Το Run Greece σε πρώτο πλάνο…

*ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΕΣ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (10-12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ)

Δημοσίευση: 28 Σεπ 2022 9:25

Ο κορυφαίος αγώνας δρομικού κινήματος, το «RUN GREECE», επιστρέφει στις 2 Οκτωβρίου μετά από τρία χρόνια στη Λάρισα και είναι η απάντηση στην κρίση μέσα από την ανάπτυξη και τη δημιουργία μιας σειρά μαζικών λαϊκών αγώνων δρόμου που θα προβάλλει την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων που είναι συνδιοργανωτές, ενώ παράλληλα αποτελεί θετική παρακαταθήκη για το μέλλον του κλασικού αθλητισμού και του αθλητικού τουρισμού.


Το «RUN GREECE» προσφέρει στους συμμετέχοντες ένα προωθημένο πακέτο δρομικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών, που δίνει αξία στη συμμετοχή και δημιουργεί νέες συνθήκες για συμμετοχή σε αθλητικοτουριστικές διοργανώσεις και έξω από τα σύνορα της τοπικής κοινωνίας ή της χώρας. Χρησιμοποιεί διαδικασίες και πολιτικές ανάλογες μ’ αυτές του Κλασικού Μαραθωνίου και Ημιμαραθωνίου Αθηνών και έτσι καταργεί τις διαχωριστικές γραμμές στην αντιμετώπιση των πολιτών/δρομέων του κέντρου και της περιφέρειας. Το «RUN GREECE» έχει στόχο τη μαζικότητα, τη βελτίωση της ψυχικής και σωματικής υγείας των πολιτών της περιφέρειας, την προβολή ιστορικών πόλεων και προορισμών (αφού έχει εξασφαλιστεί και η μαγνητοσκοπημένη εκτεταμένη μετάδοση στιγμιότυπων από την τηλεόραση της ΕΡΤ), την ενίσχυση του δρομικού κινήματος, την ανάπτυξη του κλασικού αθλητισμού και την ενίσχυση των σχέσεων των πολιτών και των παιδιών με τα σωματεία, τους συλλόγους και τις άλλες διοργανώσεις της περιοχής.
Η συμμετοχή στους αγώνες 5 χλμ. και 10 χλμ. επιτρέπεται σε δρομείς γεννημένους το 2010 και μεγαλύτεροι.
Στον Αγώνα Παιδιών συμμετέχουν μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης Δημοτικού (παιδιά γεννημένα το 2011 και 2012).
Επιτρέπεται στους δρομείς η συμμετοχή σε δύο αγωνίσματα (10 χλμ. και 5 χλμ.).
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ – ΩΡΕΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ
Ώρα εκκίνησης Αγώνα 10 χλμ.: 10.00 π.μ.
Το ανώτατο χρονικό όριο τερματισμού για τον Αγώνα 10 χλμ. λήγει στις 11.15 π.μ. Οι δρομείς έχουν, δηλαδή, στη διάθεσή τους συνολικό χρόνο 1 ώρα και 15’.
Παράλληλα με τον Αγώνα 10 χλμ., στο πλαίσιο του «RUN GREECE Λάρισα 2022» θα διεξαχθεί και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου 10 χλμ. σε Δημόσια Οδό για αθλητές/-τριες σωματείων ΣΕΓΑΣ (οι όροι συμμετοχής έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.segas.gr).
Ώρα εκκίνησης Αγώνα 5 χλμ.: 11.30 π.μ.
Το ανώτατο χρονικό όριο τερματισμού για τον Αγώνα 5 χλμ. λήγει στις 12.45 μ.μ. Οι δρομείς έχουν, δηλαδή, στη διάθεσή τους συνολικό χρόνο 1 ώρα και 15 λεπτά.
Στους αγώνες εφαρμόζεται η πρακτική της εκκίνησης «κατά κύματα» («wave start»). Oι δρομείς τοποθετούνται σε blocks εκκίνησης με βάση τις επιδόσεις τους, όπως δηλώνονται στην αίτηση συμμετοχής που υποβάλλουν και οι οποίες ελέγχονται και διασταυρώνονται από την αρμόδια επιτροπή του αγώνα.
Μετά το πέρας του επίσημου χρονικού ορίου λήξης των αγώνων, στις 12.45 μ.μ., οι δρομείς που δεν έχουν τερματίσει οφείλουν να εγκαταλείψουν τον αγώνα και τη διαδρομή. Σε διαφορετική περίπτωση συνεχίζουν με δική τους ευθύνη πάνω στο πεζοδρόμιο, αφού η διαδρομή θα δοθεί για την κυκλοφορία των αυτοκινήτων.
ΑΦΕΤΗΡΙΑ – ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ
Οι αγώνες 5 χλμ. και 10 χλμ. έχουν κοινό σημείο εκκίνησης και τερματισμού στην Κεντρική πλατεία Λάρισας.
Διαδρομή: Εκκίνηση από την Κεντρική πλατεία, οδός Κύπρου (στο ύψος του κτιρίου της Λέσχης Αξιωματικών), οδός Αμαλίας, οδός Ελευθερίου Βενιζέλου (δεξιά του δρόμου Αρχαίο Θέατρο, Αγ. Αχίλλιος), οδός Κοζάνης, οδός Πάρνηθος, Νέα Περιφερειακή Οδός Κοζάνης, οδός Γρηγορίου Λαμπράκη, οδός Καλλιθέας, οδός Ταγματάρχου Βελησσαρίου, οδός Αριστείδου, οδός Κύπρου (Πλατεία Εβραίων Μαρτύρων), τερματισμός στην Κεντρική πλατεία (στο ύψος του κτιρίου της Λέσχης Αξιωματικών).
Οι δρομείς του Αγώνα 10 χλμ. διατρέχουν τη διαδρομή δύο φορές.
Οι δρομείς του Αγώνα 5 χλμ. διατρέχουν τη διαδρομή μία φορά.
Οι διαδρομές είναι επίσημα μετρημένες και πιστοποιημένες από τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ. με βάση διεθνείς κανόνες και προδιαγραφές.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Από σήμερα οι εγγραφές γίνονται χειρόγραφα από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι στην είσοδο του κτιρίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας (στην πλατεία Νομαρχίας).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass