Ναυάγιο η ΑΕΛ

*ΕΧΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΟΚ Β’ ΜΕ 1-0 ΠΑΡΟΤΙ ΕΠΑΙΖΕ ΕΝΑ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΜΕ ΠΑΙΚΤΗ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΕΝΩ ΑΠΩΛΕΣΕ ΠΕΝΑΛΤΙ Ο ΠΛΕΓΑΣ ΣΤΟ 89’!

Δημοσίευση: 12 Νοε 2022 17:00

Η ΑΕΛ έχει μπει στο Πρωτάθλημα με έναν και μοναδικό στόχο, την άνοδο στη Super League. Ωστόσο, η επίτευξη αυτού του στόχου, δεν είναι ούτε προϊόν επικοινωνίας ούτε προϊόν δημοσίων σχέσεων, αλλά προϊόν της αγωνιστικής εικόνας της ομάδας, η οποία χθες στο γήπεδο της Νεάπολης ήταν άσχημη και ηττήθηκε με 1-0 από τον ΠΑΟΚ Β’ από ένα γκολ που πέτυχε ο Γκορντεζιάνι στο 31ο λεπτό. Η λαρισινή ομάδα δεν εκμεταλλεύτηκε την αποβολή του σκόρερ στο 47’, αλλά και το πέναλτι που εκτέλεσε ο Πλέγας στο 89’. Έτσι, στη δεύτερη μόλις αγωνιστική του Πρωταθλήματος, έκανε την πρώτη της ήττα, βυθίζοντας τους φίλαθλους σε προβληματισμό σχετικά με την πορεία της και το πόσο εύκολο είναι να επιτευχθεί η άνοδος.


Βέβαια, κανείς δεν βγήκε πρωταθλητής από τους πρώτες αγώνες, αλλά αν δεν διορθωθούν ορισμένες αδυναμίες στους «βυσσινί», η άνοδος δεν θα είναι «περίπατος», όπως θεωρήθηκε μετά την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος.
Η ΑΕΛ χθες έχασε σε ένα άδειο γήπεδο (μεταξύ συγγενών και φίλων έγινε ο αγώνας, δείγμα ότι για την κατηγορία δεν ενδιαφέρεται κανένας...) και ήταν ευκαιρία για να πάρει η λαρισινή ομάδα βαθμό ή βαθμούς. Δεν τα κατάφερε όμως και τώρα αρχίζει νωρίς η εσωστρέφεια...
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΠΑΕ ΑΕΛ Παναγιώτης Γκουτσίδης ξεκίνησε με 4-3-3, έχοντας τον Θεοδωρόπουλο κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους: Θανάση Παπαγεωργίου (δεξιά), Γκοτζαμανίδη, Ηλιάδη (σέντερ μπακ), Κοσονού (αριστερά), στη μεσαία γραμμή τον Θωμαΐδη (αμυντικό χαφ) και πιο μπροστά τον Πλέγα και τον Κώστα Παπαγεωργίου. Στην επίθεση στα άκρα Πεντρόσο, Νικολιάς και στην κορυφή ο Όγκμποε.
Η ΑΕΛ ξεκίνησε δυνατά με πρωταγωνιστή τον Κώστα Παπαγεωργίου, που στο 6’ έκανε σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά έστειλε την μπάλα υπερβολικά άουτ, ενώ στο 8’ μετά από κόρνερ που εκτέλεσε ο ίδιος έκαναν διαδοχικές κεφαλιές Ηλιάδης, Πεντρόσο, όμως ο Ταλιχμανίδης, στην κεφαλιά του δεύτερου, μέσα από τη μικρή περιοχή απέκρουσε και έσωσε την ομάδα του από βέβαιη παραβίαση.
Η πρώτη καλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 12’, όταν ο Μιχαηλίδης κάνει μπαλιά στον Μπράντονιτς που ξεπερνάει τον Θεοδωρόπουλο, σουτάρει, αλλά προλαβαίνει ο Γκοτζαμανίδης με κεφαλιά και αποκρούει σε κόρνερ.
Στο 16’ η ΑΕΛ κάνει μια καλή ευκαιρία όταν ο Όγκμποε από δεξιά κάνει σέντρα, ο Πεντρόσο πιάνει κεφαλιά, όμως στέλνει την μπάλα άουτ.
Από κει και πέρα τον λόγο είχε ο ΠΑΟΚ που πήρε την υπεροχή και έκανε ό,τι ήθελε. Στο 24’ το σουτ του Γκορντεζιάνι στέλνει την μπάλα άουτ, αλλά στο 31’ γίνεται το 1-0. Ο Χατζηστραβός κάνει κάθετη πάσα στον Μπράντονιτς, που μπήκε στη μεγάλη περιοχή από τα δεξιά και μεταβίβασε στον Γκορντεζιάνι που σε κενή εστία κάνει 1-0.
Στη φάση αυτή τραυματίζεται ο Θεοδωρόπουλος που χτύπησε το κεφάλι του στο δεξί κάθετο δοκάρι στην προσπάθειά του να αποκρούσει και μπήκε στο παιχνίδι ο νεαρός Στέφανος Σουλούκος.
Στο 37’, ένα σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή του Νικολιά καταλήγει άουτ, ενώ στο 45’+3’ ο ΠΑΟΚ Β’ λίγο έλειψε να σημειώσει το 2-0, όταν ο Μπράντονιτς βγήκε απέναντι στον Σουλούκο, αλλά ο Κοσονού την τελευταία στιγμή παρενέβη και μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της λαρισινής ομάδας.
Το δεύτερο μέρος ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς για την ΑΕΛ, καθώς στο 47’ αποβάλλεται ο σκόρερ Γκορντεζιάνι για εκτός φάσης χτύπημα στον Θανάση Παπαγεωργίου.
Στο 51’ ένα σουτ του Κώστα Παπαγεωργίου στέλνει την μπάλα στην αγκαλιά του Ταλιχμανίδη και από κει και πέρα η λαρισινή ομάδα είχε μια ανούσια υπεροχή...
Ο Γκουτσίδης άρχισε να κάνει αλλαγές, με πετυχημένη αυτή του Μαυριά, που στο 76’ κάνει σέντρα από δεξιά και ο Πλέγας πιάνει κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι, στέλνει την μπάλα στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ Β’, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και μια κεφαλιά του Γκοτζαμανίδη στο 84’.
Ο Μαυριάς που μπήκε με όρεξη έκανε στο 85’ ένα διαγώνιο σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή και η μπάλα καταλήγει άουτ.
Στο 89’ έρχεται η πιο σπουδαία στιγμή της ΑΕΛ στο παιχνίδι. Ο Μαυριάς κάνει γέμισμα και ο Ταλιχμανίδης στην έξοδό του συγκρούεται με τον Όγκμποε, με αποτέλεσμα ο διαιτητής να καταλογίσει πέναλτι.
Το εκτελεί ο Πλέγας και η μπάλα χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια καταλήγει άουτ.
Εκεί τελείωσαν όλα...
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Ο Θεοδωρόπουλος δεν ευθύνεται στο γκολ, ενώ ο Σουλούκος ήταν ...θεατής όσο έπαιξε. Η άμυνα της ΑΕΛ ταλαιπωρήθηκε στο πρώτο μέρος από τους επιθετικούς του ΠΑΟΚ, όπως και ο Θωμαΐδης που έκανε πολύ άσχημο παιχνίδι. Ο Γκοτζαμανίδης έχει στα υπέρ του ότι απέκρουσε στο 12’ πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή του τέρματος και ο Κοσονού ότι ανέκοψε στο 45’+3’ τον Μπράντονιτς. Ο Μαϊδανός που μπήκε στη θέση του Κοσονού πρόσφερε περισσότερα.
Ο Πλέγας ήταν μέτριος, ενώ ο Κώστας Παπαγεωργίου φάνηκε στο πρώτο τέταρτο. Ο Νικολιάς κατά διαστήματα ανακάτευε την άμυνα του ΠΑΟΚ, ενώ είδαμε καλύτερα παιχνίδια από Πεντρόσο και Όγκμποε.
Ο Μαυριάς βοήθησε σημαντικά, αλλά όχι ο Αντράντα. Πάντως, όσο και αν φαίνεται παράξενο, ο Μιλτιάδης θα βοηθούσε (αν δεν είχε την ίωση που τον ταλαιπωρεί και τον άφησε εκτός αποστολής), καθώς θα έπαιζε με παιδιά της ηλικίας του που έχουν την ίδια δίψα για διάκριση.
Στον ΠΑΟΚ ο Γκαρσία έκανε πολλές εκπλήξεις στη διαχείριση του έμψυχου δυναμικού. Πολύ καλοί ήταν οι: Τασιούρας, Ουεντραόγκο, Ταλιχμανίδης, ενώ στο πρώτο μέρος οι Χατζηστραβός, Γκορντεζιάνι και Μπράντονιτς έκαναν όργια.
Η ΔΙΑΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής Τσιάρας (Καβάλας) σίγουρα έδειξε διάθεση να σφυρίξει χωρίς να επηρεαστεί από κανέναν. Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Μιχαηλίδης, Ουεντραόγκο, Δαρελάς, Κώττας, Ταλιχμανίδης, Πλέγας και κόκκινη (απευθείας) ο Γκορντεζιάνι 47’.
Ο βοηθός Καρασαββαΐδης ανέκοψε λανθασμένα ως οφσάιντ τον Πεντρόσο στο 30’, ενώ σωστός στις υποδείξεις ο Σακάλογλου (και οι δύο του Συνδέσμου Καβάλας).
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΠΑΟΚ Β’: Ταλιχμανίδης, Τασιούρας, Μιχαηλίδης (46’ Κωττάς), Μορικέλι, Κιτσάκης (75’ Μελετίδης), Ουεντραόγκο, Γρόσδης, Χατζηστραβός (57’ Δαρέλας), Μπράντονιτς (63’ Σπυρίδης), Σπυράκος, Γκορντεζιάνι.
ΑΕΛ: Θεοδωρόπουλος (36’ λόγω τραυματισμού Σουλούκος), Θ. Παπαγεωργίου, Κοσονού (62’ Μαΐδανός), Γκοτζαμανίδης, Ηλιάδης, Πλέγας, Κ. Παπαγεωργίου (62’ Αντράντα), Θωμαΐδης (55’ Μαυριάς), Νικολιάς, Πεντρόσο, Όγκμποε.

 

Επιμέλεια: Σωτ. Κέλλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass