FIFA WORLD CUP - QATAR 2022

«Τρία... Λιοντάρια» «έφαγαν» την Ουαλία

Δημοσίευση: 30 Νοε 2022 10:10

Το 104ο ραντεβού ανάμεσα στην Αγγλία και στην Ουαλία και πρώτο σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου ανέδειξε μεγάλη νικήτρια την πρώτη με 3-0, αποτέλεσμα που χάρισε στα «Τρία Λιοντάρια» την πρωτιά του 2ου Ομίλου (δύο νίκες και μία ισοπαλία) και το «εισιτήριο» για τα νοκ-άουτ ματς της διοργάνωσης.


Την Κυριακή (4/12) η ομάδα του Γκάρεθ Σαουθγκέιτ θα βρει απέναντί της τη Σενεγάλη (2η του 1ου γκρουπ) σε ματς με... φόντο τους προημιτελικούς, ενώ η Ουαλία μετά τη χθεσινή της ήττα (2η μετά το 2-0 από το Ιράν) στην πρώτη παρουσία της σε τελικούς Μουντιάλ μετά το 1958, αποκλείστηκε κι επιστρέφει... σπίτι της με απολογισμό 2 ήττες και μία ισοπαλία (1-1 με τις ΗΠΑ στην πρεμιέρα).
Ράσφορντ και Φόντεν ήταν οι πρωταγωνιστές και σκόρερ στο 50’ και 52’.
Την πρώτη φορά ο Φόντεν κέρδισε (ανύπαρκτο) φάουλ έξω από την περιοχή και ο Ράσφορντ με απευθείας εκτέλεση έβαλε μπροστά την Αγγλία (1-0), για να έρθει ο Ράσφορντ τη δεύτερη να κλέψει την μπάλα στην προσπάθεια των Ουαλών να οργανωθούν έξω από την περιοχή τους, να δώσει στον Κέιν και ο αρχηγός με ασίστ... μισό γκολ να δώσει την ευκαιρία στον Φόντεν από κοντά να «γράψει» το 2-0.
Ο σέντερ φορ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάρκους Ράσφορντ, ολοκλήρωσε την εξαιρετική του εμφάνιση με ένα ακόμα προσωπικό γκολ στο 68ο λεπτό, με σουτ μέσα από την περιοχή, κι απόλυτα δικαιολογημένα κατά τη στιγμή της αλλαγής του στο 76’ γνώρισε την αποθέωση των Άγγλων φιλάθλων.
Διαιτητής: Σλάβκο Βίντσιτς (Σλοβενία)
Κίτρινες: Τζέιμς, Ράμσεϊ
Οι συνθέσεις:
ΟΥΑΛΙΑ (Ρομπ Πέιτζ): Γουόρντ, Μέπαμ, Ρόντον, Ντέιβις (59’ Μορέλ), Αμπάντου, Ν. Γουίλιαμς (36’ Ρόμπερτς), Άλεν (81’ Κόλγουιλ), Ράμσεϊ (46’ Τζόνσον), Τζέιμς (77’ Γουίλσον), Μπέιλ, Μουρ
ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σαουθγκέιτ): Πίκφορντ, Γουόκερ (57’ Αλεξάντερ Αρνολντ), Στόουνς, Μαγκουάιρ, Σο (65’ Τρίπιερ), Ράις (58’ Φίλιπς), Χέντερσον, Μπέλιγχαμ, Φόντεν, Ράσφορντ (76’ Γκρίλις), Κέιν (58’ Γουίλσον)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass