Αθλητικές Ειδήσεις

Δημοσίευση: 30 Σεπ 2022 20:00

Σήμερα η κρίσιμη έκτακτη Γεν. Συνέλευση της ΕΠΟ

ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώθηκε το… «τυπικό», ότι σήμερα, Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Ενώσεων – μελών της δύναμής της.


Μια Συνέλευση κρίσιμη για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, όπου αναμένεται να παρθούν σημαντικές αποφάσεις και θα γίνει γνωστό εάν το Σαββατοκύριακο 1-2 Οκτωβρίου, θα αρχίσει η αγωνιστική δράση και στο τοπικό ποδόσφαιρο.
Όπως έχει ανακοινωθεί οι εργασίες της έκτακτης Γ.Σ. έχει οριστεί να πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο «Grand Hyatt» (Λεωφ. Συγγρού 115, Αθήνα), με ώρα έναρξης στις 10:00′.
Εάν δεν υπάρξει η απαιτούμενη απαρτία, η Γ.Σ. θα συγκληθεί την επόμενη ώρα (11:00′), της ίδιας ημέρας (30/9), με τον ίδιο τρόπο και με τα ίδια θέματα ημερήσιας διάταξης.
*Θυμίζουμε ότι το (πλέον) κρίσιμο θέμα που αναμένεται να συζητηθεί έχει να κάνει με το μητρώο ερασιτεχνικών σωματείων και το σώμα αναμένεται να κληθεί να λάβει απόφαση για αναστολή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων.

 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΓΡ. ΑΣΤΕΡΑ-ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΥ
Στη σημερινή Γ.Σ. της ΕΠΟ και όχι στη χθεσινή ΕΕ όπως αναμενόταν, θα ληφθεί η απόφαση για την υπόθεση Αγρ. Αστέρα-Πανδραμαϊκού.
Κάτι που σημαίνει πως σήμερα θα γνωρίζει οριστικά και ο Ηρακλής Λάρισας, εάν θα ανέβει στην Super League 2, ή εάν συνεχίσει να αγωνίζεται και τη νέα σεζόν, στη Γ’ Εθνική κατηγορία.

 

Ο Αυστριακός Βαϊνμπέργκερ διαιτητής στην Τούμπα

ΟΡΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΠΑΟΚ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΟ όρισε τον Αυστριακό διαιτητή, Γιούλιαν Βαϊνμπέργκερ, να διευθύνει το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκού, την Κυριακή, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Super League. O 37χρονος, από την πρώτη κατηγορία της UEFA, δεν έχει σφυρίξει ξανά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Αντρέας Χεϊντενρέιχ, Σάρα Τέλεκ, 4ος ο Κουτσιαύτης , στο VAR ο Μάνουελ Σουτενγκρούμπερ με Avar τον Θ. Μωυσιάδη και παρατηρητής διαιτησίας ο Ευθυμιάδης Δαμιανός (Πιερίας). Αναλυτικά οι διαιτητές της αγωνιστικής:
ΣΑΒΒΑΤΟ (1/10)
19:30 Λαμία-Λεβαδειακός: Γκορτσίλας Ευστάθιος (Μακεδονίας), Σινιοράκης Αντώνιος (Χανίων), Χριστακόγλου Γεώργιος (Χαλκιδικής), 4ος Πολυχρόνης Φώτιος (Πιερίας), Var Διαμαντόπουλος Αριστοτέλης (Αρκαδίας), Avar Στεφανής Γεώργιος (Καρδίτσας), Παρ. Γκάγκας Δημήτριος (Λάρισας).
ΚΥΡΙΑΚΗ (2/10)
15:00 Αστέρας Τρίπολης-ΟΦΗ: Παπαπέτρου Αναστάσιος (Αθηνών), Σακκάς Παναγιώτης-Δημήτρης (Θεσσαλίας), Διαμαντής Λάμπρος (Λέσβου), 4ος Στάμος Βασίλειος (Ηλείας), Var Ζαμπαλάς Σπυρίδων (Ηπείρου), Avar Κόλλιας Αθανάσιος (Ηπείρου), Παρ. Ταπραντζής Γεώργιος (Αιτ/νίας).
16:00 Ολυμπιακός -Ατρόμητος Αθηνών: Τζοβάρας Γεώργιος (Φθιώτιδας), Ψαρρής Κωνσταντίνος (Ζακύνθου), Φωτόπουλος Ανδρέας (Αθηνών), 4ος Παπαδόπουλος Ιωάννης (Μακεδονίας), Var Τσακαλίδης Αλέξανδρος (Χαλκιδικής), Avar Πάτρας Πέτρος (Μακεδονίας), Παρ. Γκαϊτατζής Θεόδωρος (Δράμας).
19:30 Βόλος Ν.Π.Σ.-Άρης: Βεργέτης Χρήστος (Αρκαδίας), Νικολακάκης Βασίλειος (Λασιθίου), Μαυρουδής Δημήτριος (Ηρακλείου), 4ος Τσαγκαράκης Πέτρος (Χανίων), Var Κουμπαράκης Στέφανος (Κυκλάδων), Avar Παπαδάκης Μιχαήλ (Ηρακλείου), Παρ. Ιωσηφόγλου Νικόλαος (Αθηνών).
21:30 Π.Α.Ο.Κ.- Παναθηναϊκός.: Βαϊνμπέργκερ Γιούλιαν (ΠΟ Αυστρίας), Χεϊντενρέιχ Αντρέας (ΠΟ Αυστρίας), Τέλεκ Σάρα (ΠΟ Αυστρίας), 4ος Κουτσιαύτης Αριστομένης (Άρτας), Var Σουτενγκρούμπερ Μάνουελ (ΠΟ Αυστρίας), Avar Μωυσιάδης Θεόφιλος (Ηπείρου) Παρ. Ευθυμιάδης Δαμιανός (Πιερίας).
ΔΕΥΤΕΡΑ (3/10)
18:00 ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός: Μαλούτας Δημήτριος (Ημαθίας), Καραγκιζόπουλος Ιωάννης (Ημαθίας), Μηνούδης Ιωάννης (Πιερίας), 4ος Τακίδης Γεώργιος (Κιλκίς), Var Γκάμαρης Ανδρέας (Αθηνών), Avar Τριανταφύλλου Κωνσταντίνος (Αρκαδίας), Παρ. Δαγκλής Χρήστος (Μακεδονίας).
20:00 ΑΕΚ-Ιωνικός: Φωτιάς Βασίλειος (Πέλλας), Κουρομπύλια Χρυσούλα (Δυτ. Αττικής), Μπουξμπάουμ Ρέινχαρντ (Αν. Αττικής), 4ος Αγγελάκης Άγγελος (Μακεδονίας), Var Τζήλος Αθανάσιος (Λάρισας), Avar Καλαμπόκης Κωνσταντίνος (Αιτ/νίας), Παρ. Κουκουλάκης Μιχαήλ (Ηρακλείου).

 

O ΠΣΑΚ κατά της αύξησης των ξένων στην Basket League

Με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβόμενων Καλαθοσφαριστών (ΠΣΑΚ) δηλώνει την αντίθεσή του για την πρόταση που υπάρχει να αυξηθούν από έξι σε επτά οι ξένοι στις ομάδες της Basket League.
Μάλιστα κάνει λόγο για «πόλεμο που κάποιοι ξεκίνησαν, με γνώμονα το προσωπικό τους συμφέρον και όχι του ελληνικού μπάσκετ», ενώ χαρακτηρίζει την πρόταση ως «έκτρωμα».
Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Για ακόμα μία χρονιά, καλούμαστε να πάρουμε μέρος στον… πόλεμο που κάποιοι ξεκίνησαν, με γνώμονα το προσωπικό τους συμφέρον και όχι του ελληνικού μπάσκετ. Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών είναι κάθετα αρνητικός στο ενδεχόμενο της αύξησης των ξένων στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας.
Στηρίζουμε όλες τις ομάδες της Basket League, οι οποίες δεν επιθυμούν την αύξηση των ξένων και αναγνωρίζουν τις επιπτώσεις που θα έχει αυτή η θλιβερή κίνηση και στις τοπικές κοινωνίες τους, όπως λιγότερα έσοδα, ελάχιστος κόσμος στα γήπεδα, μειωμένη τηλεθέαση, αποχώρηση χορηγών και γενικώς απαξίωση του αθλήματος που αγαπάμε και υπηρετούμε.
Βλέπετε τα τελευταία χρόνια πως στο ποδόσφαιρο παίζουν 10 ξένοι σε κάθε ομάδα και το επίπεδο έχει πέσει αισθητά. Θέλετε το ίδιο;
Εμείς ΟΧΙ και διευκρινίζουμε πως δεν κοιτάμε το προσωπικό μας συμφέρον, αλλά το καλό του ελληνικού μπάσκετ. Προτείνουμε οι αρμόδιοι, να μην υπογράψουν την πρόταση - έκτρωμα για αύξηση των ξένων στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας, θα θεωρούνται συνυπεύθυνοι. Οι υπογραφές αυτές, θα μείνουν στην ιστορία και θα χαραχθούν στην ταφόπλακα που οι ίδιοι βάζουν…».

 

Γενική Συνέλευση των προπονητών ποδοσφαίρου

TΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Νομού Λάρισας καλεί τα μέλη στην τακτική Γενική Συνέλευση που θα γίνει τη Δευτέρα 03/10/2022 στις εγκαταστάσεις του «Super Bowling» και ώρα 20:00 με θέμα : «Ενημέρωση –συζήτηση ενόψει της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς. Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη».

 

Ενα εκατ. ευρώ πριμ στην Εθνική ομάδα

Η ΕΠΟ επιβραβεύει τους παίκτες της Εθνικής ομάδας για τις επιδόσεις της στο Nations League. Με τον απολογισμό των πέντε νικών σε έξι ματς να της εξασφαλίζει την πρώτη θέση στον όμιλο και την άνοδο στη League B, η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία αποφάσισε να μοιράσει πριμ για την επιτυχία αυτή. Αυτό θα είναι στο ύψος του ενός εκατ. ευρώ, με την ομοσπονδία να δίνει στους παίκτες το 50% από τα δύο εκατομμύρια που της έδωσε UEFA για τον προβιβασμό της.

 

Εγκαινιάζει την «Αγιά Σοφιά» σήμερα η ΑΕΚ

Πυρετωδώς προετοιμάζονται στην ΑΕΚ για τα σημερινά (20:00) εγκαίνια του νέου γηπέδου. Σε επίσημη ανακοίνωσή τους οι «κιτρινόμαυροι» τονίζουν την ανάγκη για προσέλευση του κόσμου ακόμα και τρεις ώρες νωρίτερα, δηλαδή από τις 5 το απόγευμα. Παράλληλα, καλούν τους φιλάθλους να χρησιμοποιήσουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς καθώς είναι η πρώτη φορά που θα ανοίξουν οι θύρες της «Αγιάς Σοφιάς» και θα υποδεχθούν περίπου 30.000 ανθρώπους.
Η ομάδα επιστρέφει στη φυσική της έδρα, τη Νέα Φιλαδέλφεια για να εγκαινιάσει το νέο της σπίτι, την OPAP ARENA και ο πρόεδρος κ. Δημήτρης Μελισσανίδης κάλεσε όλους τους προέδρους των ομάδων της Super League 1.ΘΑ ΤΙΜΗΘΟΥΝ 23 ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ
Τα εγκαίνια της «OPAP Arena Αγιά Σοφιά» θα είναι και μία αναδρομή στην Ιστορία στην ΑΕΚ. Μια σύνδεση ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν, ανάμεσα στο «Νίκος Γκούμας» και το νέο «στολίδι» που βρίσκεται ακριβώς στον ίδιο χώρο. Έτσι, η ΠΑΕ ΑΕΚ θα τιμήσει μια πλειάδα από ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στην ιστορική της έδρα. Συγκεκριμένα, 23 παλιοί παίκτες της ομάδας θα φορέσουν ομοιόμορφα κοστούμια με τον δικέφαλο αετό στο πέτο και θα παρελάσουν ενώπιον των 30.000 θεατών που θα παραστούν στα εγκαίνια.
Αυτοί θα είναι οι: Αντώνης Παραγιός, Ανδρέας Σταματιάδης, Κώστας Νεστορίδης, Γιώργος Κεφαλίδης, Κώστας Νικολαΐδης, Γιώργος Καραφέσκος, Νίκος Σταθόπουλος, Λάκης Νικολάου, Χρήστος Αρδίζογλου, Θωμάς Μαύρος, Ντούσαν Μπάγεβιτς, Λύσανδρος Γεωργαμλής, Τάκης Καραγκιοζόπουλος, Χρήστος Βασιλόπουλος, Γιώργος Σαββίδης, Γιώργος Κούτουλας, Ντανιέλ Μπατίστα, Βασίλης Δημητριάδης, Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς, Ηλίας Ατματσίδης, Μιχάλης Κασάπης, Χρήστος Κωστής, Ντέμης Νικολαΐδης.
*Ανάμεσα στους προσκεκλημένους ήταν και οι Στέλιος Μανωλάς, Τόνι Σαβέβσκι που ενημέρωσαν ότι δεν θα καταφέρουν να παραστούν λόγω υποχρεώσεων, αλλά και ο Μίμης Παπαϊωάννου που θα απουσιάσει για λόγους υγείας.

 

 

Ενας υπερτυχερός στο Τζόκερ

Ενας υπερτυχερός κέρδισε 4.157.881,06 ευρώ στη χθεσινή κλήρωση του Τζόκερ.
Οι τυχεροί αριθμοί:
6, 8, 19, 24, 26
TZΟΚΕΡ: 5

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ    ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ    ΚΕΡΔΗ
5+1    1    4.157.881,06
5    3    27.145,93
4+1    53    2.500,00
4    908    50,00
3+1    1.656    50,00
3    30.095    2,00
2+1    20.253    2,00
1+1    85.290    1,50


ΠΡΟΤΟ:
Οι τυχεροί αριθμοί του ΠΡΟΤΟ:
6 6 2 8 4 9 6

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ    ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ    ΚΕΡΔΗ
1η    -    ΤΖΑΚ-ΠΟΤ
2η    -    25.000
3η    2    2.500
4η    27    250
5η    323    25
6η    3.318    2

 

Οι σημερινές αθλητικές τηλεοπτικές μεταδόσεις

Το πρόγραμμα των σημερινών αθλητικών τηλεοπτικών μεταδόσεων, έχει ως ακολούθως:
06:45    COSMOTE SPORT 8 HD    MotoGP Grand Prix -    Ελεύθερα Δοκιμαστικά 1
09:10    COSMOTE SPORT 8 HD    Moto3 Grand Prix -    Ελεύθερα Δοκιμαστικά 2
10:05    COSMOTE SPORT 8 HD    Moto2 OR Thailand Grand Prix -    Ελεύθερα Δοκιμαστικά 2
11:00    COSMOTE SPORT 8 HD    MotoGP OR Thailand Grand Prix -    Ελεύθερα Δοκιμαστικά 2
12:50    COSMOTE SPORT 5 HD    Formula 1 - Γκραν Πρι Σιγκαπούρης    Ελεύθερα Δοκιμαστικά 1
13:00    ΕΡΤ Sports 1    Formula 1, Grand Prix Σιγκαπούρης    ελεύθερα δοκιμαστικά 1
13:00    COSMOTE SPORT 4 HD    Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς - Ουάσινγκτον Ουίζαρντς    NBA
14:00    COSMOTE SPORT 6 HD    ATP 250    Sofia Open
15:50    COSMOTE SPORT 5 HD    Formula 1 - Γκραν Πρι Σιγκαπούρης    Ελεύθερα Δοκιμαστικά 2
16:00    ΕΡΤ Sports 1    Formula 1, Grand Prix Σιγκαπούρης    ελεύθερα δοκιμαστικά 2
16:00    COSMOTE SPORT 6 HD    ATP 250    Sofia Open
18:00    COSMOTE SPORT 6 HD    ATP 250    Sofia Open
19:30    Novasports 2HD    Πάντερμπορν – Ντάρμσταντ    Bundesliga 2
20:00    COSMOTE SPORT 6 HD    ATP 250    Sofia Open
20:30    ΕΡΤ3    Τελετή εγκαινίων του νέο γηπέδου της ΑΕΚ -OPAP Arena    
21:00    COSMOTE SPORT 3 HD    Σπόρτινγκ Λισαβόνας - Ζιλ Βισέντε    Liga Portugal
21:30    Novasports Prime    Μπάγερν Μονάχου - Μπάγερ Λεβερκούζεν    Bundesliga
21:45    Novasports 4HD    Σταντάρ Λιέγης – Σερέγκ    Βελγικό πρωτάθλημα
22:00    Novasports Start    Τενερίφη - Σπόρτινγκ Χιχόν    Β’ Ισπανίας
22:00    Novasports 2HD    Ανζέ – Μαρσέιγ    Ligue 1
22:00    Novasports 1HD    Αθλέτικ Μπιλμπάο – Αλμερία    La Liga
22:00    COSMOTE SPORT 2 HD    Χαλ – Λούτον    Championship Αγγλίας
22:30    COSMOTE SPORT 7 HD    Γκραν Κανάρια – Μπαρτσελόνα    ACB Liga Endesa
23:05    COSMOTE SPORT 9 HD    WRC SS9    Puhoi 1, Νέα Ζηλανδία
23:15    COSMOTE SPORT 8 HD    Πόρτο – Μπράγκα    Liga Portugal

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass