Αδικη ήττα για τον Ηρακλή Λάρισας

*Ήταν καλύτερος, αλλά έχασε από τον Διαγόρα 1-0 *Πολλά παράπονα εκφράστηκαν για τη διαιτησία

Δημοσίευση: 28 Νοε 2022 17:20

Φιλότιμα προσπάθησε χθες στο AEL FC ARENA ο Ηρακλής Λάρισας, όμως, δεν τα κατάφερε και αυτήν τη φορά, γνωρίζοντας την ήττα από τον Διαγόρα Ρόδου με σκορ 1-0. Αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε στο 80’ κι ενώ οι φιλοξενούμενοι αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο από το 62’, λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Παπαϊωάννου.


Παιχνίδι που διεξήχθη στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Α’ Ομίλου της Super League 2 και τα είχε όλα, ενώ μια φράση του αείμνηστου προπονητή του Παναθηναϊκού Ίβιτσα Οσιμ «πόρνη μπάλα», ίσως αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα της χθεσινής αναμέτρησης, όπου αποδείχθηκε πως στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει δικαιοσύνη.
Και δεν το υποστηρίζουμε αυτό για να δικαιολογήσουμε το 0-1, αλλά ούτε και σε καμία περίπτωση να αδικήσουμε μια προσπάθεια έντεκα παιδιών από τη Ρόδο, που στο τέλος θα μπορούσαν και με δέκα παίκτες να δώσουν μεγαλύτερη διάσταση στη νίκη τους, χάνοντας στις αντεπιθέσεις κλασικές ευκαιρίες.
Αν κάποιος φίλαθλος έβλεπε το παιχνίδι μετά το 70’, ίσως και να δικαιολογούσε το 0-1, αλλά αν ήταν από την αρχή στο γήπεδο, θα έβλεπε πως ο Ηρακλής ήταν πολύ άτυχος στις τελικές του προσπάθειες, ενώ είχε και κόντρα τη διαιτησία του κ. Ξηρογιάννη από την Ένωση Βοιωτίας, ο οποίος ελέγχεται για τον μη καταλογισμό ενός πέναλτι υπέρ του Ηρακλή στο πρώτο ημίχρονο και για την ανεκτικότητα που έδειξε σε σκληρά μαρκαρίσματα.
ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Ο Ηρακλής ξεκίνησε ορεξάτα τον αγώνα και αποφασισμένος να πάρει τους τρεις πρώτους βαθμούς στο Πρωτάθλημα, καθώς είχαν προηγηθεί τρεις ήττες.
Είχε δε την πρώτη καλή στιγμή στο 10ο λεπτό με τον Τασιούλη να κάνει το σουτ μερικά μέτρα έξω από την περιοχή και τον Γαλάνη να διώχνει σε έναν χώρο που ο αφύλακτος Συρεγγέλας έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά του δεξιού δοκαριού, χάνοντας τεράστια ευκαιρία σε κενό τέρμα ουσιαστικά.
Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να πιέζουν και στο 16’ κατέγραψαν μία ακόμα ευκαιρία, με τον Τσιμίκα να εκτελεί το φάουλ και τον Δοδοντσάκη να κάνει την κεφαλιά, με την μπάλα να κοντράρει σε αμυντικό και να καταλήγει σε κόρνερ, που πέρασε ανεκμετάλλευτο.
Παρόλα αυτά, ο Ηρακλής έψαξε το γκολ μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους. Στο 32’ ο Δοδοντσάκης έκανε την κεφαλιά, με τον Πετράκη να βρίσκει την μπάλα και να την απομακρύνει σε κόρνερ, στο 43’ σημειώθηκε νέα καλή στιγμή για τον Ηρακλή με τον Γκουγκούδη να βλέπει εκτός θέσης τον Γαλάνη και να στέλνει την μπάλα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 44’ υπήρξαν δικαιολογημένες φωνές των γηπεδούχων για χέρι ποδοσφαιριστή του Διαγόρα μέσα στην περιοχή μετά από εκτέλεση φάουλ του Τασιούλη, με τον κ. Ξηρογιάννη να έχει αντίθετη άποψη.
Οι διαμαρτυρίες συνεχίστηκαν και στην ανάπαυλα, κι ενώ ο ρέφερι για να ηρεμήσουν τα πνεύματα είχε δείξει δύο κίτρινες στους γενικούς αρχηγούς των δύο ομάδων στους πάγκους.
Στην επανάληψη ο Ηρακλής μπήκε δυναμικά, προσπαθώντας να βρει τον τρόπο για να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενουμένων.
Στο 47’, μετά από κόρνερ του Τασιούλη ο Συρεγγέλας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Γαλάνη. Δύο λεπτά αργότερα στο 49’ , σε φαλτσαριστό σουτ του Λεσάι από το ύψος της μεγάλης περιοχής μετά από πάσα του Τσιμίκα, η μπάλα έφυγε άουτ δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι. Στο 57’ νέα κεφαλιά από τον Συρεγγέλα, η οποία πέρασε πάνω από τη συμβολή των δοκών. Στο 62’ ο Παπαϊωάννου αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα, με τους φιλοξενούμενους να μένουν με ποδοσφαιριστή λιγότερο.
Ο Ηρακλής τα έπαιξε όλα για όλα ώστε να φτάσει στο τρίποντο έχοντας ποδοσφαιριστή παραπάνω, στο 69ο λεπτό το συρτό σουτ του Τασιούλη κατέληξε στην αγκαλιά του Γαλάνη. Νέα μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 73’ με τον Τασιούλη να κάνει το πλασέ από τη γωνία της μεγάλης περιοχής και την μπάλα να φεύγει εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του τερματοφύλακα του Διαγόρα.
Κόντρα στη ροή του ματς ο Διαγόρας προηγήθηκε στο 80ό λεπτό, όταν ο Παραστατίδης, που ήταν από τους καλύτερους παίκτες των νικητών, βγήκε με πολλές δυνάμεις στην κόντρα και γύρισε σε έναν χώρο, που ο Λιονέλ με ένα δυνατό σουτ από τα όρια της περιοχής έκανε το 0-1. Από εκεί και πέρα ο Ηρακλής έψαξε το τέρμα της ισοφάρισης, δίχως να το καταφέρνει ως το φινάλε και οι φιλοξενούμενοι έχασαν τρεις ακόμα ευκαιρίες, μία με τον Παραστατίδη (86’) και δύο με τον Λιονέλ (90’ +1’ και 90’+2’), όπου ο γκολκίπερ του Ηρακλή Κουτζαβασίλης απέτρεψε τα ακόμα χειρότερα.
Το τελικό αποτέλεσμα με βάση τη συνολική εικόνα αδικεί τον Ηρακλή, αφού οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας, τις ευκαιρίες και σε μία στιγμή που ο Γκαλίτσιος είχε τραυματιστεί, ο Διαγόρας βρήκε τους κενούς χώρους και σκόραρε. Πολλά και δικαιολογημένα τα παράπονα από τη διαιτησία, όπου οι άνθρωποι του Ηρακλή «φωνάζουν» για αποφάσεις του ρέφερι της αναμέτρησης.
Ο διαιτητής κ. Ξηρογιάννης (Βοιωτίας) ακόμη δείχνει κίτρινες… Όπως σημειώσαμε, τις αντίκρισαν από τον Ηρακλή οι Μπάμης (9’), Συρεγγέλας (29’), Δοδοντσάκης (43’), Καψάλης (78’), Γκουγκούδης (87’) και στον πάγκο οι κ. Καπετανόπουλος (21’), Χατζούλης (44’), ενώ από τον Διαγόρα οι Μανιώτης (24’), Τάτσης (45’+1’), Λιονέλ (49’), Γαλάνης (82’) και στον πάγκο ο γενικός αρχηγός της ομάδας (44’). Με δύο κίτρινες που αντίκρισε στο 47’και 62’ αποβλήθηκε ο Παπαϊωάννου των φιλοξενουμένων.
Αντίθετα με τον διαιτητή, δεν είχαν προβλήματα οι δύο συνεργάτες του, Φίλος (Βοιωτίας) - Πριόνας (Εύβοιας).
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Παναγιώτης Διλμπέρης): Κουτζαβασίλης, Γκαλίτσιος, Καψάλης, Γκουγκούδης, Τασιουλής, Μπάμης (56’ Αλτάνης), Τσιμίκας, Δοδοντσάκης (58’ Ζαφειρίου), Συρεγγέλας, Μπαλαμώτης (66’ Ευθυμιάδης), Λεσάι.
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ (Πάρης Ανδράλας): Γαλάνης, Μαγκάκης, Πετράκης, Τάτσης, Μανιώτης, Παπαϊωάννου, Βουργουντζής (54’ Παραστατίδης), Μπλάνκο (51’ Καραμάνης), Λιονέλ, Αντεσίνα (71’ Μπούμπας), Τσιαντούλας.
*Στο AEL FC ARENA εθεάθη και ένας παίκτης-σημαία του Ποσειδώνα Νέων Πόρων, ο αρχηγός του Βάιος Στούμπος, ο οποίος βρέθηκε για τον γκολκίπερ του Διαγόρα Ιωάννη Γαλάνη, που είναι από τον Πλαταμώνα και ήταν χθες σταθερός κάτω από τα δοκάρια.
*Ο Ηρακλής Λάρισας συμμετείχε στη δράση της Super League 2 της 4ης αγωνιστικής για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Η διοίκηση τάσσεται υπέρ των γυναικών που κακοποιούνται παγκοσμίως και τις προτρέπει να καταγγέλλουν άμεσα αυτές τις ανεπίτρεπτες συμπεριφορές.

ΜΙΚΡΑ ΑΠΟ ΤΟ AEL FC ARENA

HRAKLHS-20.jpg

*Χαμόγελα για το 0-2 στη Φιλιππούπολη, από τους Τάσο Βενέτη, Αλέξανδρο Βεργώνη, ενώ ο τεχνικός της ΑΕΛ Παναγιώτης Γκουτσίδης δείχνει πιο συγκρατημένος.

HRAKLHS-18.jpg

*Θωμάς Κυπαρίσσης, Μιλτιάδης Ζιάκας, Κώστας Κατσάρας και αριστερά τους ο διοικητικός παράγοντας της ΑΕ Κιλελέρ, Μανώλης Κωστόπουλος.

 

HRAKLHS-19.jpg*Το κρύο ήταν αισθητό χθες στις κερκίδες του AEL FC ARENA και ο προπονητής του Αετού Μακρυχωρίου με τους Δημήτρη Τσακμακίδη, Δημήτρη Βουτσιλά, βρήκαν την ευκαιρία στο ημίχρονο της αναμέτρησης να σχολιάσουν το ματς που βρισκόταν σε εξέλιξη, αλλά και την προχθεσινή λαρισινή μονομαχία Απόλλωνα Λάρισας-ΑΕΛ.

HRAKLHS-15.jpg

*Ο διαιτητής κ. Ξηρογιάννης με τις αποφάσεις του προκάλεσε πολλές φορές τις έντονες διαμαρτυρίες των φίλων του Ηρακλή Λάρισας.

Του Χρήστου Αρχοντούλη
Φωτ.: Κώστας Τσάντζος
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass