ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΣΟΚ:

H Σαουδική Αραβία νίκησε την Αργεντινή του Μέσι με 2-1

Δημοσίευση: 23 Νοε 2022 9:15

Κεραυνός στο Λουσάιλ. Η Σαουδική Αραβία προκάλεσε ένα από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά σοκ στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου, νικώντας 2-1 την Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι, χάρη σε μια συναρπαστική ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο, κάνοντας περίπλοκη τη συνέχεια του ταξιδιού της ομάδας του Λιονέλ Σκαλόνι στο Μουντιάλ του Κατάρ.


Στην πέμπτη και τελευταία του προσπάθεια για το μοναδικό σημαντικό τρόπαιο που του λείπει, ο 35χρονος Μέσι άνοιξε το σκορ με πέναλτι- έπειτα από υπόδειξη του VAR για τράβηγμα στον Παρέδες -στο 10ο λεπτό σε μια κυρίαρχη εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου, όπου ακυρώθηκαν επίσης τρία γκολ που πέτυχαν ο ίδιος (22’) και ο Λαουτάρο Μαρτίνες (27’, 35’) ως οφσάιντ. Όμως, η Σαουδική Αραβία, η δεύτερη ομάδα με τη χαμηλότερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA στο τουρνουά (μετά την Γκάνα), μπήκε προσεκτικά στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, πιέζοντας την άμυνα της Αργεντινής μπροστά σε ένα ξέφρενο κοινό 88.012 φιλάθλων.
Ο Σαλέχ Αλ Σέχρι με ένα διαγώνιο χαμηλό σουτ ισοφάρισε γρήγορα, στο 48ο λεπτό, ενώ ο Σαλέμ Αλ Νταουσαρί πέντε λεπτά αργότερα, στο 53’, με εξαιρετικό σουτ, έκανε την απρόσμενη ανατροπή, αφήνοντας την Αργεντινή και τον Μέσι να φαίνονται εντελώς σοκαρισμένοι στην πρεμιέρα του 3ου ομίλου. Στο 9ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αλ Σαχράνι συγκρούστηκε άσχημα με τον τερματοφύλακά του και αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το ματς, πριν ο Άλβαρες πρωταγωνιστήσει στην τελευταία ευκαιρία της Αργεντινής, όταν την κεφαλιά του απέκρουσε ο Αλ Οβάις.
Παρά την πολύ μεγάλη κατοχή μπάλας, η Αργεντινή δεν μπόρεσε να διασπάσει την άμυνα της Σαουδικής Αραβίας, η οποία αγωνίζεται για έκτη φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά δεν είχε κερδίσει ποτέ στο παρελθόν ένα εναρκτήριο παιχνίδι.
Διαιτητής: Σλάβκο Βίντσιτς (Σλοβενία)
Κίτρινες: Αλ Μαλκί (67’), Αλ Μπουλαϊχί (75’), Σαλέμ (79’), Σαούντ (82’), Ναβάφ (92’) Αλ Οβάις (92’)
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Λιονέλ Σκαλόνι): Εμιλιάνο Μαρτίνες, Μολίνα, Ρομέρο (59’ Λισάντρο Μαρτίνες), Οταμέντι, Ταλιαφίκο (71’ Ακούνια), Ντε Πολ, Παρέδες (59’ Έντσο Φερνάντες), Πάπου Γκόμες (59’ Χουλιάν Αλβάρες), Λαουτάρο Μαρτίνες, Ντι Μαρία, Μέσι
ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ (Εβρέ Ρενάρ): Αλ Οβάις, Αλ- Μπουλαϊχί, Αμπντουλχαμίντ (99’ Αλ-Μπουαράικ), Αλ-Σαρχάνι (90’ Αλ Μπουραίκ) , Αλ-Ταμπάκτι, Αλ-Μάλκι, Αλ-Νταουσάρι, Αλ-Σεχρί (78’ Αλ Γκανάμ), Κάνο, Αλ-Φαράχ (45’ Αλ Αμπέμπ, 89’ Αλ Αμρί) , Αλ-Μπουραικάν (89’ Ασίρι).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass