«Λύγισε» στη «ρουλέτα» των πέναλτι ο Απόλλωνας

Ηττήθηκε στη Φιλιππούπολη με 6-5 από την Καλλιθέα (2-2 κ.α., παρ.) και αποκλείστηκε από το Κύπελλο Ελλάδας - Ψυχρολουσία από την ισοφάριση στο 90’+4’

Δημοσίευση: 10 Οκτ 2022 21:02

Στη «ρουλέτα» των πέναλτι έχασε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας ο Απόλλωνας Λάρισας, ο οποίος ηττήθηκε χθες στο γήπεδο Φιλιππούπολης με 6-5 (2-2 κ.α., παρ.) από την Καλλιθέα στο πλαίσιο της 4ης φάσης της διοργάνωσης.

Η τύχη γύρισε την πλάτη στη λαρισινή ομάδα, η οποία, αν και βρίσκονταν αγκαλιά με την πρόκριση, είδε στο 90’+4’ τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν σε 2-2, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να οδηγηθεί στην παράταση και στη συνέχεια στα πέναλτι, όπου κρίθηκε η πρόκριση.
Επί της ουσίας ο Απόλλωνας Λάρισας αν και αγωνίστηκε με σημαντικές ελλείψεις (Χατζής, Λίταινας-τιμωρημένοι και Ζιάκας, Νούσιος-τραυματίες) ήταν μαχητικός και κυνήγησε με σθένος τη νίκη, απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο που θεωρείται ένα από τα φαβορί στον Νότιο Όμιλο της φετινής Super League 2. Βάσει της συνολικής εικόνας της αναμέτρησης, η ήττα με τον τρόπο που ήρθε αφήνει πικρή γεύση στους «κυανόλευκους», που αν μη τι άλλο άξιζαν κάτι περισσότερο.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον Απόλλωνα, που έδειχνε να έχει πρόβλημα στον χώρο της μεσαίας γραμμής, γεγονός που έδινε τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να βγαίνουν εύκολα στην επίθεση. Έτσι, στο 12’ σε μια στιγμή ολιγωρίας της άμυνας, οι γηπεδούχοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ, όταν ο Μπουλούλης επιχείρησε σέντρα από δεξιά και ο Μουνιέ στο δεύτερο δοκάρι από δύσκολη θέση με κοντινό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (0-1).
Οι φιλοξενούμενοι που ήταν πιεστικοί σ’ αυτό το διάστημα απείλησαν στο 16’ με τον Κυνηγόπουλο, αλλά ο Μελί απέκρουσε κόρνερ, ενώ στο 18’ ο Μελί μπλόκαρε το σουτ του Μπουλούλη.
Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε στο 26’, όταν ο Γκαρσία με έξυπνη μπαλιά έβγαλε τετ-α-τετ τον Σταματή, ο οποίος με διπλή προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 1-1, με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος.

 

ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Στην επανάληψη ο Απόλλων Λάρισας πίεσε ψηλά, έκλεψε μπάλες και βελτίωσε τη λειτουργία του στον χώρο της μεσαίας γραμμής, βγαίνοντας με αξιώσεις στην επίθεση. Στο 53’ ο Ντι Αγκοστίνο είχε μία προειδοποιητική βολή όταν με πλασαριστό ψηλοκρεμαστό σουτ έστειλε την μπάλα στο πάνω μέρος της οριζόντιας δοκού, για να φτάσουμε στο 56’ όταν ο ίδιος παίκτης ανετράπη από τον Ρόσι κερδίζοντας πέναλτι. Ο Σιατραβάνης ήταν εύστοχος από τα 11 μέτρα, υπογράφοντας έτσι την ανατροπή για τον Απόλλωνα Λάρισας (2-1) που κρατούσε πλέον την τύχη στα χέρια του.
Στο 84’ με τον Γκαρσία ο Απόλλωνας είχε μία ακόμα πολύ καλή στιγμή, ενώ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τον Μάλτσι στο 86’.

 

ΨΥΧΡΟΛΟΥΣΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ
Κι ενώ όλα έδειχναν ότι ο Απόλλωνας θα μπορούσε να διαχειριστεί την κατάσταση και να πάρει την πρόκριση, δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν επαληθεύτηκε στην πράξη. Η Καλλιθέα που στα τελευταία λεπτά κέρδισε έδαφος και πολιόρκησε την αντίπαλη άμυνα κατάφερε να οδηγήσει το ματς στην παράταση, όταν στο 90’+4’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Ρέντζα οι αμυνόμενοι απέκρουσαν ασθενώς, η μπάλα ευνόησε τον Κυνηγόπουλο, ο οποίος με σουτ ισοφάρισε σε 2-2.

 

ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ
Το 2-2 δεν άλλαξε στην ημίωρη παράταση που ακολούθησε, αν και ο Απόλλωνας ήταν αυτός που απείλησε με τους Σταματή (95’), Σιατραβάνη (107’, 111’) και Μπαλογιάννη (117’). Αξίζει να σημειωθεί ότι η Καλλιθέα από το 110’ αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο λόγω αποχώρησης του Κωστανάσιου που τραυματίστηκε (είχε δικαίωμα να κάνει αλλαγή, ωστόσο ένα «βραχυκύκλωμα» με τον 4ο διαιτητή φόβισε τους φιλοξενούμενους).

 

ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ
Συνολικά 16 ήταν τα πέναλτι που εκτελέστηκαν, ήτοι οκτώ για κάθε ομάδα, με την Καλλιθέα να κερδίζει με 6-5. Η σειρά των πέναλτι:
Γιανίτσης    0-0 (οριζόντιο δοκάρι)
Λουκίνας    0-0 (απόκρουση)
Γκαρσία    1-0
Μάλτσι    1-1
Σιατραβάνης    2-1
Κυνηγόπουλος    2-2
Μπαλογιάννης    3-2
Ντιμίτριους    3-3
Σταματής    4-3
Ρόσι    4-4
Κοντρέρας    4-4 (απόκρουση)
Ευαγγέλου    4-4 (δοκάρι)
Φουρκιώτης    5-4
Χατζηδίμπας    5-5
Καλούσης    5-5 (απόκρουση)
Κολτσίδας    5-6

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Στ. Λεωνίδας της ΕΠΣ Τρικάλων με βοηθούς τους κ. Μπάλα και Μανασή της ίδιας Ένωσης. Εκφράστηκαν ορισμένα παράπονα από τους γηπεδούχους, κυρίως ως προς τον πειθαρχικό έλεγχο που άσκησε στους φιλοξενούμενους, αλλά και για κάποιες εύκολες αποφάσεις υπέρ της Καλλιθέας. Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Γιαννίτσης (14’), Κλιγγόπουλος (58’), Μελί (80’), Κοντρέρας (83’), Κωστανάσιος (88’), Καλούσης (90’+3’), Λουκίνας (99’), Γκαρσία (119’). Επίσης, με κίτρινη κάρτα τιμωρήθηκαν από τους δύο πάγκους οι κ. Μπίζιος (90’+3’) και Ανδρεάδης (119’).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Βαγγέλης Μόρας): Μελί, Γιαννίτσης, Κλιγγόπουλος (100’ λ.τ. Ζαχαράκης), Φουρκιώτης, Αυλωνίτης (74’ Κοντρέρας), Χαλάτσης (90’ Καλούσης), Σταματής, Σιατραβάνης, Γκιλγκέροβ (67’ Κοτσιανούλης), Γκαρσία, Ντι Αγκοστίνο (90’ Μπαλογιάννης).
ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Στρέτζος, Ρόσι, Ευαγγέλου, Χατζηδίμπας, Ρέντζας (91’ Κολτσίδας), Τσιντώνης (39’ λ.τ. Λάσκαρης), Μπουλούλης (76’ Μάλτσι), Κυνηγόπουλος, Νίλι (56’ Κωστανάσιος), Λουκίνας, Μουνιέ (56’ Ντιμίτριους).

Α.Γ.

 

Ε. Μόρας: Νιώθουμε στεναχωρημένοι

Σχολιάζοντας τη χθεσινή αναμέτρηση ο τεχνικός του Απόλλωνα Λάρισας Βαγγέλης Μόρας είπε, μεταξύ άλλων, ότι:
«Νιώθουμε στεναχωρημένοι. Ήταν ένα ματς στο οποίο μας δόθηκε η ευκαιρία να το κερδίσουμε και στην τελευταία φάση δεν ήμασταν όσο προσεκτικοί έπρεπε για να πάρουμε τη νίκη.
Το ματς κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι όπου μεγάλο ρόλο παίζει η τύχη, γι’ αυτό δεν θα σταθώ εκεί. Θα σταθώ στο γεγονός ότι η ομάδα δεν φοβήθηκε απέναντι σε έναν αντίπαλο με διαφορετικούς στόχους από εμάς και έδειξε ότι μπορεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο».

 

Τα αποτελέσματα του Κυπέλλου Ελλάδας

Έντονο σασπένς και συγκινήσεις επεφύλασσαν άλλα τρία παιχνίδια για την 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Άγιος Νικόλαος, Κηφισιά και Απόλλων Πόντου πανηγύρισαν, με τις δύο τελευταίες ομάδες να παίρνουν την πρόκριση στη διαδικασία των πέναλτι.
Μόνο ο Άγιος Νικόλαος ήταν …χαλαρός. Η ομάδα της Κρήτης επιβλήθηκε με 2-0 της Νίκης Βόλου, χάρη στα γκολ του Περικλή Μηνά (12’, 58’).
Το ματς της Αναγέννησης Καρδίτσας με τον Απόλλωνα Πόντου στο Πανθεσσαλικό δεν είχε δράμα στα 120 λεπτά. Στην ψυχοφθόρο διαδικασία, οι δύο τερματοφύλακες απέκρουσαν από δύο εκτελέσεις στην πρώτη πεντάδα, με τον Άγκο να ευστοχεί στο 14ο και να δίνει με 5-4 την πρόκριση στους «ροσονέρι».
Στα πέναλτι και η Κηφισιά, έπειτα από το στείρο 0-0, κατάφερε με 4-2 να κάμψει την αντίσταση του Ο.Φ. Ιεράπετρας.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
Θεσπρωτός-Βέροια    1-2
Άγ. Νικόλαος-Νίκη Βόλου    2-0
Απόλλων Λάρισας-Καλλιθέα    5-6
πέν. (2-2 κ.α., παρ.)
Ο.Φ. Ιεράπετρας-Κηφισιά    2-4
πέν. (0-0 κ.α., παρ.)
Αναγ. Καρδίτσας-Απόλλων Π.    4-5
πέν. (0-0 κ.α., παρ.)
Αλμυρός Γαζίου-Πανθρακικός    12/10
*Υπενθυμίζεται ότι στην επόμενη φάση της διοργάνωσης έχουν προκριθεί άνευ αγώνα Παναχαϊκή, ΑΕΛ, Πανσερραϊκός, Ιωνικός Ιωνίας, Πανελευσινιακός, Καλαμάτα, Απόλλων Παραλιμνίου και Αλμωπός Αριδαίας.
*Επίσης, στην κλήρωση της 5ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας μπαίνουν και οι ομάδες της Super League εκτός από τις τέσσερις πρώτες (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Άρης, Παναθηναϊκός) της περασμένης σεζόν. Ο λόγος για τις ΑΕΚ, ΠΑΣ Γιάννινα, Ιωνικό, ΟΦΗ, Αστέρα Τρίπολης, Βόλο, Παναιτωλικό, Ατρόμητο, Λαμία και Λεβαδειακό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass