ΝΙΚΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ:

Αλματα της Λάρισας στο ποδόσφαιρο σάλας

Στόχος μας να φέρουμε την Εθνική Futsal στη Λάρισα, με τη βοήθεια της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων - Μας ζήτησαν να μετέχουν στις διοργανώσεις μας ομάδες από Βόλο και Τύρναβο

Δημοσίευση: 10 Οκτ 2022 21:13
Συζήτηση του προέδρου Νίκου Αυλωνίτη με τον γενικό γραμματέα της Ε.Δ.  του ΕΑΚ Λάρισας, Αντώνη Ζήλου, του προέδρου της Futsal Λάρισας, Χρήστου  Παπαδημητρίου και του αθλητικού συντάκτη της «ΕτΔ», Σωτήρη Κέλλα Συζήτηση του προέδρου Νίκου Αυλωνίτη με τον γενικό γραμματέα της Ε.Δ. του ΕΑΚ Λάρισας, Αντώνη Ζήλου, του προέδρου της Futsal Λάρισας, Χρήστου Παπαδημητρίου και του αθλητικού συντάκτη της «ΕτΔ», Σωτήρη Κέλλα

Στη Λάρισα βρέθηκε χθες ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Σάλας (Futsal) Νίκος Αυλωνίτης με την ιδιότητα του …γονέα, αφού ο γιος του παίζει στον Απόλλωνα Λάρισας (αριστερό μπακ) και είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε μαζί του, έχοντας ως συνδαιτυμόνες τον πρόεδρο της ομάδας Futsal Λάρισας, Χρήστο Παπαδημητρίου, και τον γενικό γραμματέα της Επιτροπής Διοίκησης του ΕΑΚ Λάρισας, Αντώνη Ζήλο.


Ο Νίκος Αυλωνίτης μας είπε ότι το άθλημα στη Λάρισα εξαπλώνεται ταχύτατα και είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι, από τη στιγμή που ανέβηκε η λαρισινή ομάδα στη μεγάλη κατηγορία, ο κόσμος που παρακολουθεί τις αναμετρήσεις πολλαπλασιάστηκε και μάλιστα στις προθέσεις της Ομοσπονδίας είναι να φέρει την Εθνική ομάδα στη Λάρισα και συγκεκριμένα στο κλειστό του Αγίου Θωμά για επίσημο παιχνίδι, ώστε οι Λαρισαίοι να απολαύσουν υψηλού επιπέδου θέαμα.
Ο γενικός γραμματέας του ΕΑΚ είπε ότι αυτό θα είναι θετικό νέο και ενόψει της ενεργειακής αναβάθμισης του κλειστού του Αγίου Θωμά, καθώς ήδη έχει αναταθεί σχετική μελέτη.
Ο Νίκος Αυλωνίτης είπε ότι θα στηριχθεί στην αθλητική δυναμική της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού, αλλά και τη συμμετοχή του Δήμου σε αθλητικά δρώμενα. Με τη συνεργασία των δύο αυτών φορέων θεωρεί ότι θα πετύχει μια τέτοια διοργάνωση.
Αποκάλυψε κατά τη διάρκεια της συζήτησης ότι ομάδα από τον Τύρναβο ζήτησε να δημιουργηθεί τμήμα Futsal, όπως και δύο ομάδες από τον Βόλο. «Είναι το πιο τυχαίως αναπτυσσόμενο άθλημα, ενώ σύντομα θα μπούνε στο αγωνιστικό πρόγραμμα και γυναίκες», μας είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Αυλωνίτης, που πρόσθεσε ότι η Λάρισα πιθανόν να έχει και τον πρώτο διεθνή παίκτη.
Σχετικά με τη διακοπή του Πρωταθλήματος, ο Νίκος Αυλωνίτης μας παρέπεμψε στην ανακοίνωση που ανέφερε ότι ήταν αντίθετος στο να σταματήσουν η μεγάλη κατηγορία και η Κ-18 λόγω έλλειψης κλειστών χώρων. Η ανακοίνωση ανέφερε τα εξής:
«Η ΠΕΠΣΣ είχε καταθέσει έγγραφο αίτημα στην Ε.Ε. της ΕΠΟ, προκειμένου να εξαιρεθούν τα Πρωταθλήματα Ανδρών και Κ-18. Οι υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων και το ζήτημα των Πανελλαδικών εξετάσεων για τους παίκτες των ομάδων της Κ-18 (μοριοδότηση και μη διαθέσιμες ημερομηνίες στο καλεντάρι) υποχρέωσαν τον κύριο Αυλωνίτη να ζητήσει να συνεχιστούν τα δύο αυτά Πρωταθλήματα.
Στη συνεδρίαση της Πέμπτης, 6 Οκτωβρίου, δεν πάρθηκε κάποια τελική απόφαση, παρά μόνο ότι θα συζητηθεί στην επόμενη Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας σε δύο εβδομάδες. Επομένως, δεδομένα δεν θα έχουμε αγωνιστικές υποχρεώσεις στα δύο αυτά Πρωταθλήματα, αλλά ούτε και στις ηλικιακές κατηγορίες Κ-9, Κ-10, Κ-11, Κ-12, Κ-13, Κ-14 και Κ-16.
Θυμίζουμε ότι ο πρόεδρος της ΠΕΠΣΣ, Νίκος Αυλωνίτης, στη Γ.Σ. της ΕΠΟ στις 30 Σεπτεμβρίου τάχθηκε υπέρ της διακοπής των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων μέχρι να λυθεί το θέμα με το Μητρώο αναγνώρισης ποδοσφαιρικών σωματείων, ζητώντας, όμως, εξαίρεση για Άνδρες και Κ-18 για τους προαναφερθέντες λόγους».

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass