Πιτσώλης και Κωνσταντινοπούλου, θριάμβευσαν στον 39ο Μαραθώνιο

*O περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός τίμησε τις πρώτες νικήτριες, αλλά και τιμήθηκε…

Δημοσίευση: 14 Νοε 2022 16:30

Ο Χαράλαμπος Πιτσώλης τερμάτισε πρώτος στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Την πρώτη θέση στην κατηγορία των γυναικών πήρε η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου. Τρίτος πέρυσι, αλλά πρώτος εφέτος, ο Πιτσώλης, έφθασε στον θρίαμβο, με μια εκπληκτική αντεπίθεση στα τελευταία χιλιόμετρα. Με ανεξάντλητες δυνάμεις, πλησίαζε στο Παναθηναϊκό Στάδιο και ένιωθε λες και μόλις είχε ξεκινήσει. Στο 30ό χιλιόμετρο ο πρωταθλητής του «ΓΑΣ Ο Ιλισσός», μόλις και έκλεινε τη δεκάδα. Κοντά δύο λεπτά πίσω από τον Κωνσταντίνο Γκελαούζο (ΠΑΟ) που κρατούσε το προβάδισμα για πολλά χιλιόμετρα.


Ο Πιτσώλης άρχισε την αντεπίθεση και «κατάπινε» τα χιλιόμετρα. Από το 35ο και μετά, έμοιαζε να πετά. Πέρασε τέταρτος, τρίτος, δεύτερος, μπήκε πρώτος στο Καλλιμάρμαρο που είχε πλημμυρίσει από χιλιάδες κόσμο, και έκοψε την κορδέλα του τερματισμού σε χρόνο 2:23.44. Ο Πιτσώλης στάθηκε στον τερματισμό και περίμενε τον Γκελαούζο. Η μεγάλη μορφή του Μαραθωνίου στην πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια, νικητής πέρυσι με ρεκόρ αγώνων 2:16.49, πρωταθλητής Ελλάδας τέσσερις φορές στη συνέχεια (2017, 2018, 2019, 2021), αθλητής που διακρίνεται και πέρα από τα σύνορα, τερμάτισε σε 2:24.45 και ο Πιτσώλης έσπευσε να τον αγκαλιάσει, ενώ οι χιλιάδες φίλαθλοι τον αποθέωσαν. Τρίτος ήταν ο Κωνσταντίνος Σταμούλης (ΓΑΣ Αγρινίου, 2:25.37).
Η πρώτη γυναίκα, η οποία μπήκε στο Παναθηναϊκό Στάδιο, ήταν η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου, του ΑΠΚ Νάπολης. Η Ελληνίδα δρομέας, απήλαυσε το θερμό χειροκρότημα του κοινού όταν έκοψε την κορδέλα του τερματισμού, για να νικήσει για πρώτη φορά στην καριέρα της, στον Μαραθώνιο της Αθήνας. H 26χρονη αθλήτρια του Αντώνη Στόικου, που αναδεικνύεται για πρώτη φορά Πανελληνιονίκης στον Μαραθώνιο, τερμάτισε σε 2:46:01. Με αυτή την επίδοση κατάφερε να βελτιώσει το ατομικό της ρεκόρ που ήταν 2:51:32. Δεύτερη τερμάτισε η Κατερίνα Ασημακοπούλου (ΑΟ Μυκόνου) που για ακόμη μία φορά θα βρεθεί στο βάθρο του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Τρίτη ήταν η Ουρανία Ρεμπούλη, του ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009, επέστρεψε στους αγώνες και στο βάθρο, αφού κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο ανάμεσα στις γυναίκες. Με χρόνο 2:50:42 εισήλθε ως τρίτη στο Καλλιμάρμαρο και απόλαυσε το χειροκρότημα του πλήθους.
ΠΑΡΩΝ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
«Ο Μαραθώνιος της Αθήνας αποτελεί μια κορυφαία αθλητική διοργάνωση, που συμβάλλει στην προβολή της χώρας μας διεθνώς. Η ενίσχυση της υπεραξίας του brand name ωθεί όλους να στηρίξουν έναν τόσο εμβληματικό αγώνα». Αυτά τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας που παρευρέθηκε στη μεγάλη γιορτή του δρομικού κινήματος, στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.
Και πρόσθεσε: «Ο Μαραθώνιος αποτελεί ισχυρό πυλώνα ανάπτυξης Πολιτισμού και Αθλητισμού και όλοι συμβάλλουν τα μέγιστα για την υλοποίηση αυτού του παγκόσμιου δρομικού γεγονότος που τα οφέλη του διαχέονται σε όλη τη χώρα».
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας βράβευσε, μαζί με τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο τις νικήτριες του Μαραθωνίου, στην κατηγορία γυναικών.
Ακόμη, η Ομοσπονδία Βετεράνων Αθλητών Στίβου βράβευσε με μετάλλια, του «Αντ. Τρίτση» και των «Πανευρωπαϊκών Αγώνων», τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό για τη διαχρονική προσφορά του και τη σημαντική συνεισφορά του στους αγώνες του δρομικού κινήματος (Στίβο-Μαραθώνιο). Η εκδήλωση έγινε στο «Σπίτι του αθλητή της Ολυμπιακής Επιτροπής» και την έκαναν ο Λαρισαίος πρόεδρος της Ομοσπονδίας και του ΣΕΓΕΑΣ Θεσσαλίας Ηλίας Καφφές και ο πρώην πρόεδρος παλαίμαχος επικοντιστής Σίμος Συμεωνίδης, παρουσία της αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας και προσωπικής φίλης του Περιφερειάρχη, Άννας Βερούλη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass