ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Να παραμείνουν ίδιες οι τιμές στα κλειστά γυμναστήρια

ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΡΙΣΗΣ

Δημοσίευση: 27 Σεπ 2022 19:17

«Ζητούμε και τη φετινή δύσκολη σεζόν να παραμείνει το ίδιο ενοίκιο με την περσινή (60 για τα γήπεδα με παρκέ, 40 για τα υπόλοιπα) και να μην πραγματοποιηθεί καμία αύξηση για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε. Άλλωστε θεωρούμε απολύτως άδικο να μιλάμε για αυξήσεις ειδικά σε περίοδο κρίσης που να επιβαρύνονται μόνο οι σύλλογοι που χρησιμοποιούν τα κλειστά γυμναστήρια, ενώ οι ποδοσφαιρικές ομάδες να συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τα γήπεδα χωρίς να πληρώνουν ούτε ένα ευρώ!». Αυτό τονίζουν σε επιστολή τους προς τον δήμαρχο Λαρισαίων Αποστόλη Καλογιάννη δώδεκα σωματεία που χρησιμοποιούν τα κλειστά γυμναστήρια που διαχειρίζεται ο Δήμος Λαρισαίων και έχει ζητήσει τον τριπλασιασμό της τιμής.
Η αποστολή που κοινοποιήθηκε στον πρόεδρο της ΔΕΚΕΛ Βαγγέλη Μόρα και τον πρόεδρο των σχολικών επιτροπών κ. Δαούλα αναφέρει τα εξής:«Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε:
Μετά από τρία δύσκολα χρόνια πανδημίας θα θέλαμε να σας παραθέσουμε με αυτήν την επιστολή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ερασιτεχνικά σωματεία της πόλης μας και κάνοντας συγκεκριμένες προτάσεις που σαν δημοτική αρχή θα πρέπει να επεξεργαστείτε ώστε να δοθούν άμεσες λύσεις για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να λειτουργούμε απρόσκοπτα προσφέροντας στα παιδιά της Λάρισας τις καλύτερες δυνατές συνθήκες άθλησης.
Τα ερασιτεχνικά σωματεία είναι το κύτταρο του αθλητισμού όπου καθημερινά αθλούνται χιλιάδες παιδιά και όχι επικερδείς επιχειρήσεις (!!!) που βγάζουν εκατομμύρια όπως κάποιοι θέλουν να μας παρουσιάζουν.
Η νομιμότητα των σωματείων έχει πλέον ελεγχθεί και κρίνει με τη δημιουργία του μητρώου των αθλητικών σωματείων της ΓΓΑ όπου καταθέτοντας όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά έχει μπει η πλειοψηφία των ερασιτεχνικών σωματείων.
Τα έξοδά μας είναι πάρα πολλά όπως η μισθοδοσία και το ΙΚΑ των προπονητών, το αθλητικό υλικό, τα έξοδα αγώνων και μεταγραφών, οι μετακινήσεις, τα οδοιπορικά αθλητών, τα ενοίκια και η καθαριότητα των κλειστών γυμναστηρίων κ.α.
Τα έσοδά μας προβλέπεται να είναι φέτος πολύ περιορισμένα καθώς στον δύσκολο χειμώνα που έρχεται οι γονείς θα κληθούν να πληρώσουν πρωτοφανείς λογαριασμούς ρεύματος και να αντεπεξέλθουν σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία με αποτέλεσμα να βάζουν σε δεύτερη μοίρα τις πληρωμές των συνδρομών τους προς τους αθλητικούς συλλόγους.
Για αυτόν τον λόγο ζητούμε και τη φετινή δύσκολη σεζόν να παραμείνει το ίδιο ενοίκιο με την περσινή (60 για τα γήπεδα με παρκέ, 40 για τα υπόλοιπα) και να μην πραγματοποιηθεί καμία αύξηση για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε. Άλλωστε θεωρούμε απολύτως άδικο να μιλάμε για αυξήσεις ειδικά σε περίοδο κρίσης που να επιβαρύνονται μόνο οι σύλλογοι που χρησιμοποιούν τα κλειστά γυμναστήρια ενώ οι ποδοσφαιρικές ομάδες να συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τα γήπεδα χωρίς να πληρώνουν ούτε ένα ευρώ!!! Επίσης σε άλλες γειτονικές και όχι μόνο πόλεις τα ενοίκια που πληρώνουν τα σωματεία είναι πολύ μικρότερα από εμάς.
Εμείς από την πλευρά μας σας ενημερώνουμε ότι ήδη έχουμε προχωρήσει σε γενναίες εκπτώσεις στις συνδρομές σε πολλές ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως οι πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, παιδιά ανέργων, αδέλφια και παιδιά πολύ φτωχών οικογενειών.
Επίσης προτείνουμε να αντικατασταθούν οι λάμπες φωτισμού με λάμπες οικονομίας Led ώστε να μειωθεί το κόστος του ρεύματος.
Θεωρούμε θετικό που ιδρύεται μετά από πολλά χρόνια αθλητικός οργανισμός όμως ο ρόλος που θα έχει αυτός ο χρήσιμος φορέας θα πρέπει να είναι υποστηρικτικός των αθλητικών σωματείων και όχι ανταγωνιστικός και θα πρέπει να δίνει έμφαση στην άθληση ιδιαίτερων κοινωνικών ομάδων όπως τα ΑΜΕΑ, οι γυναίκες και οι ηλικιωμένοι και όχι η δημιουργία ακαδημιών απευθυνόμενοι σε ηλικίες μετά τα 10 χρόνια όπως επίσης και διοργάνωση μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων σε συνεργασία φυσικά με το Υφυπουργείο Αθλητισμού και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Επίσης όλες οι δράσεις του αθλητικού οργανισμού θα πρέπει να πραγματοποιούνται στο κλειστό της Ηρώων Πολυτεχνείου που θα παραδοθεί σύντομα και όχι σε άλλα κλειστά γυμναστήρια ώστε να δημιουργείται πρόβλημα με τις ώρες που διατίθενται στα ερασιτεχνικά σωματεία.
Περιμένουμε την ανταπόκρισή σας στα δίκαια αιτήματα μας ώστε να μπορέσουμε απρόσκοπτα να συνεχίσουμε το αθλητικό και κοινωνικό μας έργο και να δίνουμε τη δυνατότητα άθλησης των παιδιών της πόλης μας με χαμηλό κόστος.

Λάρισα 22/9/2022
Με τιμή
Τα αθλητικά σωματεία: Αστέρας, ΕΑΛ, ΑΕΛ, Α.Ο. Σουφλάρια, Αετοί, Α.Ο. Πελασγιώτις, Ολυμπια, Εθνικός, Φιλαθλητικός, ΕΑΛ μπάσκετ, Σπάρτακος».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass