προβάδισμα πρόκρισης της «αλμπισελέστε» στους προημιτελικούς του Μουντιάλ 2022. Με το τελικό 2-1 η ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί απέναντι στα «καγκουρό», προκρίθηκε στους «8» της διοργάνωσης, όπου την Παρασκευή (9/12, 21:00) θα παίξει με την Ολλανδία, με φόντο το «εισιτήριο» για την τετράδα. Το φινάλε, πάντως, ήταν θρίλερ, με την Αργεντινή να χάνει τη μία ευκαιρία μετά την άλλη και αυτό λίγο έλλειψε να της στοιχίσει, αλλά ο γκολκίπερ Μαρτίνες απέτρεψε το 2-2! Η πρώτη επίσημη αναμέτρηση των δύο ομάδων (είχαν συναντηθεί σε φιλικό το 2007 με την Αργεντινή να νικά 1-0) κρίθηκε από την κλάση του Λιονέλ Μέσι κι από ένα τραγικό λάθος του γκολκίπερ των Αυστραλών, Ράιαν. Τα πράγματα, μετά το δεύτερο γκολ πήραν το δρόμο τους και οι Αργεντινοί έχουν κάθε λόγο να συνεχίσουν να ονειρεύονται... την κούπα.
Κίτρινες: Ιρβάιν, Ντέγκενεκ
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Λιονέλ Σκαλόνι): Μαρτίνες, Μολίνα (80’ Μοντιέλ), Ρομέρο, Οταμέντι, Ακούνια (72’ Ταλιαφίκο), Ντε Πολ, Φερνάντες, Μακ Άλιστερ (80’ Παλάσιος), Γκόμες (50’ Λισάντρο Μαρτίνες), Μέσι, Άλβαρες (71’ Λαουτάρο Μαρτίνες)
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Γκράχαμ Αρνολντ): Ράιαν, Ντέγκενεκ (72’ Κάρασιτς), Σούταρ, Ρόουλς, Μπέχιτς, Λέκι (72’ Κούολ), Μόουι, Ιρβάιν, Μπάκους (58’ Χρούστιτς), Μακ Γκρι (58’ Γκούντγουϊν), Ντιουκ (72’ Μακλάρεν)

 

Νέες μάχες σήμερα
*Ιαπωνία-Κροατία, Βραζιλία-Ν. Κορέα

Η μάχη των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ αρχίζει πλέον να «φουντώνει» και σήμερα Δευτέρα (5/12) επιφυλάσσει άλλο ένα πολύ σπουδαίο «ζευγάρι» αγώνων, με τη Βραζιλία -εκ των μεγάλων φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου- να μπαίνει στα νοκ-άουτ με διάθεση να δικαιολογήσει τις υψηλές προσδοκίες της.  Τα σημερινά παιχνίδια:
Ιαπωνία-Κροατία     (17:00)
Βραζιλία-Ν. Κορέα     (21:00)
*Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα στη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ
Σάββατο 3 Δεκεμβρίου
ΟΛΛΑΝΔΙΑ-ΗΠΑ    3-1
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ-Αυστραλία    2-1
Κυριακή 4 Δεκεμβρίου
ΓΑΛΛΙΑ-Πολωνία    3-1
ΑΓΓΛΙΑ-Σενεγάλη    3-0
ΣΗΜΕΡΑ
Ιαπωνία-Κροατία    17:00
Βραζιλία-Ν. Κορέα    21:00
ΑΥΡΙΟ
Μαρόκο-Ισπανία    17:00
Πορτογαλία-Ελβετία     21:00
*Με κεφαλαία οι ομάδες που προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass