Φιλική νίκη, αλλά με το μυαλό στις εξελίξεις

*Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ ΤΟΥ ΔΩΤΙΕΑ ΑΓΙΑΣ ΜΕ 2-0 *ΤΑ ΓΚΟΛ ΓΚΑΛΙΤΣΙΟΣ (38’ ΠΕΝ.) ΚΑΙ ΤΣΙΜΙΚΑΣ (66’) *ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ Ο ΤΣΙΜΙΚΑΣ (78’), ΔΟΚΑΡΙ Ο ΜΑΝΤΙΚΑΣ (90’) *ΕΠΑΙΞΕ ΚΑΙ Ο ΓΑΛΛΟΚΑΜΕΡΟΥΝΕΖΟΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΕΝ ΓΚΟ ΜΕ ΤΟΥΣ «ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟΥΣ»

Δημοσίευση: 09 Οκτ 2022 19:15

Θετικό ήταν το πρόσημο από το χθεσινό αγωνιστικό τεστ για τον Ηρακλή Λάρισας, ο οποίος επικράτησε του Δωτιέα Αγιάς με 2-0 στο γήπεδο Νεάπολης.

Οι «κυανόλευκοι» παρουσίασαν ικανοποιητική εικόνα και ήταν καλύτεροι του αντιπάλου τους, έχοντας ωστόσο το μυαλό τους στις εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα της Super League 2, για το οποίο μπορεί μεν το τοπίο να μην έχει ξεκαθαρίσει ακόμη, ωστόσο οι ελπίδες να επιτευχθεί έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα.
Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό μέρος, ο Ηρακλής Λάρισας ήλεγξε τον ρυθμό από τα πρώτα λεπτά, μετέφερε το παιχνίδι στο αντίπαλο μισό του γηπέδου και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες για να δώσει μεγαλύτερες διαστάσεις στο τελικό αποτέλεσμα. Από την άλλη πλευρά, η νεανική ομάδα του Δωτιέα Αγιάς προσπάθησε κυρίως να διαφυλάξει τα νώτα της και να δημιουργήσει προοπτικές στην επίθεση, καταβάλλοντας φιλότιμες προσπάθειες, αλλά δεν μπόρεσε να είναι ιδιαίτερα απειλητική. Αξίζει να σημειωθεί ότι με τους «ερυθρόλευκους» αγωνίστηκαν οι υπό δοκιμή Εν Γκο (Γαλλοκαμερουνέζος επιθετικός με τελευταίο ποδοσφαιρικό σταθμό τον Απόλλωνα Λάρισας) και Χρήστος Αιχμαλωτίδης (από τον Εθνικό Σκουλικάδου), ενώ στον Ηρακλή Λάρισας η απόκτηση του επιθετικού Όμηρου Συρεγγέλα θα πρέπει να θεωρείται θέμα χρόνου.
Ο Ηρακλής άνοιξε το σκορ στο 38’ με το εύστοχο πέναλτι του Γκαλίτσιου (το κέρδισε ο Τσιμίκας από τον Χατζή), ενώ στο 66’ ο Τσιμίκας με ωραίο σουτ στην κίνηση μετά από μπαλιά του Λεσάι διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ηρακλής στο 78’ είχε χαμένο πέναλτι με τον Τσιμίκα (το κέρδισε ο Καψάλης από τον Γιαννακό), ενώ στο 90’ ο Μάντικας μετά από σέντρα του Γκουτσιούδη έστειλε την μπάλα στο εσωτερικό της οριζόντιας δοκού (στη συνέχεια χτύπησε στο έδαφος με τους «κυανόλευκους» να ζητούν γκολ, αλλά ο διαιτητής είχε αντίθετη άποψη). Σημαντικές ευκαιρίες από τον Ηρακλή είχαν οι Γκαλίτσιος, Λεσάι, Μπάμης και Γκουτσιούδης, ενώ από τον Δωτιέα Αγιάς η καλύτερη στιγμή καταγράφηκε στο 59’ με το σουτ του Αποστολάκη.
ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΤΕΧΝΙΚΟΙ
«Δοκιμάσαμε κάτι καινούργιο, έναν νέο σχηματισμό στα πρώτα 30 λεπτά και η ομάδα ανταποκρίθηκε. Η ομάδα δημιούργησε πάρα πολλές ευκαιρίες και προϋποθέσεις για γκολ, ενώ δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα στην άμυνα» δήλωσε μετά το παιχνίδι ο τεχνικός του Ηρακλή Λάρισας Παναγιώτης Διλμπέρης και πρόσθεσε:
«Υπάρχει ένας προβληματισμός για τις χαμένες ευκαιρίες, αλλά είναι κάτι που θα το αντιμετωπίσουμε με πιο ποιοτική προσέγγιση. Περιμένουμε να επιστρέψουν οι τραυματίες Μεζίνι, Εσκουρέδο, Ζαφειρίου, Γκουγκούδης και Αλτάνης. Σε γενικές γραμμές η ομάδα ήταν καλή».
Από την πλευρά του ο τεχνικός του Δωτιέα Αγιάς Δημήτρης Μπουκουβάλας είπε:
«Είμαστε μία καινούργια ομάδα με 18 νέους παίκτες και θέλουμε χρόνο ακόμα για να αποκτήσουμε συνοχή και χημεία. Το θετικό όμως είναι ότι ξεκίνησαν στο ματς 7 παιδιά ηλικίας 19 χρονών ως βασικοί, συν οι υπόλοιποι που μπήκαν στο β’ μέρος. Πιστεύω ότι σε κάθε παιχνίδι θα είμαστε καλύτεροι. Ήδη κάναμε δυνατά φιλικά για να είναι η ομάδα έτοιμη όταν ξεκινήσει το πρωτάθλημα και να πάρουν οι παίκτες τις κατάλληλες εμπειρίες.
Παίξαμε με μία πιο έμπειρη και πιο έτοιμη ομάδα, αλλά και μεις σταθήκαμε αξιοπρεπώς μέσα στο γήπεδο».
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Ηρακλής Λάρισας (Π. Διλμπέρης-Χρ. Χατζηλιάδης): Κουτζαβασίλης, Καψάλης Μ., Καμπέρης, Γκαλίτσιος, Καψάλης Σ., Σούμπασης, Μπάμης, Τσιμίκας, Τασιούλης, Συρεγγέλας, Λεσάι (Παπαγιάννης, Μπαλαμώτης, Ευθυμιάδης, Αγγελούλης, Δοδοντσάκης, Γαργάλας, Κουτζαηλίας, Μάντικας, Γκουτσιούδης, Χριστίδης, Ντάτσι).
ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ (Δ. Μπουκουβάλας): Εριόν, Παϊτέρης, Γιαννακόπουλος, Τάρτας, Ντελής, Ντακούλας, Αναδολού, Χατζής, Αποστολάκης, Βλησαρούλης, Λαβαντσιώτης (Κρικώνης, Μάνσε, Σταθάκος, Αιχμαλωτίδης, Γιαννακός, Εν Γκο, Δρόσος, Κορτσάρι, Πότσκα).
Α.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass