Γιώργος Τσεμπέρης:

Η ΕΣΚΑΘ πρωτοπόρος στο αναπτυξιακό πρόγραμμα του γυναικείου μπάσκετ

Δημοσίευση: 09 Οκτ 2022 20:00

Με μεγάλη επιτυχία έγινε χθες το πρωί στο Κλειστό Γυμναστήριο του Αλκαζάρ του ΕΑΚ Λάρισας η 1η Αναπτυξιακή Ημερίδα Κοριτσιών που διοργάνωσε η ΕΣΚΑΘ με τη συμμετοχή 45 αθλητριών των κλιμακίων όλης της Θεσσαλίας παρουσία του ομοσπονδιακού βοηθού προπονητή της Εθνικής Γυναικών και υπεύθυνου Αναπτυξιακού Κοριτσιών Πανελληνίως, κ. Γιώργου Τσεμπέρη, που μιλώντας στα νεαρά κορίτσια αναφέρθηκε σε θέματα ανάπτυξης και ιδίως σύνδεσης του Προγράμματος της ΕΣΚΑΘ με το αντίστοιχο Πρόγραμμα της ΕΟΚ.

Επίσης, έκανε μνεία του αγωνιστικού προγράμματος και των στόχων της Εθνικής Γυναικών.
Ο Γιώργος Τσεμπέρης που υπήρξε προπονητής σε πολλές γυναικείες ομάδες, όπως Παναθηναϊκό (αναδείχθηκε πέρυσι πρωταθλητής νεανίδων), Ολυμπιακό, Πανιώνιο, είπε ότι η Θεσσαλία στο αναπτυξιακό μπάσκετ γυναικών είναι πρώτη στην Ελλάδα, αφού καμία άλλη Ένωση δεν έχει ξεκινήσει φέτος σχετικά προγράμματα και πολλά οφείλονται στον παλαίμαχο παίκτη του ΓΣΛ Άρη Ζώη που είναι τώρα αντιπρόεδρος στην ΕΣΚΑΘ με την ευρωπαϊκή του εμπειρία ως στέλεχος της FIBA.
Εκτός του Γιώργου Τσεμπέρη, ομιλήτρια ήταν η δρ Μαρία Καλαφάτη, διαιτολόγος-διατροφολόγος, ειδική σε θέματα αθλητικής διατροφής, εξήγησε σε απλή και εύληπτη γλώσσα τα ευεργετήματα της ορθής διατροφής και έδωσε οδηγίες στις νεαρές αθλήτριες για τις σωστές διατροφικές συνήθειες.
Η εκδήλωση έκλεισε με αγωνιστικό πρόγραμμα μεταξύ των Κλιμακίων των διαφόρων Π.Ε. της Θεσσαλίας, όπου διαπιστώθηκε το γενικά υψηλό τεχνικό και αθλητικό επίπεδο των αθλητριών. Μάλιστα ο Γιώργος Τσεμπέρης σημείωσε αρκετά ονόματα ταλαντούχων παικτριών.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και αρκετοί γονείς όπως και παλιές αθλήτριες της περιοχής. Η ΕΣΚΑΘ εκπροσωπήθηκε από τον αντιπρόεδρο Άρη Ζώη και την έφορο Γυναικείου Ευγενία Φραγκούλη, ενώ την αθλητική επιμέλεια είχε η ομοσπονδιακή και περιφερειακή προπονήτρια Αφροδίτη Αραπατσάνη, επικουρούμενη από την Ασημίνα Κουτσονούρη.
ΚΑΙ ΜΙΑ ΒΡΑΒΕΥΣΗ
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, βραβεύτηκε από την ΕΣΚΑΘ η αθλήτρια του Ολυμπιακού Βόλου Σιουμουρέκη Βασιλική για τη συμμετοχή της στην Εθνική Κορασίδων.
Τέλος, η ΕΣΚΑΘ ευχαριστεί τον κ. Δημήτριο Καραστάθη, για την υλικοτεχνική υποστήριξη που γενναιόδωρα προσέφερε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass