Ξεκινάει η Α1 χωρίς τη ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΕΡΣΙΝΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ - ΑΠΙΣΤΕYΤΟ, ΑΝΕΡΓΟΣ ΕΜΕΙΝΕ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΦΩΤΗΣ ΤΑΚΙΑΝΟΣ!

Δημοσίευση: 08 Οκτ 2022 16:43

Η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ πέρυσι ήταν η μεγάλη πρωταγωνίστρια του Πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας, αλλά φέτος το Πρωτάθλημα ξεκινάει το Σαββατοκύριακο που διανύουμε χωρίς την παρουσία της, παρότι κατέλαβε τη σεζόν που τελείωσε την 4η θέση του Πρωταθλήματος, την καλύτερη όλων των εποχών για θεσσαλική ομάδα.


Στα ημιτελικά του Πρωταθλήματος τέσσερις χιλιάδες φίλαθλοι στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό αποθέωναν τους παίκτες της λαρισινής ομάδας και ο Μούντι, ο Κρουμπάλι, ο Τσαϊρέλης, ο Παπαντωνίου και τ’…άλλα παιδιά ήταν μόνιμο σύνθημα στο στόμα όλων, ενώ δεκάδες νεαροί φίλαθλοι μόλις τελείωναν τα παιχνίδια έμπαιναν στον αγωνιστικό χώρο και ζητούσαν αυτόγραφα. Μέσο έβαζαν οι περισσότεροι για να πάρουν μια πρόσκληση για τις επίσημες θέσεις εντός γηπέδου…
Κι όμως, αυτή η ομάδα (με όλη τη σημασία της λέξεως έργο του προπονητή Φώτη Τακιανού) λόγω οικονομικών προβλημάτων τελείωσε άδοξα την ιστορία της και ο ερασιτέχνης μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη για να μετονομαστεί σε Ηρακλής… Κρίμα… Μαζί και ο μεγαλομέτοχος Θόδωρος Ριζούλης, που δεν άντεξε την οικονομική πίεση. Είχε προειδοποιήσει άλλωστε ότι δεν θα πήγαινε φυλακή για να συντηρεί μια αθλητική ομάδα.
Αλήθεια, τι κάνουν οι πρωταγωνιστές αυτής της ομάδας;
Η «Ε» έψαξε και έμαθε για όλους… Και πραγματικά μας εξέπληξε ότι ο καλύτερος πέρυσι προπονητής της κατηγορίας, ο Φώτης Τακιανός, έμεινε άνεργος, αν και δέχθηκε πρόταση από την ΑΕΚ πριν το τέλος του Πρωταθλήματος, ενώ τον πλησίασε το καλοκαίρι και ο Κολοσσός Ρόδου. Πόσο αξιοκρατία αλήθεια υπάρχει στις επιλογές των προέδρων… Παρηγοριά ότι ο συνεργάτης του Ιωάννης Μίσσας θα παραμείνει στην Α1 εθνική κατηγορία στην Καρδίτσα ως μέλος του τεχνικού τιμ του Βαγγέλη Αγγέλου.
Επίσης στο πρωτάθλημα του Ισραήλ και στον πάγκο της Γκιλμπόα Γκαλίλ θα συνεχίσει την προπονητική του καριέρα ο Χαράλαμπος Καϊταντζίδης (ο άλλος συνεργάτης του Φώτη Τακιανού στην τεχνική ηγεσία).
Οι παίκτες του Τακιανού δεν είχαν και πολύ καλή τύχη, με εξαίρεση ορισμένους... Για παράδειγμα, ο Χάτσον που θα παίξει στην Ισραηλινή Χάποελ Γκαλ Ελιόν και ο Τσαϊρέλης στον Προμηθέα Πατρών (Α1).
Για ένα πολύ καλό συμβόλαιο πήγε στην Κύπρο ο Κρουμπάλι και συγκεκριμένα στον Κεραυνό Στροβόλου.
Ο Στέφαν Μούντι -στην καλύτερη πεντάδα πέρυσι του Πρωταθλήματος της Α1- πήγε στη Γαλλική Ρουάν (επιλογή έκπληξη, καθώς η συγκεκριμένη ομάδα είναι στις τελευταίες θέσεις του γαλλικού πρωταθλήματος), ενώ Ριζούλης και Νόντας Παπαντωνίου θα ξαναβρεθούν στον Ηρακλή.
Ο Ζώης Καράμπελας πήγε στον Απόλλωνα Πατρών (Α1), όπως και ο νεαρός ταλαντούχος Τηλέμαχος Βησσαρίου.
Ο Μάριτς πήγε στη Β’ Ισπανίας και συγκεκριμένα στην Ανδόρα, ενώ ο Θόδωρος Ζάρας στο Λαύριο (Α1).
Ο Νταβόντε Γκριν αναζήτησε την τύχη του στη Ρουμανία (Ατομερούμ) και ο «βενιαμίν» της ομάδας, Αστέριος Αστεριάδης, πήγε στους Μαχητές Πεύκων, ομάδα Β’ Εθνικής κατηγορίας.
Τέλος, ο Μπέρζινις πήγε στη Λέγκια Βαρσοβίας και ο Λαρισαίος Τάσος Σπυρόπουλος, αρχηγός της ομάδας, στον φιλόδοξο Α.Ο. Μυκόνου στη Β’ Εθνική κατηγορία, με προπονητή τον Λαρισαίο Γιάννη Τζήμα.

 

ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ
Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του 31ου Πρωταθλήματος ΕΣΑΚΕ, της Basket League 2022-23, με δώδεκα ομάδες να παίρνουν θέση στο τζάμπολ. Νέο «πρόσωπο» φέτος αποτελεί η πρωταθλήτρια της Α2 για το 2022 Καρδίτσα. Ο πρωταθλητής Ελλάδας 2022 Ολυμπιακός ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο φέτος, κατέκτησε το Super Cup, απέναντι στον Παναθηναϊκό στον τελικό, στη Ρόδο, το περασμένο Σαββατοκύριακο και αποτελεί φαβορί για τον τίτλο του πρωταθλητή και το 2023. Ο Παναθηναϊκός στον αντίποδα προχώρησε σε πολλές αλλαγές παικτών, ενώ και στην τεχνική ηγεσία τα ηνία ανέλαβε ο Ντέγιαν Ράντονιτς. Εύλογα, δηλαδή, χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να βρει χημεία. Η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Περιστερίου από τον Λαρισαίο Βασίλη Σπανούλη αποτελεί από μόνη της κίνητρο για την παρακολούθηση της πορείας των «κυανοκίτρινων», στα πρώτα βήματα του «ζωντανού θρύλου» του ευρωπαϊκού μπάσκετ στην προπονητική.
Το πρωτάθλημα αρχίζει, λοιπόν, αλλά εκκρεμεί η απόφαση/έγκριση της ΕΟΚ και του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, αναφορικά με την αύξηση των μη Ελλήνων παικτών από έξι σε επτά, τη φετινή σεζόν. Η Γενική Συνέλευση του ΕΣΑΚΕ ενέκρινε την πρόταση των ομάδων για τους επτά μη Έλληνες μέσω της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Λίγκας. Αν τελικά εγκριθεί αυτή η πρόταση από ΕΟΚ και Αυγενάκη, τότε κάθε ομάδα θα μπορεί να δηλώνει στο Πρωτάθλημα επτά ξένους παίκτες, εκ των οποίων οι έξι θα μπορούν να βρίσκονται στη δωδεκάδα σε κάθε αγώνα, δίχως, δηλαδή, να χρειάζεται να προχωρούν σε δήλωση αλλαγής ξένου στη Λίγκα, όπως γινόταν μέχρι πέρυσι.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ
Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρεμιέρας:
8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
16.00, Λαύριο-Προμηθέας
17.00, Ιωνικός-Κολοσσός
19.15, Περιστέρι-ΠΑΟΚ
9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
16.00, Άρης-Παναθηναικός
19.15, ΑΕΚ-Καρδίτσας
10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
19.15, Απόλλων Πατρών-Ολυμπιακός

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass