MOTOGP Australian: Συναρπαστική μάχη για 5

Δημοσίευση: 16 Οκτ 2022 13:10

Στον προτελευταίο αγώνα που θα διεξαχθεί σε Ασία και Ωκεανία για το 2022, οι ομάδες του MotoGP κατευθύνονται προς το Phillip Island, στην πολιτεία της Βικτώριας, για τον αγώνα Animoca Brands Australian Motorcycle Grand Prix.


Η πίστα του Phillip Island βρίσκεται 90 λεπτά νότια της Μελβούρνης, έχει μήκος 4.4 χιλιόμετρα, βρίσκεται πάνω από τους λόφους της περιοχής Bass Strait -το τμήμα της θάλασσας που χωρίζει την Τασμάνια από την πολιτεία Βικτώρια της Αυστραλίας- και αποτελεί μία από τις πιο εκπληκτικές και απαιτητικές πίστες στο ετήσιο ημερολόγιο των αγώνων MotoGP.
Η φορά της πίστας είναι αριστερόστροφη και περιλαμβάνει επτά αριστερές και πέντε δεξιές στροφές και βάζει τα ελαστικά κάτω από μεγάλη πίεση, ενώ επιπλέον απαιτείται ιδιαίτερος έλεγχος στη θερμοκρασία που αναπτύσσουν τα ελαστικά, λόγω της υψηλής πρόσφυσης της ασφάλτου.
Aυτήν τη στιγμή υπάρχουν πέντε αναβάτες εντός 40 βαθμών, με 75 βαθμούς να είναι ακόμη διαθέσιμοι. Ο Fabio Quartararo παραμένει ο επικεφαλής του Πρωταθλήματος, ο Francesco Bagnaia βρίσκεται τώρα μόλις δύο βαθμούς πίσω, ο Aleix Espargaro στους 20, ο Enea Bastianini στους 39 και ο Jack Miller απέχει 40 βαθμούς, καθώς κατευθυνόμαστε στο Phillip Island.
Ο Miller θα βρίσκεται σταθερά στο προσκήνιο αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς οδηγεί με την εργοστασιακή Ducati στον αγώνα της πατρίδας του για πρώτη φορά και έχει την ευκαιρία να μειώσει ακόμα παραπάνω τη διαφορά. Από τους πέντε κορυφαίους στη μάχη του τίτλου έχει σημειώσει τους περισσότερους βαθμούς στους τελευταίους τρεις αγώνες – 56, με τον επόμενο να είναι ο Bastianini με 42.
Ο Bagnaia εντυπωσίασε την τελευταία (και πρώτη) φορά που οδήγησε μια μοτοσικλέτα κορυφαίας κατηγορίας στο Phillip Island και μετά είναι ο Quartararo. Ο Γάλλος δεν είχε τα καλύτερα αποτελέσματα στην Αυστραλία, αλλά ελπίζει να το ανατρέψει σε μια πίστα που θα πρέπει να ταιριάζει λίγο πιο πολύ στην Yamaha.
Η εμπειρία θα μπορούσε, επίσης, να λειτουργήσει υπέρ των πιο βετεράνων αναβατών στο grid -συμπεριλαμβανομένου του Marquez-, καθώς τα MotoGP έρχονται στο Phillip Island για πρώτη φορά από το 2019. Η λίστα με αυτούς που δεν έχουν αγωνιστεί ποτέ στην αυστραλιανή πίστα στην κορυφαία κατηγορία περιλαμβάνει τους rookies του 2022, καθώς και τους Brad Binder και Alex Marquez.
Το Phillip Island θα μπορούσε να αποδειχθεί η αποφασιστική αναμέτρηση στον αγώνα για το Rookie of the Year, με τον Marco Bezzecchi φρέσκο από την πρώτη του pole position να έχει την ευκαιρία να κλειδώσει αυτόν τον τίτλο.
Εσείς που διαβάζετε πρωινά την εφημερίδα ανοίξτε τηλεόραση έχει αγώνα στις 6.00, οι υπόλοιποι το μεσημέρι επανάληψη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass