Μέχρι Τρίτη οι αποφάσεις…

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΞΕΣΠΑΣΕ Η SUPER LEAGUE 2 - Ο ΧΑΜZΑ ΓΙΟΥΝΕΣ «ΚΡΕΜΑΣΕ» ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 08 Οκτ 2022 21:13

Για πρώτη φορά η Οργανωτική Επιτροπή της Super League 2 αποφασίζει να βάλει τέλος στη φαρσοκωμωδία, όπως κατάντησε, κάθε χρόνο της έναρξης του συγκεκριμένου Πρωταθλήματος.

Αρχικά είχε αποφασιστεί να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο, μετά τον Οκτώβριο και τώρα μιλάνε για Νοέμβριο. Το περίεργο είναι ότι δεν γνωρίζουν και ποιες ομάδες θα αγωνιστούν…
Χθες ο πρόεδρος της διοργανώτριας Λεωνίδας Λεουτσάκος έστειλε προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Τάκη Μπαλτάκο την παρακάτω επιστολή:
«Κύριε πρόεδρε,
Το Δ.Σ. της SL2, αλλά και εγώ προσωπικά, με επιστολές αλλά, και με φυσική παρουσία, σας έχουμε κάνει σαφή την επιτακτική ανάγκη να λάβει επιτέλους η ΕΠΟ μια απόφαση και να συμπληρωθεί ο αριθμός των ομάδων που προβιβάζονται στη SL2, ούτως ώστε να εκκινήσει επιτέλους το Πρωτάθλημα.
Οι ΠΑΕ αν και καλούνται να καλύπτουν τα πάσης φύσεως έξοδα λειτουργίας τους, εντούτοις δεν αγωνίζονται, με αποτέλεσμα να έχει χαθεί κάθε έννοια προγραμματισμού, αφού οι συνεχείς αναβολές έναρξης έχουν αποσυντονίσει το αγωνιστικό τμήμα τους, δημιουργώντας ταυτόχρονα ανασφάλεια στους ποδοσφαιριστές και ανησυχία στον φίλαθλο κόσμο με αποκλειστική ευθύνη της ομοσπονδίας.
Δυστυχώς έχουμε γίνει μάρτυρες μιας αλόγιστης αναποφασιστικότητας από πλευράς της ΕΠΟ και το θέμα πηγαινοέρχεται από την Εκτελεστική Επιτροπή στη Γ.Σ., από εκεί στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου και ξανά στην Εκτελεστική Επιτροπή χωρίς να λαμβάνεται απόφαση!
Σχετικά με τη φημολογία των τελευταίων ημερών ότι εν τέλει ο αριθμός των συμμετεχουσών ομάδων στη SL2 θα γίνει 31, σας δηλώνουμε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι αποδεκτό από τη SL2 και ότι δεν θα εγγράψουμε καμία ομάδα πλέον των 30.
Ελπίζουμε τελικά ότι την Τρίτη 11 Οκτωβρίου θα ληφθεί οριστική απόφαση, γιατί σε διαφορετική περίπτωση (μη λήψης απόφασης) σας ενημερώνουμε ότι το Πρωτάθλημα της SL2 θα εκκινήσει με όσες ομάδες μέχρι εκείνη την ημέρα έχουν δηλώσει συμμετοχή».

 

ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΝ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ Ο ΗΡΟΔΟΤΟΣ
Η ΠΑΕ Ηρόδοτος ανάρτησε δήλωση των αρχηγών περί αποχής μέχρι να ενημερωθούν οι ποδοσφαιριστές για το μέλλον του συλλόγου και των ίδιων. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Με απόλυτο σεβασμό στον κόσμο και την ιστορία του Ηροδότου, ενημερώνουμε πως δεν θα πραγματοποιήσουμε καμία δραστηριότητα με την ομάδα μέχρις ότου έχουμε μια πλήρη εικόνα και ενημέρωση από τον κ. Στέλιο Παπαδημητρίου για το τι μέλλει γενέσθαι με το μέλλον του συλλόγου, αλλά και το δικό μας! Εκ των αρχηγών της ΠΑΕ Ηρόδοτος».

 

ΚΡΕΜΑΣΕ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΤΟΥ
Την ανακοίνωση της απόσυρσής του από την ενεργό δράση ανακοίνωσε ο πρώην σέντερ φορ της ΑΕΛ Χαμζά Γιουνές (7 αγώνες την περίοδο 2020-21, 1 γκολ) και ξεκαθάρισε ότι δεν τον ενδιαφέρει να βρει άλλη ομάδα, καθώς θέλει να ασχοληθεί με το δίπλωμα προπονητικής, ενώ πρότυπό του είναι ο κουμπάρος του Ραζβάν Λουτσέσκου, με τον οποίο είχε άψογη συνεργασία όταν έπαιζε στον Α.Ο. Ξάνθης.Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ Κ15
Στο πρωτάθλημα Κ15 (εκκίνηση στις 15 Οκτωβρίου) στον Β’ Όμιλο της Super League 1 θα αγωνιστεί η ΑΕΛ και η κλήρωση έχει ως ακολούθως:

Βόλος ΝΠΣ-ΠΑΟΚ
Παναιτωλικός-ΑΕΛ
Δόξα Δράμας-Πανσερραϊκός
Άρης: Ρεπό

ΑΕΛ-Δόξα Δράμας
ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός
Άρης-Βόλος ΝΠΣ
Πανσερραϊκός: Ρεπό

Παναιτωλικός-Άρης
Δόξα Δράμας-ΠΑΟΚ
Πανσερραϊκός-ΑΕΛ
Βόλος ΝΠΣ: Ρεπό

ΠΑΟΚ-Πανσερραϊκός
Άρης-Δόξα Δράμας
Βόλος ΝΠΣ-Παναιτωλικός
ΑΕΛ: Ρεπό

Δόξα Δράμας-Βόλος ΝΠΣ
Πανσερραϊκός-Άρης
ΑΕΛ-ΠΑΟΚ
Παναιτωλικός: Ρεπό

Άρης-ΑΕΛ
Βόλος ΝΠΣ-Πανσερραϊκός
Παναιτωλικός-Δόξα Δράμας
ΠΑΟΚ: Ρεπό

Πανσερραϊκός-Παναιτωλικός
ΑΕΛ-Βόλος ΝΠΣ
ΠΑΟΚ-Άρης
Δόξα Δράμας: Ρεπό
* Στον δεύτερο γύρο τα παιχνίδια είναι αντίστροφα.

 

ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ
Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοίνωσε την απόκτηση από τη Δήμητρα Γιάννουλης τεσσάρων νεαρών ποδοσφαιριστών, οι οποίοι είναι γεννημένοι τα έτη από 2005 έως και 2008 και εντάσσονται στο ρόστερ των Ομάδων Νέων. Αναλυτικά αποκτήθηκαν οι: Εργκίς Τάφα (2005, Κ19), Σταύρος Κοβούσογλου (2006, Κ17), Γιώργος Τσακνάκης και Μάνος Μπαριώτας (2008, Κ15).

 

Ο Σωτήρης Αντωνίου στον Παναθηναϊκό Β’

Ο Αγιώτης Σωτήρης Αντωνίου θα είναι εν τέλει ο νέος προπονητής της Β’ ομάδας του Παναθηναϊκού που θα συμμετάσχει και τη φετινή σεζόν στη Super League 2, διαδεχόμενος τον Γιάσμινκο Βέλιτς, ο οποίος «μετακόμισε» προ δύο εβδομάδων στον Λεβαδειακό.
Οι «πράσινοι» είχαν προχωρημένες συζητήσεις τις προηγούμενες ημέρες με τον πρώην προπονητή του ΟΦΗ και της Εθνικής Ελπίδων, Γιώργο Σίμο, όμως, δεν έφτασαν σε οριστική συμφωνία και στράφηκαν στην περίπτωση του 47χρονου πρώην τεχνικού της ΑΕΛ, ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία στους πάγκους του Πρωταθλήματος της Β’ κατηγορίας.
Ο Σωτήρης Αντωνίου είναι κάτοχος διπλώματος με UEFA PRO. Πρώτος σταθμός της προπονητικής καριέρας του υπήρξε η ΑΕΛ Καλλονής την περίοδο 2008-09 στη Δ’ Εθνική.
Το 2010 ανέλαβε τον Εορδαϊκό, τον Ιανουάριο του 2011 εκ νέου την τεχνική ηγεσία της Καλλονής, ενώ ακολούθως εργάστηκε σε Πανηλειακό, Δωτιέα Αγιάς, ΠΑΣ Κόρινθο, Σπάρτη, Τρίκαλα, Κόρινθο και Ένωση Νέων Παραλιμνίου, προτού αναλάβει την ΑΕΛ στη θέση του Ράτκο Ντόστανιτς. Στις 6 Αυγούστου 2019 υπέγραψε συμβόλαιο με τη Λαμία, ενώ ακολούθησε ο Λεβαδειακός, όπου έμεινε μέχρι τον Οκτώβριο του 2021.
Πέρυσι είχε την τεχνική καθοδήγηση της Ρόδου, ενώ ανακοινώθηκε μετά το τέλος της σεζόν από την ΑΕΛ επί προεδρίας Κούγια, ωστόσο, η αλλαγή στο διοικητικό καθεστώς δεν επέτρεψε τη συνέχιση της συνεργασίας.
Ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε σε Απόλλωνα Λάρισας, Ξάνθη, Απόλλωνα Πόντου, Φωστήρα, Εθνικό Αστέρα, Κέρκυρα, ΠΑΣ Γιάννινα, Τρίκαλα και Δόξα Δράμας.

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass