Αδικη ήττα για τον Ηρακλή…

Ηταν καλύτερος, αλλά έχασε από τον Απόλλωνα Πόντου

Δημοσίευση: 14 Νοε 2022 17:00

Τη δεύτερη ήττα στο πρωτάθλημα γνώρισε χθες ο Ηρακλής Λάρισας στο Ael Fc Arena στον αγώνα κόντρα στον Απόλλωνα Πόντου με 1-0 (σκόρερ ο Μπελεβώνης στο 16’), σκορ που ήταν πέρα για πέρα άδικο, αφού η λαρισινή ομάδα έπαιξε πολύ καλύτερα και άξιζε, όχι απλά την ισοπαλία, αλλά τη νίκη παρότι αγωνίστηκε από το 56’ με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Στέργιου Τσιμίκα με δεύτερη κίτρινη κάρτα.


Ο Ηρακλής Λάρισας δείχνει να προσαρμόζεται στην κατηγορία, παρά το γεγονός πως έμαθε ότι θα παίξει σε αυτήν τέσσερις μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Όμως οι καλές εμφανίσεις δεν αρκούν γιατί θέλει και βαθμούς προκειμένου να πετύχει τον στόχο του, που είναι η παραμονή στην κατηγορία . Παίζει σε ένα πολύ καλό γήπεδο, ενώ έχει και αξιόλογους παίκτες, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι Λαρισαίοι.
Ο τεχνικός Παναγιώτης Διλμπέρης παρέταξε την ομάδα με τακτική 4-2-3-1, έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Κουτζαβασίλη, στην άμυνα τους Καμπέρη (αριστερά), Γκαλίτσιο, Καψάλη, Γκουγκούδη (δεξιά), αμυντικά χαφ τους Μπάμη, Στ. Τσιμίκα και πιο μπροστά τους Χριστίδη (δεξιά), Μπάτροβιτς, Λεσάι (αριστερά) και στην κορυφή της επίθεσης τον Όμηρο Συρεγγέλα.
Με έναν «χορό ευκαιριών» του Ηρακλή ξεκίνησε το παιχνίδι με πρωταγωνιστή τον εκπληκτικό Γιάννη Χριστίδη. Στο 6’ κάνει σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά με διπλή προσπάθεια μπλοκάρει ο Πίτκας, ενώ στο 10’ επαναλαμβάνει το ίδιο, αποκρούοντας σε κόρνερ νέο σουτ του Χριστίδη.
Ο Σερραίος πρώην τερματοφύλακας του Οικονόμου Τσαριτσάνης απέκρουσε στο 15’ και νέο σουτ του Λεσάι μέσα από τη μεγάλη περιοχή.
Ο Απόλλωνας Πόντου στην πρώτη καλή στιγμή πέτυχε το γκολ που έκρινε τη συνάντηση. Ο Εσσούμα εκμεταλλεύτηκε λάθος του Καμπέρη, έκανε σέντρα από δεξιά και ο Μπελεβώνης από το σημείο του πέναλτι στο 16’ έκανε το 0-1.
Ο Ηρακλής δεν πτοήθηκε, όμως το ίδιο ισχύει και για τον ...Πίτκα, που στο 22’ απέκρουσε νέο σουτ του Χριστίδη έξω από τη μεγάλη περιοχή.
Στο 38’ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν, όταν το σουτ του Αραβίδη από το σημείο του πέναλτι μπλόκαρε ο Κουτζαβασίλης.
Στο δίλεπτο 43’-44’ η ομάδα του Διλμπέρη έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση. Ο Τσιμίκας εκτελεί φάουλ που αποκρούει σε κόρνερ ο Πίτκας. Το εκτελεί ο Μπάτροβιτς, ο Γκαλίτσιος μέσα από τη μικρή περιοχή πιάνει κεφαλιά, αλλά απομάκρυνε ο Μαλουμαντόσκο πάνω στη γραμμή του τέρματος.
Στο δεύτερο μέρος ο Ηρακλής Λάρισας συνέχισε να πιέζει, αλλά στο 56’ ήρθε η φάση που του δημιούργησε αριθμητικό μειονέκτημα στους παίκτες. Αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Στέργιος Τσιμίκας.
Παρότι έμεινε με δέκα παίκτες είχε την υπεροχή, αλλά δεν μπορούσε να κάνει τελική προσπάθεια. Οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο σουτ, ένα του Εσσούμα στο 68’ που κατέληξε άουτ και το άλλο του Κωστίκα στο 87’ από το ύψος της μεγάλης περιοχής που μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του Ηρακλή.
Ο αγώνας έκλεισε ουσιαστικά με ένα σουτ του Λεσάι έξω από τη μεγάλη περιοχή στο 90’+3’ που απέκρουσε, ποιος άλλος, ο Πίτκας… Να σημειώσουμε την έξυπνη κίνηση του Διλμπέρη να περάσει ως αλλαγή για να βοηθήσει την επιθετική γραμμή τον ψηλό Δοδοντσάκη…

 

ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ
Από τον Ηρακλή Λάρισας καλύτερος ο Χριστίδης και ακολούθησε ο Μπάτροβιτς. Άρεσε ο Γκαλίτσιος, ενώ ο Λεσάι ήταν απειλητικός. Καλός ήταν επίσης ο Μπάμης, αλλά τραυματίστηκε, όπως και ο Στέργιος Τσιμίκας που πλήρωσε το ένα και μοναδικό λάθος του με αποβολή…
Από τον Απόλλωνα Πόντου κορυφαίος ο Πίτκας μαζί με τους Μαλουμαντόσκο, Αμπούντου και τους έμπειρους Μουμίν, Αραβίδη.

 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
Ο διαιτητής Μέγας Αλέξανδρος (Πιερίας) μόνο… μέγας δεν ήταν, και μάλλον θα μείνει στην ιστορία της διαιτησίας για το ένδοξο όνομά του. Στο τέλος δεν πήγε καθόλου καλά… Σωστοί στις υποδείξεις οι δύο βοηθοί Αναστασιάδης (Σερρών), Μανασής (Τρικάλων).


ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Ηρακλής Λάρισας (Παναγιώτης Διλμπέρης): Κουτζαβασίλης, Καμπέρης (61’ Τασιούλης), Γκαλίτσιος, Καψάλης Σ., Γκουγκούδης, Μπάμης (46’ Αλτάνης λ. τρ.), Χριστίδης, Μπάτροβιτς (76’ Δοδοντσάκης), Συρεγγέλας, Τσιμίκας, Λεσάι (93’ Ευθυμιάδης λ. τρ.).
Απόλλων Πόντου (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Πίτκας, Μαλουμαντόσκο, Μουμίν, Καλαϊτζίδης (59’ Λαμπίρης), Αμπούντου (67’ Σαμπανίδης), Καλογέρης, Αραβίδης, Αμαραντίδης, Ροέ, Μπελεβώνης, Εσσούμα (72’ Κωστίκα).

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής στον Α’ όμιλο της Super League 2 έχουν ως εξής:
Νίκη Βόλου - ΝΠΣ Βέροια     1-1
ΠΑΟΚ Β’ - ΑΕΛ     1-0
Απόλλων Λάρισας - Μακεδονικός 1-0
Διαγόρας Ρόδου - Αναγέννηση Καρδίτσας     0-2
Ηρακλής Λάρισας - Απόλλων Π.     0-1
Θεσπρωτός - Παναθηναϊκός Β’     2-2
Αλμωπός - Πανσερραϊκός 14/11


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 2 αγώνες)
ΠΑΟΚ Β’     4
Παναθηναϊκός Β’     4
ΑΕ Λάρισας     3
Μακεδονικός     3
Αναγ. Καρδίτσας     3 -1αγ.
Διαγόρας Ρόδου     3
Απόλλων Πόντου     3
Θεσπρωτός     2
Βέροια ΝΠΣ     2
ΠΟΤ Ηρακλής     1 -1αγ.
Αλμωπός Αριδαίας     1 -1αγ.
Πανσερραϊκός     1 -1αγ.
Νίκη Βόλου     1
Ηρακλής Λάρισας     0
Απόλλων Λάρισας     -27
* Ο Απόλλων Λάρισας έχει τιμωρηθεί με αφαίρεση 30 βαθμών.

 

Η ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Αναγέννηση Κ. - Ηρακλής Λάρ.
Απόλλων Πόντου - ΠΑΟΚ Β
ΑΕΛ - Νίκη Βόλου
Βέροια - Απόλλων Λάρ.
Μακεδονικός - Θεσπρωτός
Παναθηναϊκός Β - Αλμωπός Αριδαίας
Πανσερραϊκός - Ηρακλής

 

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας
Φωτ.: Κων. Τσάντζος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass