Ο Ηρακλής Λάρισας στη Super League 2

Λ. ΙΩΑΚΕΙΜ: ΣΕ ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΠΟΛΛΑ. ΧΩΡΑΕΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟ AEL FC ARENA - Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΑΝΟΔΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ - ΠΑΕ ΑΕΛ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΛΑΡΙΣΙΝΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Δημοσίευση: 12 Οκτ 2022 9:12 | Τελευταία ενημέρωση: 12 Οκτ 2022 10:01

Ηρακλής Λάρισας. Μετά από 58 χρόνια θα υπάρχει το όνομά του στη Super League 2 (ύστερα από τη χθεσινή απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ), καθώς η τελευταία φορά που συνέβη αυτό ήταν το 1964, τη χρονιά που έγινε η συγχώνευση της ΑΕΛ.

Ο Ηρακλής είχε συμμετάσχει στο πρωτάθλημα και στη συνέχεια μαζί με τον Άρη Λάρισας, τον Λαρισαϊκό, τον Τοξότη, την Πελασγιώτιδα, τη Δόξα Εμποροϋπαλλήλων δημιούργησαν την ΑΕΛ.
Για να υπάρξει ξανά ως όνομα χρειάστηκε να ξεπεράσει περιόδους αδρανοποιήσεων του σωματείου, αλλά και συγχωνεύσεων, μεσολάβηση ομάδων της Νεάπολης και του Λιβαδακίου. Η ουσία είναι ότι θα παίξει στη συγκεκριμένη κατηγορία ως Ηρακλής Λάρισας...
Ο πρόεδρός του  Λάμπρος Ιωακείμ (οικογενειακή παράδοση τον έδενε με τον Ηρακλή Λάρισας) ήταν αυτός που τα τελευταία έξι χρόνια βρέθηκε στην πυραμίδα της διοίκησης και κατάφερε μέσα σε αυτά τα χρόνια μαζί με τους συνεργάτες να φθάσει την ομάδα στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία. Ανέλαβε την ομάδα στην Α1 ΕΠΣΛ, ανέβηκε και στη συνέχεια δύο χρόνια στην Α’ ΕΠΣΛ και τρία χρόνια στη Γ’ Εθνική κατηγορία. Φέτος η ομάδα πήρε την πρώτη θέση στον όμιλό της, έπαιξε στα μπαράζ ανόδου, δεν πήρε απευθείας το εισιτήριο, αλλά την ευνόησαν οι αντικανονικές διαδικασίες ομάδων και αποχωρήσεις άλλων.
Ο ίδιος μιλώντας στην «Ε» είπε τα εξής: «Είμαι πολύ συγκινημένος που σε έξι χρόνια φθάσαμε την ομάδα στη Super League 2 και όχι με αυτοσκοπό τις ανόδους, αλλά με προσπάθεια να αναδείξουμε νέα παιδιά από τα τμήματα υποδομής και δύο ήδη πήγαν στην ιταλική Τζένοα. Θέλαμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, τολμήσαμε και συμφωνήσαμε με τη «Γήπεδο Λάρισας Α.Ε.» και συγκεκριμένα με τον πρόεδρο κ. Πηλαδάκη να παίξουμε στο Ael Fc Arena. Νομίζω ότι όσοι έχουν προγονικές ποδοσφαιρικές ρίζες στην ομάδα του Ηρακλή Λάρισας θα είναι περήφανοι σήμερα που καταφέραμε να κάνουμε αυτή την ομάδα να ξαναζήσει ένα όνειρο ίδιο μετά από μισό αιώνα.
Το λαρισινό ποδόσφαιρο σήμερα πρέπει να γιορτάζει γιατί θα έχουμε τρεις ομάδες στην κατηγορία, κάτι το οποίο είναι πρωτοφανές για τη Λάρισα και δείχνει την άνοδο του ποδοσφαίρου στην πόλη της Λάρισας».
*Θα καταφέρετε να ανταποκριθείτε στα χρήματα του μετοχικού κεφαλαίου και την εγγυητική που χρειάζεται για την ΕΕΑ;
«Σήμερα είναι μέρα χαράς, από αύριο δουλειάς. Θέλω να πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε γιατί η Λάρισα θεωρώ ότι θα στηρίξει την ομάδα. Το λαρισινό ποδόσφαιρο αλλάζει ταχύτητα και φθάνει ψηλότερα. Ας δούμε όλες τις παραμέτρους και όχι μόνο αγωνιστικά...».
*Η ΑΕΛ θα έρθει στο Ael Fc Arena ως φιλοξενούμενη για να σας τρολάρουμε λίγο... Περίεργο συναίσθημα... Αλήθεια συμφωνήσατε για τη χρήση του Ael Fc Arena τη νέα περίοδο;
«Συμβόλαιο δεν υπογράψαμε, συμφωνία έχουμε κάνει. Δεν υπάρχει γηπεδούχος και φιλοξενούμενος στο Ael Fc Arena. Η ΑΕΛ θα μπορούσε να παίζει στο γήπεδο αυτό και χωράει και τις δύο ομάδες. Τη μια βδομάδα η ΑΕΛ και την άλλη ο Ηρακλής Λάρισας. Νομίζω ότι στο χέρι της ΑΕΛ είναι η χρήση του... Και να προσθέσω κάτι, πήγαμε στο γήπεδο αυτό γιατί θεωρώ σ’ ένα τέτοιο αθλητικό στολίδι πρέπει να υπάρχει ποδοσφαιρική ζωή...».

 

Η ΑΠΟΦΑΣΗ
Την απόφαση για άνοδο του Ηρακλή Λάρισα πήρε η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας έπειτα από ψηφοφορία με 13 «ναι», ένα «όχι» (από τον Χατζησαρόγλου που επιθυμούσε να ανέβει ο Πανδραμαϊκός) και ένα λευκό (από τον πρόεδρο της SL2 Λεωνίδα Λεουτσάκο).
Ο ρόλος του Λεουτσάκου, πάντως, ήταν καθοριστικός καθώς ο πρόεδρος της SL2 ξεκαθάρισε στη διάρκεια της Ε.Ε. ότι αν υπήρχε απόφαση για άνοδο δύο ομάδων (το σενάριο Αγροτικού Αστέρα και Πανδραμαϊκού) τότε θα πήγαινε δικαστικά, αφού η προκήρυξη της κατηγορίας αναφέρει ρητά πρωτάθλημα με 30 και όχι για 31 συνολικά ΠΑΕ.


ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ
«Ήταν δίκαιο... Έγινε πράξη. Super League 2 ερχόμαστε», είναι η πρώτη φράση της πανηγυρικής ανακοίνωσης που εξέδωσε ο Ηρακλής Λάρισας για την άνοδό του, συνεχίζοντας ως εξής:
«Πριν 3 χρόνια γράψαμε ιστορία κατακτώντας το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΛ και βρεθήκαμε στη Γ’ Εθνική μετά από 21 χρόνια!
Σήμερα γράφτηκε μια νέα σελίδα στην ιστορία του Ηρακλή μας. Ένας μεγάλος άθλος έγινε πραγματικότητα και ο Ηρακλής Λάρισας βρίσκεται, για πρώτη φορά στην ιστορία του, σε επαγγελματική κατηγορία.
Θέλουμε να συγχαρούμε όλους τους περσινούς πρωταγωνιστές της ανόδου (προπονητές, ποδοσφαιριστές, διοίκηση) και να τους υποσχεθούμε ότι ο Ηρακλής θα συνεχίσει με αξιοπρέπεια και συνέπεια την προσπάθειά του.
Τα καλύτερα είναι μπροστά μας»!
Τον Ηρακλή συνεχάρη με ανακοίνωσή του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, γράφοντας: «Θερμά συγχαρητήρια στoν πρόεδρο Λάμπρο Ιωακείμ, στη Διοίκηση, στην τεχνική ηγεσία, στους παίκτες και σε όλους τους φίλους του Ηρακλής Λάρισας F.C. για την άξια άνοδο της ομάδας στην κατηγορία Super League 2. Όλοι μαζί ενωμένοι έκαναν το όνειρο πραγματικότητα, μετά από μια εντυπωσιακή αγωνιστική πορεία, αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς...
Η Θεσσαλία αυξάνει τον αριθμό των ομάδων της που αγωνίζονται στη Super League 2, σε πέντε. Καλή επιτυχία στην πορεία της ομάδας τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά.
Εύχομαι να πετύχει τους αγωνιστικούς της στόχους και να συνεχίσει να χαρίζει χαρά στους Λαρισαίους φιλάθλους».
«Η παρουσία τριών ομάδων της πόλης στο δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα της χώρας να προσδώσει οφέλη στο τοπικό ποδόσφαιρο» αυτό τονίζει, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Λαρισαίων Αποστόλης Καλογιάννης με συγχαρητήρια ανακοίνωση. Αναφέρει τα εξής: «Θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα του Ηρακλή Λάρισας και στον πρόεδρό της κ. Λ. Ιωακείμ για τη συμμετοχή της στη Super League 2, μετά και τη σχετική απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ. Ευχή και ελπίδα όλων μας είναι η παρουσία τριών ομάδων της πόλης στο δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα της χώρας να προσδώσει οφέλη στο τοπικό ποδόσφαιρο».
Επίσης η ΠΑΕ ΑΕΛ αναφέρει: «Η ΠΑΕ ΑΕΛ χαιρετίζει την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, σύμφωνα με την οποία πιστοποιείται η άνοδος στη Super League 2 του συντοπίτη μας, Ηρακλή Λάρισας.
Αναγνωρίζοντας πως είναι μια ιστορική μέρα για ένα από τα ιδρυτικά σωματεία της ΑΕΛ μας, συγχαίρουμε τον πρόεδρό του κ. Λάμπρο Ιωακείμ και τους συνεργάτες του γι’ αυτή τη σπουδαία επιτυχία, που φέρνει για πρώτη φορά τρεις ομάδες της πόλης μας να συνυπάρχουν στις επαγγελματικές κατηγορίες.
Ευελπιστούμε με όρους ευγενούς άμιλλας και υγιούς ανταγωνισμού, όλοι μαζί, ΑΕΛ, Απόλλων και Ηρακλής, να δουλέψουμε για να βελτιώσουμε την ποιότητα του προϊόντος που με αγάπη υπηρετούμε και να συνδράμουμε για την ανάπτυξη του λαρισινού ποδοσφαίρου και την επάνοδό του στην κορυφή της ποδοσφαιρικής πυραμίδας της ελληνικής περιφέρειας».
Από την πλευρά της η ΕΠΣΛ ανέφερε τα ακόλουθα:
«Σύσσωμη η ΕΠΣΝ Λάρισας, μετά από τη σημερινή απόφαση της Ε.Ε. της ΕΠΟ, θέλει να συγχαρεί τον ΗΡΑΚΛΗ ΛΑΡΙΣΑΣ για την άνοδό του στη Super League2.
Οι προσπάθειες του προέδρου κ. Ιωακείμ, του προπονητικού επιτελείου, των ποδοσφαιριστών και όλων των φίλων του ιστορικού σωματείου απέδωσαν καρπούς, πετυχαίνοντας τη συμμετοχή της ομάδας στις επαγγελματικές κατηγορίες.
Η ΕΠΣΝ Λάρισας θέλει να ευχηθεί σε όλο τον κόσμο του Ηρακλή Λάρισας καλή επιτυχία με υγεία στον «νέο άθλο» που έχουν να αντιμετωπίσουν».
Τέλος, αντίστοιχη ανακοίνωση εξέδωσε και η ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας, τονίζοντας:
«Η ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας συγχαίρει τον φίλο πρόεδρο κ. Λάμπρο Ιωακείμ και τους συνεργάτες του, για την άνοδο του Ηρακλή Λάρισας στη Super League 2.
Για πρώτη φορά τρεις ομάδες της πόλης μας, θα μετέχουμε μαζί στο Πρωτάθλημα της 2ης Εθνικής - επαγγελματικής - κατηγορίας της χώρας.
Ας ευχηθούμε ότι από αυτήν τη συνύπαρξη κερδισμένο να βγει πάνω από όλα το λαρισινό ποδόσφαιρο».

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass