Αρχίζουν 22-23 Οκτωβρίου τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα

Λ. ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ: ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ Η ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ Η ΤΑΞΗ

Δημοσίευση: 21 Οκτ 2022 20:35

Η ΕΠΟ συζήτησε χθες το θέμα της επανέναρξης των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και αποφάσισε το τέλος της αναστολής. Ετσι οι ομάδες προετοιμάζονται για την έναρξη των αγώνων, αυτό το Σαββατοκύριακο (22-23/10), μετά την απόφαση, η οποία επικυρώθηκε στη χθεσινή

συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, με μεγάλη πλειοψηφία. Συγκεκριμένα υπήρξαν 14 «ναι», ένα «όχι» και ένα «παρών». Να σημειωθεί πως τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα είχαν ανασταλεί στις 30 Σεπτεμβρίου λόγω του μητρώου των σωματείων.
Για επικράτηση της λογικής και της τάξης, «που επιζητά η συντριπτική πλειονότητα», κάνει λόγο σε ανάρτησή του ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, σχολιάζοντας την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ για επανέναρξη των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων. Ο κ. Αυγενάκης επαναλαμβάνει παράλληλα ότι το Υφυπουργείο είναι έτοιμο να συνεργαστεί περαιτέρω με τις ποδοσφαιρικές αρχές, ώστε «να βρεθεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο εκεί που πραγματικά αξίζει».
Αναλυτικά η ανάρτηση-σχόλιο του υφυπουργού Αθλητισμού στο twitter: «Η λογική επικράτησε απέναντι στις εμμονές. Η τάξη, που επιζητά η συντριπτική πλειονότητα, επικράτησε της αταξίας των ελάχιστων. Ώρα για ποδόσφαιρο. Έτοιμοι να συνεργαστούμε περαιτέρω για να βρεθεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο εκεί που πραγματικά αξίζει!».
ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη για χθες συζήτηση με θέμα την καθιέρωση της επαγγελματικής διαιτησίας, μεταξύ της ΕΠΟ και της Super League. Η διοργανώτρια αρχή του επαγγελματικού πρωταθλήματος είχε αποστείλει επιστολή στην ομοσπονδία, ζητώντας τη διεξαγωγή συνάντησης για το συγκεκριμένο ζήτημα, για το οποίο οι δύο φορείς έχουν εκφράσει διαφορετικές απόψεις. Η λίγκα ενημέρωσε σήμερα τις ομάδες πως η συνάντηση ακυρώθηκε.
Στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο, επιρρίπτει η Σούπερ Λίγκα την ευθύνη αναβολής της συνάντησης με θέμα την επαγγελματική διαιτησία.
Με επιστολή που φέρει την υπογραφή της αναπληρώτριας προέδρου του συνεταιρισμού, Κάτιας Κοξένογλου, η Σούπερ Λίγκα υπογραμμίζει ότι για πρώτη φορά στα χρονικά ζητείται απόφαση Δ.Σ. μερικές ώρες πριν από προγραμματισμένη συνάντηση, αίτημα που εμμέσως θεωρείται προσχηματικό, αφού ήταν αδύνατον να ικανοποιηθεί χρονικά. Για το θέμα της επαγγελματικής διαιτησίας γίνεται αναφορά σε προγενέστερη απόφαση της Λίγκας, ενώ ως προς την παρουσία του πρώην αρχιδιαιτητή, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, τονίζεται ότι, επίσης με απόφαση του Δ.Σ. της διοργανώτριας αρχής, ο Άγγλος αξιωματούχος έχει συνάψει σχέση συνεργασίας με τη Λίγκα για θέματα διαιτησίας και κατά συνέπεια δεν αποτελεί «ιδιώτη», κατά τον ισχυρισμό της ΕΠΟ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass