Αποχαιρέτησε τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας η ΑΕΛ

*ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΑΛΚΑΖΑΡ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟ ΜΕ 2-1 ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗ *Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ -ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΥΣ- ΕΠΑΙΞΕ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΒΥΣΣΙΝΙ» ΠΟΥ ΠΑΛΕΨΑΝ ΩΣΤΟΣΟ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ

Δημοσίευση: 20 Οκτ 2022 20:00

Η φετινή πορεία της ΑΕΛ στο Κύπελλο Ελλάδας ολοκληρώθηκε χθες στο στάδιο Αλκαζάρ μετά την ήττα από τον κατά μία κατηγορία μεγαλύτερο Λεβαδειακό με 2-1 που προήλθε από ανατροπή.

Η λαρισινή ομάδα πάλεψε για το καλύτερο δυνατό, ωστόσο, η έλλειψη επίσημων παιχνιδιών σε σχέση με τον αντίπαλο, που έχει στο ενεργητικό του οκτώ αγώνες στη Super League, έπαιξε καθοριστικό ρόλο και εμπόδισε τους «βυσσινί» να πετύχουν τον στόχο τους. Παρ’ όλα αυτά η ΑΕΛ κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια κι αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που καταγράφεται στα θετικά, δείχνοντας ότι έχει τα φόντα να πρωταγωνιστήσει στη φετινή Super League 2.
Στα θετικά καταγράφεται, επίσης, η παρουσία του κόσμου (περί τους 4.000) που στήριξε την ομάδα, δημιουργώντας μία όμορφη ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα, ενώ στο τέλος του αγώνα χειροκρότησε τους παίκτες της ΑΕΛ για την προσπάθειά τους.
Η ΑΕΛ είχε ένα πολύ καλό πρώτο 20λεπτο, στο οποίο πίεσε ψηλά, δυσκολεύοντας τον αντίπαλό της και παράλληλα, έχοντας καλή ανάπτυξη και σωστή επιθετική λειτουργία, έφτασε σχετικά νωρίς στο γκολ (7’) με τον Πεντρόσο. Από κει και πέρα, όμως, τα πράγματα δεν συνέχισαν με τον ίδιο ρυθμό για την ΑΕΛ, η οποία έχασε την αγωνιστική της ηρεμία, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο Λεβαδειακός, ο οποίος ισορρόπησε την κατάσταση και ανέπτυξε πρωτοβουλίες για να φτάσει αρχικά (25’) στην ισοφάριση με τον Νίκα και λίγο πριν την εκπνοή του α’ μέρους (44’) να πετύχει την ανατροπή με τον Σκβάρκα.
Στην επανάληψη οι «βυσσινί» προσπάθησαν για το καλύτερο, αλλά εκεί, κυρίως, φάνηκε η έλλειψη των επίσημων αγώνων από τα πόδια των παικτών της. Ευκαιρίες δημιουργήθηκαν με τους Νικολιά (69’) και Πλέγα (76’), με τον τελευταίο να χάνει τη μεγάλη φάση στο 90’+7’, όταν με κοντινή κεφαλιά δεν μπόρεσε να βρει στόχο και να στείλει το ματς στην παράταση.
Στα αξιοσημείωτα στοιχεία του παιχνιδιού θα πρέπει να αναφερθούν οι απουσίες των Κούστα, Μαξιμένκο, Ραμίρες και Μαυριά, που θα μπορούσαν να είχαν δώσει περισσότερες λύσεις στον Παναγιώτη Γκουτσίδη.
Η χθεσινή ήταν η πρώτη νίκη του Λεβαδειακού επί της ΑΕΛ στο Κύπελλο Ελλάδας, καθώς στα προηγούμενα τέσσερα παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων οι «βυσσινί» μετρούν ισάριθμα νικηφόρα αποτελέσματα. Παράλληλα, ήταν και η πρώτη φετινή επίσημη νίκη για τους φιλοξενούμενους που στη Super League μετρούν τρεις ισοπαλίες και πέντε ήττες.
ΙΔΑΝΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ
Ο τεχνικός της λαρισινής ομάδας, Παναγιώτης Γκουτσίδης, ξεκίνησε με 4-3-3, με τον Θεοδωρόπουλο κάτω από τα δοκάρια, δεξιά και αριστερά στην άμυνα τους Καλουτσικίδη και Κοσσονού αντίστοιχα, κεντρικούς αμυντικούς τους Γκοτζαμανίδη και Ηλιάδη, στη μεσαία γραμμή τους Θωμαΐδη, Πλέγα και Κ. Παπαγεωργίου, δεξιά και αριστερά στην επίθεση τους Νικολιά και Πεντρόσο, αντίστοιχα, και σε θέση «φουνταριστού» τον Όγκμποε.
Από την άλλη πλευρά ο Βέλιτς παρέταξε την ομάδα του σε σχηματισμό 4-2-3-1, με τερματοφύλακα τον Στογιάνοβιτς, αμυντικούς τους Παναγιώτου, Τσάπρα, Βινίσιους και Τζημόπουλο, αμυντικά χαφ τους Χάμοντ και Νίκα, στα άκρα της επίθεσης τους Σκβάρκα, Λούα Λούα, επιτελικό μέσο τον Μουτίνιο και στην κορυφή της επίθεσης τον Δούμτσιο.
Η ΑΕΛ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και απέτρεψε τις όποιες βλέψεις είχαν για να επιβάλουν τον ρυθμό τους οι φιλοξενούμενοι. Πίεσαν ψηλά τον αντίπαλο κι αυτό απέδωσε γρήγορα καρπούς.  Αν και η πρώτη καλή φάση ανήκε στον Λεβαδειακό με τον Λούα Λούα που στο 3ο λεπτό ανάγκασε τον Θεοδωρόπουλο να διώξει σε κόρνερ, ενώ στο 5’ ακυρώθηκε ως φάουλ στον τερματοφύλακα γκολ του Όγκμποε, στο 7ο λεπτό η ΑΕΛ κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, όταν μετά από ωραίο συνδυασμό Πεντρόσο-Κοσσονού από τα αριστερά, ο τελευταίος έβγαλε τη σέντρα, η αντίπαλη άμυνα δεν μπόρεσε να διώξει τον κίνδυνο και ο Καρντόσο με ωραία ενέργεια και σουτ μέσα από την περιοχή (και αφού η μπάλα χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι) έγραψε το 1-0.
Στο 16’ η πίεση της ΑΕΛ θα μπορούσε να είχε φέρει και δεύτερο γκολ, όταν ο Χάμοντ στην προσπάθειά του να γυρίσει βεβιασμένα στον τερματοφύλακα έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ενώ καραδοκούσε ο Κ. Παπαγεωργίου που δεν μπόρεσε να τη σπρώξει στα δίχτυα.

ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΗΝΙΚΟΥ
Δυστυχώς, όμως, κι ενώ η ΑΕΛ είχε το μομέντουμ, το σκηνικό του αγώνα στη συνέχεια άλλαξε. Ο Λεβαδειακός ισορρόπησε την κατάσταση, άρχισε να κυκλοφορεί την μπάλα και να κινείται πιο επιθετικά. Έτσι, στο 25’ μετά από κόρνερ του Μουτίνιο, ο Νίκας με κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας ισοφάρισε σε 1-1.
Στο 27’ ο Δούμτσιος απείλησε για τους φιλοξενούμενους, ενώ στο 34’ ο Πεντρόσο με κοντινό σουτ μετά από σέντρα του Κοσσονού δεν μπόρεσε να νικήσει τον Στογιάνοβιτς, για να φτάσουμε στο 44’, όταν μετά από σέντρα του Τσάπρα, ο Μουτίνιο έστρωσε με το στήθος την μπάλα στον Σκβάρκα κι αυτός με κοντινό πλασέ πέτυχε το 1-2.

ΔΕΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ
Στην επανάληψη η ΑΕΛ ανέπτυξε ξανά πρωτοβουλίες και δημιούργησε ευκαιρίες, οι οποίες, ωστόσο, πέρασαν ανεκμετάλλευτες.
Στο 51’ το δυνατό σουτ του Θωμαΐδη χτύπησε στο κεφάλι του Βινίσιους για να καταλήξει κόρνερ, ενώ στο 60’ ο Λούα Λούα μετά από ωραία ενέργεια από τα αριστερά μπήκε στην περιοχή, αλλά το σουτ πέρασε λίγο άουτ.
Στο 67’ σημειώθηκε μία αμφισβητούμενη φάση, όταν ο Όγκμποε ανετράπη οριακά στο ύψος της περιοχής από τον Μπάχανακ, αλλά ο διαιτητής κ. Τσέτσιλας συνέχισε το παιχνίδι, για να φτάσουμε στο 69’, οπότε χάθηκε η πρώτη πολύ καλή ευκαιρία για τους «βυσσινί», όταν μετά από πλάγιο του Κοσσονού και κεφαλιά του Όγκμποε, ο Νικολιάς από πλάγια δεξιά και μέσα στην περιοχή δεν μπόρεσε να νικήσει τον Στογιάνοβιτς που έδιωξε σε κόρνερ.
Στο 76’ σημειώθηκε η δεύτερη αξιόλογη φάση για την ΑΕΛ με πρωταγωνιστή τον Πλέγα, ο οποίος μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και σούταρε για να παραχωρήσει ένα ακόμα κόρνερ ο Στογιάνοβιτς, ενώ η κορυφαία στιγμή για τους γηπεδούχους προκειμένου να αποτρέψουν την ήττα και να οδηγήσουν το ματς στην παράταση σημειώθηκε στο 90’+7’, όταν μετά από σέντρα του Κοσσονού ο Πλέγας βρέθηκε μόνος απέναντι στον Στογιάνοβιτς, αλλά η κεφαλιά που επιχείρησε πέρασε άουτ.
*Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Τσέτσιλας (ΕΠΣ Γρεβενών), ο οποίος υπέπεσε σε λάθη. Οι δύο πιο σοβαρές περιπτώσεις για τις οποίες ελέγχεται αφορούν τις φάσεις στο 5ο λεπτό (το ακυρωθέν γκολ του Όγκμποε) και στο 67ο λεπτό (ανατροπή του Όγκμποε) που θα μπορούσαν να είχαν δώσει διαφορετική εξέλιξη στο ματς. Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Θ. Παπαγεωργίου (88’) και Μεχία (89’), ενώ κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη) δόθηκε στον πάγκο της ΑΕΛ στον προπονητή τερματοφυλάκων Τζενάμο (52’).
Βοηθοί διαιτητές ήταν οι κ. Σαμοΐλη (Αθηνών) και Φωτόπουλος (Αθηνών), ενώ 4ος ο κ. Κατσικογιάννης (Ηπείρου).
ΑΕΛ (Γκουτσίδης): Θεοδωρόπουλος, Καλουτσικίδης (64’ λ.τ. Θ. Παπαγεωργίου), Κοσσονού, Γκοτζαμανίδης, Ηλιάδης, Κ. Παπαγεωργίου (71’ Μιλτιάδης), Θωμαΐδης (81’ Αντράντα), Πλέγας, Πεντρόσο, Νικολιάς (81’ Γλυνός), Όγκμποε.
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Βέλιτς): Στογιάνοβιτς, Τσάπρας, Βινίσιους, Τζημόπουλος (63’ λ.τ. Μπάχανακ), Παναγιώτου, Νίκας, Χάμοντ (83’ Μεχία), Σκβάρκα, Λούα Λούα (73’ Τόρο), Μουτίνιο, Δούμτσιος (83’ Τσιριγώτης).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass