«Καθάρισε» εύκολα η ΑΕΛ

ΚΕΡΔΙΣΕ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ (;) ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ 2-0 - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΟΓΚΜΠΟΕ - ΠΟΙΟ ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΤΟΥ ΜΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ…

Δημοσίευση: 27 Νοε 2022 16:46

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας
Φωτ.: Κων. Τσάντζος

Μόνο λαρισινό ντέρμπι δεν είδαμε στο γήπεδο της Φιλιππούπολης, καθώς η ΑΕΛ, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής ημέρας της Super League 2, κέρδισε εύκολα τον Απόλλωνα Λάρισας με 2-0, χάρη σε τέρματα που πέτυχαν ο Πεντρόσο (33’) και ο Όγκμποε (60’).

Μπροστά σε 1.500 περίπου φιλάθλους (διατέθηκαν 1.800 εισιτήρια των 15 ευρώ) -στη συντριπτική πλειοψηφία τους οπαδοί της ΑΕΛ- δύσκολα θα υπήρχε άλλο αποτέλεσμα, αφού ο Απόλλωνας Λάρισας παρουσιάστηκε φοβισμένος καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του ...Σάββα Σιατραβάνη.
Με τη νίκη αυτή η ΑΕΛ βρίσκεται σε θέση ανόδου, αφού ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ Β’ δεν έχει αυτό το δικαίωμα, ενώ ο Απόλλωνας Λάρισας είναι καθηλωμένος στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και το άγχος του είναι αν θα του επιστραφούν κάποιοι βαθμοί από τους εννέα που του αφαιρέθηκαν λόγω προβλημάτων με την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.
Η νίκη της ομάδας του Παναγιώτη Γκουτσίδη ήταν πέρα για πέρα δίκαιη και το μόνο άγχος που δημιουργήθηκε είναι πόσο σοβαρός είναι ο τραυματισμός του Όγκμποε κατά πρώτο λόγο (θα κάνει αύριο μαγνητική τομογραφία) και κατά δεύτερο του Αλέξανδρου Νικολιά. Και οι δύο έγιναν αλλαγή κατά τη διάρκεια του αγώνα. Η ΑΕΛ κρατάει, επίσης, την πολύ καλή εμφάνιση των Κώστα Παπαγεωργίου και Πεντρόσο, αλλά και τη «δικαίωση» των ανθρώπων της ΑΕΛ να αφήσουν ελεύθερο τον Ζαχαράκη, που χθες ήταν εγκλωβισμένος ανάμεσα σε Ηλιάδη και Γκοτζαμανίδη. Ίσως επηρεάστηκε συναισθηματικά παίζοντας κόντρα στην πρώην του ομάδα.
Από κει και πέρα, ο τεχνικός Βαγγέλης Μόρας στη συνέντευξη Τύπου εξέφρασε παράπονα που κάποιοι Λαρισαίοι δεν σεβάστηκαν τους ντόπιους παίκτες του Απόλλωνα και τόνισε ότι ο Απόλλωνας έχει περισσότερους από την ΑΕΛ, αλλά όλοι είναι ΑΕΛ…

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Παναγιώτης Γκουτσίδης αγωνίστηκε με το γνωστό 4-3-3, έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Κώστα Θεοδωρόπουλο, στην άμυνα τους: Θαν. Παπαγεωργίου (δεξιά), Γκοτζαμανίδη, Ηλιάδη, Μαϊδανό (αριστερά), στη μεσαία γραμμή τους: Θωμαΐδη (αμυντικό χαφ) και πιο μπροστά Πλέγα και Κ. Παπαγεωργίου. Στην επίθεση ήταν οι Νικολιάς (δεξιά), Όγκμποε και Πεντρόσο (αριστερά).
Ο Απόλλωνας αγωνίστηκε με 3-5-2 έχοντας τον Μελί κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους: Καλούση (δεξιά), Γιαννίτση και Κλιγγόπουλο (αριστερά). Στη μεσαία γραμμή ο Λίταινας δεξιά, αμυντικό χαφ ο Χαλάτσης και αριστερά ο Ντι Αγκοστίνο. Πιο μπροστά ήταν οι Σιατραβάνης και Λούκας Γκαρσία, ενώ στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκαν οι Ζαχαράκης και Σταματής.
Από την αρχή η ΑΕΛ πήρε τα ηνία του αγώνα. Στο 2’ ο Κώστας Παπαγεωργίου σουτάρει έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά μπλοκάρει ο Μελί, ενώ στο 15’ οι ίδιοι ήταν ξανά πρωταγωνιστές μιας φάσης, αλλά ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα Λάρισας αποκρούει σε κόρνερ.
Ενδιάμεσα υπήρχε ένα σουτ του Χαλάτση έξω από τη μεγάλη περιοχή που κατέληξε άουτ.
Ο Νικολιάς στο 18’ κάνει σουτ που στέλνει την μπάλα άουτ και κάνει νέα φάση ο Απόλλωνας, όταν ο Σταματής κάνει σέντρα από δεξιά, αλλά προλαβαίνει και μπλοκάρει την μπάλα ο Θεοδωρόπουλος.
Ο Μελί είναι πάλι πρωταγωνιστής του αγώνα, όταν στο σουτ του Κώστα Παπαγεωργίου στο 30’ μπλοκάρει την μπάλα, ενώ στο 33’ γίνεται το 0-1. Ο Κώστας Παπαγεωργίου τροφοδότησε τον Πεντρόσο που μέσα από τη μεγάλη περιοχή έκανε το 0-1.
Στο 39’ είχαμε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του Απόλλωνα Λάρισας, όταν το σουτ του Χαλάτση από το σημείο του πέναλτι (μόνος αμαρκάριστος) αποκρούει ενστικτωδώς ο Θεοδωρόπουλος.
Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, το μοναδικό γεγονός της αναμέτρησης ήταν ο τραυματισμός του Νικολιά που αντικαταστάθηκε από τον Νίνο.
Με το «ρευστό» 1-0 η ΑΕΛ μπήκε δυνατά στον αγώνα και στο 52’ έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία. Ο Κώστας Παπαγεωργίου εκτελεί κόρνερ, ο Θανάσης Παπαγεωργίου κάνει κεφαλιά προς τα πίσω, ο Ηλιάδης πιάνει νέα κεφαλιά και στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και αυτή φτάνει στον Γκοτζαμανίδη που μέσα από τη μικρή περιοχή σουτάρει, αλλά αποκρούει ο Γιαννίτσης σαν «από μηχανής Θεός» σε κόρνερ.
Στο 55’ μακρινό σουτ του Γιαννίτση στέλνει την μπάλα άουτ και στο 60’ ουσιαστικά τελειώνει ο αγώνας. Ο Κώστας Παπαγεωργίου κάνει μια υπέροχη πάσα στον Όγκμποε, που δεν δυσκολεύεται να κάνει το 0-2.
Στο 61’, σουτ του Ζαχαράκη αποκρούει σε κόρνερ ο Θεοδωρόπουλος και στην εκτέλεσή του η μπάλα πήρε τροχιά προς τα δίχτυα και απέκρουσε δύσκολα ο τερματοφύλακας της ΠΑΕ ΑΕΛ.
Μέχρι το 85’ ο Απόλλωνας πήρε τα ηνία του αγώνα και προσπάθησε να μειώσει το σκορ κάνοντας ορισμένες φάσεις. Θετικό ρόλο έπαιξαν οι αλλαγές του Βαγγέλη Μόρα που έδωσαν φρεσκάδα στην ομάδα.
Στο 65’, το σουτ του Γκαρσία εξουδετερώνει ο Θεοδωρόπουλος, ενώ στο 79’ το σουτ του Σιατραβάνη μέσα από τη μεγάλη περιοχή στέλνει την μπάλα άουτ. Τέλος, στο 81’, από σέντρα του Σιατραβάνη, ο Σταματής πιάνει κεφαλιά, αλλά μπλοκάρει ο Θεοδωρόπουλος.
Ο κύκλος των φάσεων ολοκληρώθηκε με μια εκτέλεση φάουλ του Μαυριά στο 90’+2’ που κατέληξε άουτ.
Μετά το τέλος του αγώνα, στην ΑΕΛ ασχολούνταν περισσότερο με τον τραυματισμό του Όγκμποε (87’) παρά με τη νίκη.

 

ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ
Από την ΑΕΛ κορυφαίοι οι: Κώστας Παπαγεωργίου, Πεντρόσο και ο Θεοδωρόπουλος για τη μεγάλη απόκρουση στο σουτ του Χαλάτση. Ο Θεοδωρόπουλος για ένα ακόμα παιχνίδι κράτησε την εστία του απαραβίαστη (εξαίρεση ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ Β’).
Τα μπακ μπορούσαν καλύτερα, ενώ Ηλιάδης, Γκοτζαμανίδης ήταν καλοί. Ο Θωμαΐδης αρκετά καλός, ενώ ο Πλέγας έχει εξάρσεις. Ο Νικολιάς προσπάθησε, ενώ ο Νίνο έκανε λίγα πράγματα. Για τον Όγκμποε τα λόγια είναι περιττά… Οι υπόλοιποι έπαιξαν λίγο.
Κορυφαίος από τον Απόλλωνα Λάρισας ο Σάββας Σιατραβάνης. Σούπερ παιχνίδι… Ακολούθησαν ο Μελί με τον Γιαννίτση και τον Καλούση. Περιμέναμε περισσότερα από τον Ζαχαράκη και τον Χαλάτση (ίσως έπαιξε ρόλο το συναίσθημα σαν πρώην παίκτης της ΑΕΛ). Ο Σταματής αν και υπέρβαρος ήταν μέσα σε πολλές φάσεις (στο τέλος αποθεώθηκε από τους φίλους της ΑΕΛ γιατί μάλλον τους θύμισε τον Μαρουκάκη), ενώ μας άρεσε πολύ ο Γκαρσία.
Οι υπόλοιποι, όχι κάτι ιδιαίτερο…

 

Η ΔΙΑΤΗΣΙΑ
Εύκολο έργο για τον διαιτητή Κατσικογιάννη (Ηπείρου) που έδειξε κίτρινες κάρτες στους: Χαλάτση, Μελί, Ηλιάδη και Νίνο. Σωστοί στις υποδείξεις οι βοηθοί Κουφός και Μποζατζίδης (Μακεδονίας).

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Βαγγέλης Μόρας): Μελί, Γκαρσία (76’ Μπεκιαρίδης), Σιατραβάνης, Σταματής, Γιαννίτσης, Λίταινας, Καλούσης (57’ Κοντρέρας), Χαλάτσης (46’ Κοτσιανούλης), Ντι Αγκοστίνο, Ζαχαράκης (66’ Μπαλογιάννης), Κλιγγόπουλος.
ΑΕΛ (Παναγιώτης Γκουτσίδης): Θεοδωρόπουλος, Αθ. Παπαγεωργίου, Μαϊδανός, Γκοτζαμανίδης, Ηλιάδης, Πλέγας (78’ Μαυριάς), Κ. Παπαγεωργίου, Θωμαΐδης, Ογκμπόε (87’ λ.τ. Τσουμάνης), Πεντρόσο (87’ Καλουτσικίδης), Νικολιάς (43’ λ.τ. Νίνο).

 

ΠΑΕ Απόλλων κατά ΕΛΑΣ

Από τον Απόλλωνα Λάρισας σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώθηκαν τα παρακάτω:
«Η ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας νιώθει απογοητευμένη και άκρως προσβεβλημένη από τη στάση των οργάνων της Ελληνικής Αστυνομίας.
Η ΕΛ.ΑΣ. επέτρεψε την είσοδο στο γήπεδο ανά 4-5 ατόμων με ένα εισιτήριο και ιδίως στη Θύρα 2.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την οικονομική ζημιά της εταιρείας μας, αφού ενώ στο γήπεδο ήταν πάνω από 2.000 άτομα, τα εισιτήρια ήταν πολύ λιγότερα.
Ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας για άλλη μια φορά, παρά τις υποσχέσεις που μας δόθηκαν από την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας».

 

Μεταξύ άλλων, τον αγώνα παρακολούθησαν οι βουλευτές Χρήστος Κέλλας (παρέα με τον μακροβιότερο δήμαρχο Λαρισαίων Κώστα Τζανακούλη), Βασίλης Κόκκαλης (με τον φίλο Χάρη Μητσιάκο). Επίσης, είδαμε τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη και τους αντιδημάρχους Κωνσταντίνο Διαμάντο, Γιάννη Αλεξούλη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass