Ο κλασικός αθλητισμός αλλάζει ταχύτητα...

ΧΑΡΗ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΩΣΤΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟ - ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ «ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΤΩΝΙΑΣ»

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2022 20:09

Παραδόθηκε προχθές προς χρήση το προπονητήριο στίβου στο βοηθητικό του γηπέδου Αλκαζάρ, δίνοντας χαρά σε εκατοντάδες παιδιά, αλλά κυρίως στους ανθρώπους του κλασικού αθλητισμού, που βλέπουν ότι ανοίγει μια νέα σελίδα για τον λαρισινό στίβο που ανέδειξε ολυμπιονίκες (Φανή Χαλκιά), παγκόσμιους πρωταθλητές (Στέλιος Δημότσιος), πανευρωπαϊκούς πρωταθλητές (Κοσμάς Στράτος, Κατερίνα Βόγγολη, Πρόδρομος Κορκίζογλου) και αρκετούς πανελληνιονίκες…
Η χαρά στο πρόσωπο του προέδρου της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας Ηλία Καφφέ ήταν φανερή και μάλιστα σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής: «Είναι μια υπέροχη μέρα για τον στίβο μας, μια υπέροχη μέρα για όλους μας και θα μου επιτρέψετε να σας πω για την άριστη συνεργασία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ με τον περιφερειάρχη μας, που είναι κοντά μας σε κάθε μας πρόβλημα, σε κάθε μας επιδίωξη. Είναι άνθρωπος με αθλητική παιδεία γιατί αγωνίστηκε από πολύ μικρός στην καλαθοσφαίριση και έχει τον απόλυτο σεβασμό όλου του αθλητικού κόσμου της Θεσσαλίας.
Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας, ξέρετε, γίνονται όλες οι αθλητικές εκδηλώσεις σ’όλα τα αθλήματα στη Θεσσαλία και πάρα πολλά σημαντικά αθλητικά έργα. Στον στίβο ειδικότερα κάθε χρόνο γίνονται στη Θεσσαλία τρία πανελλήνια πρωταθλήματα του ΣΕΓΑΣ, το πολυπληθέστερο «Run Greece» και πλήθος αγώνων δρόμου, όλα με τη βοήθεια του κ. Αγοραστού.
Πολιτικά, ή καλύτερα κομματικά, μπορεί να μη συμπλέω με τον Κώστα, αλλά και εγώ και όλοι οι Θεσσαλοί παράγοντες του Αθλητισμού αναγνωρίζουμε και το τονίζουμε πάντα, ότι χωρίς αυτόν δεν θα υπήρχε σήμερα Αθλητισμός στη Θεσσαλία. Για τον λόγο αυτόν και μείς, οι άνθρωποι του Αθλητισμού, είμαστε πάντα δίπλα του σε κάθε του προσπάθεια».
*Έπεσε πολλή δουλειά από πολλούς ανθρώπους για να ετοιμαστεί αυτό το στολίδι με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
«Πράγματι στην Περιφέρεια και στο ΕΑΚΛ έβαλαν πλάτη για να είμαστε σήμερα έτοιμοι. Κυρίως όμως ο Στέλιος Δημότσιος, ο παγκόσμιος πρωταθλητής μας και μέλος του ΣΕΓΑΣ, είχε τη γενική επίβλεψη και τον συντονισμό του έργου. Ο Στέλιος είναι ο άνθρωπος που υλοποιεί το αθλητικό όραμα του περιφερειάρχη μας με τον καλύτερο τρόπο. Τα προβλήματα που υπήρχαν σε καθημερινή βάση ήταν πολλά, αλλά με συνεχή παρουσία και προσπάθεια όλα βρήκαν τη λύση τους. Όταν σε δύο μήνες τελειώσει το κεντρικό στάδιο, μαζί με την αίθουσα γυμναστικής και βαρών θα έχουμε στην πόλη μας τη δυνατότητα ακόμη και για παγκόσμια meeting international, τα γνωστά bronze, να διοργανώνουμε. Αυτό το στάδιο θα αφήσει εποχή και στον στίβο, όπως άφησε και στο ποδόσφαιρο.
Ο Στέλιος ήταν, είναι και θα είναι ένας δικός μας άνθρωπος, όπως θα μου επιτρέψετε να πω και για τον αντιπεριφερειάρχη μας κ. Βασίλη Πινακά και την πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Τάνια Δόκου. Ό,τι και αν τους έχω ζητήσει τα τελευταία χρόνια, ήταν κοντά μας σε κάθε μας πρόβλημα και οι άνθρωποι του αθλητισμού, κ. Κέλλα, γνωρίζετε πολύ καλά, ότι δεν ξεχνούν ποτέ».
*Η σχέση σας με τον πρόεδρο του ΕΑΚΛ κ. Κουρδή πώς είναι;
«Ο κ. Κουρδής, ο πρόεδρος του ΕΑΚΛ, είναι συνάδελφος πολιτικός μηχανικός, έμπειρος, εργατικός, μεθοδικός, πρακτικό μυαλό και με ανοιχτούς ορίζοντες. Έχουμε πράγματι μια καλή και αληθινή συνεργασία σ’ όλα τα θέματα αθλητικής καθημερινότητας που μας απασχολούν.
Για τα προβλήματα που μου μίλησαν κάποιοι προπονητές και παράγοντες έχω τη διαβεβαίωσή του ότι θα κάνει το καλύτερο δυνατόν για να γυμνάζονται τα παιδιά μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Επιπλέον, μας ενέκρινε, και τον ευχαριστώ δημόσια για αυτό, την παραχώρηση χώρου κάτω απ’ τις κερκίδες του γηπέδου Αλκαζάρ όπου θα στεγαστούν τα γραφεία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, με τη βοήθεια της Exalco στη μνήμη του Στέλιου Καντώνια, προέδρου της πρωταθλήτριας ομάδας της ΑΕΛ, σ’ ένα γήπεδο που δικαίως μια μέρα θα πρέπει να πάρει το όνομά του. Εκτός απ’ την ΑΕΛ, ο πρωταθλητής πρόεδρος στήριξε και τον στίβο και αναφέρω τα παραδείγματα της ολυμπιονίκης μας Φανής Χαλκιά και της βαλκανιονίκης μας Χάιδως Αλεξούλη, πρωταθλήτρια για πολλά χρόνια στη χώρα μας, με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς του 2016 στο Ρίο και οι δύο αθλήτριες του Α.Σ. Πελασγός».
ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΕΛΛΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass