ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ:

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας αρωγός του ελληνικού στίβου

«Η ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΑΡΤΑΝ ΤΟΥ ΑΛΚΑΖΑΡ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ» - ΒΑΣ. ΠΟΛΥΜΕΡΟΣ: ΟΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΩΠΗΛΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗ ΛΙΜΝΗ ΚΑΡΛΑ

Δημοσίευση: 18 Οκτ 2022 21:12

Άρωμα Λάρισας είχε το 9ο Διεθνές Αθλητικό Συνέδριο του ΠΣΑΤ που διοργανώνεται στην Αρχαία Ολυμπία, καθώς υπήρξαν αναφορές από ομιλητές στο θέμα: «Ο ελληνικός αθλητισμός στον δρόμο για το Παρίσι».


Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα είπε ότι η ανακατασκευή του ταρτάν στο Αλκαζάρ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας θα αλλάξει το μέλλον, όχι μόνο της Λάρισας, αλλά του ελληνικού στίβου, εγκωμιάζοντας το έργο του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού.
Όπως είπε, περιμένει στις αρχές Νοεμβρίου την ολοκλήρωσή του ώστε η ίδια να έρθει να το δει, ενώ υποστήριξε ότι η πιστοποίησή του θα είναι το «διαβατήριο» για να γίνουν μεγάλες ελληνικές και διεθνείς διοργανώσεις στη θεσσαλική πρωτεύουσα, η οποία μπορεί να γίνει σημείο αναφοράς του ελληνικού στίβου δίνοντας σε χρήση το καλύτερο ταρτάν σε συνδυασμό με το υπέροχο προπονητήριο. Ο ΣΕΓΑΣ θα κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση ώστε να αντιμετωπιστούν και τα λειτουργικά κόστη από την πολιτεία και να κεφαλοποιηθούν τα οφέλη του έργου της Περιφέρειας από την πόλη.
Δεν αποκλείεται η Λάρισα για πρώτη φορά στην ιστορία της να φιλοξενήσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ανδρών-γυναικών.
Επίσης, ιδιαίτερη αναφορά στη Λάρισα έκανε και ο ολυμπιονίκης της κωπηλασίας και σήμερα έφορος εθνικών ομάδων Βασίλης Πολύμερος τονίζοντας ότι αν γινόταν σε Λάρισα-Βόλο οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013 (ματαιώθηκαν λόγω οικονομικής κρίσης), θα είχαν τεράστιο αθλητικό κωπηλατικό αποτύπωμα στη Λίμνη Κάρλα.
Προβλεπόταν με τους Μεσογειακούς Αγώνες να γίνει κωπηλατικό κέντρο, ενώ τώρα είναι πολύ δύσκολο εξαιτίας της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η μορφολογία του βυθού της. Από την άλλη, είναι τυχεροί όσοι απολαμβάνουν τη χλωρίδα και την πανίδα της, αλλά κυρίως τον μεγάλο αριθμό ενδημικών πουλιών που υπάρχουν σ’ αυτήν.
Τέλος, ομιλητής ήταν και ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Γιώργος Λεβεντάκης που εγκωμίασε τη Θεσσαλία για την πετυχημένη διοργάνωση των δύο ΕΤΑΠ και κυρίως την αρμονική συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των Δήμων, ενώ ο υπεύθυνος παράλληλων εκδηλώσεων κ. Γεωργίου μίλησε για το αποτύπωμα που άφησε ο αγώνας στην τοπική κοινωνία όσον αφορά τη χρήση ποδηλάτου.
Στο περιθώριο του συνεδρίου μίλησαν οι αθλητικοί συντάκτες για θέματα που απασχολούν τον κλάδο.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΕΛΛΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass